Sondaj în Republica Moldova: Cine ar câștiga alegerile

Maia Sandu este favorită în intenţiile de vot ale alegătorilor pentru scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, în timp ce Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) ar avea cele mai multe locuri de deputat dacă ar fi organizate alegeri parlamentare, arată un sondaj iData publicat miercuri, informează Radio Chişinău.

Astfel, Maia Sandu ar fi votată de 30,4% din cetăţenii Republicii Moldova. Pe locul doi, la mare distanţă, respondenţii şi-au exprimat preferinţa pentru Igor Dodon, creditat cu 14,3% din voturi, în timp ce Ion Chicu ar fi votat de 6,1% din cetăţenii cu drept de vot ai Republicii Moldova.

De asemenea, 24,2% din respondenţi au spus că nu ştiu cu cine ar vota, în timp ce 4% nu au răspuns la întrebare.

Partidul Acţiune şi Solidaritate ar obţine cele mai multe mandate de deputat în cazul unor alegeri parlamentare. Astfel, 25,6% dintre respondenţi ar vota cu PAS, 13,7% ar alege Blocul Victoria, iar 13,15% ar vota cu Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Totodată, 9,5% au spus că nu ar vota, iar 19,2% s-au arătat indecişi.

În rândul celor decişi, PAS ar obţine 38,2% din voturi, Blocul Victoria ar fi votat de 20,4%, iar pentru PSRM ar vota 19,5%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1022 de persoane din 304 localităţi.

Perioada de culegere a datelor a fost 22-27 mai, iar eroarea maximă este de 3%.

 

iData, compania care a realizat sondajul, aparține lui Mihai Bologan, fratele deputatului Victor Bologan, din partea Fracțiunii parlamentare a Socialiștilor din Republica Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Aștept pe cei făcuți de mame rele de muscă(adică foarte virtuoase) să-și exprime frustrările de oameni ratați.Moldova merge spre UE,oricât se vor arăta de oțărâti și de opăriți trolii din solda Moscovei.Creier au, dar e neted.Bravo Maia.Sa ne trăiești!

  2. Cum cine: CIA, unitatea de la Lengley Virginia, unde a fost pregatita Maya Sandbergovic.

  3. A aparut din nou , asa zisa profesoara,viorica balteanu , alias , mustaciosul #securici Vasile Banescu sa ne povesteasca el (ea?) cum e cu democrasi ov erata si cozile de topor ale acesteia Asemanarea cu stalinismul anilor 50 si oamenii lor e totala! Doar ca s-a schimbat stapanul de la care slugile vandute primesc remuneratie PS La sondajele din Moldova se folosc tot tablete si softul dominion de peste balta? Ca prea seamana cu a barbatului generalisimei pieleanu, cu mana la chipiu, de la sereii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.