Sondajul care le dă insomnii

Joe Biden pierde teren în faţa rivalului său republican Donald Trump.

Trump îl devansează pe Biden într-un sondaj publicat sâmbătă de New York Times şi care arată „semnale alarmante” pentru actualul preşedinte american pe lângă unii alegători democraţi, notează AFP, preluată de Agerpres.

Publicarea acestui sondaj are loc cu opt luni înainte de alegerile din noiembrie şi cu patru zile înainte de „Super Tuesday”, un eveniment crucial în cadrul căruia 15 state organizează simultan primarele democrate şi republicane. Joe Biden şi Donald Trump sunt de departe favoriţii partidelor lor.

Dacă alegătorii ar vota astăzi pentru a-şi alege preşedintele, 43% ar vota pentru Biden, faţă de 48% pentru Trump, potrivit acestui sondaj realizat la nivel naţional de New York Times şi universitatea Siena College.

Preşedintele democrat de 81 de ani poate insista, cu cifre în sprijinul său, că economia merge bine, „doar unul din patru alegători cred că ţara evoluează în direcţia bună”, cu „majoritatea alegătorilor (care) crede că economia merge prost”, potrivit jurnalului.

Acest sondaj dezvăluie „o serie de semnale alarmante pentru preşedinte referitor la punctele slabe din tabăra democrată, în special în rândul femeilor, alegătorilor de culoare şi latino”, precum şi al unor muncitori, a scris New York Times.

În pofida numeroaselor sale probleme judiciare, controlul lui Trump asupra Partidului Republican oferă, dimpotrivă, o tabără „mai unită”: fostul preşedinte „câştigă 97% din voturile celor care spun că l-au votat în urmă cu patru ani şi practic niciunul dintre foştii săi partizani nu a declarat că doreşte să-l voteze pe Biden”.

În schimb, „Biden este susţinut doar de 83% dintre alegătorii săi din 2020, 10% afirmând că îl susţin în prezent pe Trump”, a adăugat New York Times.

Pe lângă economie, vârsta preşedintelui Biden, 81 de ani, precum şi sprijinul ferm pentru Israel, aflat în război în Fâşia Gaza, explică, de asemenea, nemulţumirea din rândul unei părţi a electoratului democrat.

În noiembrie, New York Times a publicat un sondaj cu un an înainte de prezidenţiale, care îl arăta deja pe Trump înaintea lui Biden în cinci din şase state-cheie, democratul pierzând teren în rândul tinerilor şi minorităţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

17 Comentarii

 1. Păi,.. amintiți-vă de Dallas 1963,. S-a schimbat ceva in america ??

 2. Repet, după analiza datelor personale, Trump nu va putea prelua funcția daca va câștiga, ceva grav i se va întâmpla, nu e casa vor alții, e scris in destin și el habar nu are! Posibil sa fie karma din familia veche a lui, fie din cauza bătăii de joc și a minciunilor plus profitul de pe seama cetățenilor sărăciți, nu a plătit sau nu a învățat nimic din tot ce a trăit în viața și acum plătește! Sper sa nu fie adevărat pentru multi, dar vom vedea.

 3. Mosneagul senil si periculos pt americani, acest Biden, nici nu stie ca este democrat-comunist-islamist-unkrainic sau drak’ sa-l bage la azilul de „seniori’, daca americanii ar avea putina intelepciune, l-ar lasa in batranetile lui pe mosneagul Biden, care, cf. legii, are acces la valiza cu bomba atomica ?!…este imoral si indecent pt americani, sa-l hartuie pe mosneagul senilt si uzat Biden, in halul asta.

 4. Nici Bideu, nici Trump nu conduc in realitate. Sigur, putem vorbi despre Mos Craciun, OZN-uri si democratia americana multa vreme, dar la un moment dat e bine sa revenim cu picioarele pe pamant. A crede ca niste mosi senili, din care niciunul nu stie bine unde se afla Ucraina pe harta, conduc ei insisi tara, e de o naivitate demna de alt secol.
  Ce-a facut Trumo? A bagat Warp Speed pe vaccinuri, a provocat Iranul, i-a jumulit pe europeni de bani chipurile ca sa-i apere, a tacut complice la macelul din Gaza, atunci cand nu l-a aprobat de-a binelea.
  Ce-a facut Bideu? A introdus masuri restrictive pentru neintepati, a escaladat mizeria de facatura de razboi din Ucraina, ca sa moara mai multi nevinovati, a trimis bombe Israelului chiar cand seful Pentagonului admite public ca e o nenorocire ce se intampla acolo, 25.000 de victime recunoscute chiar de americani.
  Practic ambii bosorogi, manati de ite nevazute din mana unui papusar a carui existenta se poate doar deduce dar nu dovedi, continua sa dea foc planetei cu acelasi spor.
  Ne lasati, va rugam, cu „democracy” si „values”…

 5. Deja Gâdea și R.T. își pregătesc macetele să-și facă seppuku in direct și la o ora de vârf! Free Palestine!

 6. PARAFRAZANDU-L PE CRISTOIU , ACEST AN VA MARCA RAZBUNAREA PE , ASA ZISA DEMOCRATIE PARLAMENTARA DE 3 KKTI !!! ORIGINALA , GEN TIMISOARA POST TEMBELUTIONARA !!!DE !!! BANATU-I FRUNCEA !!!

 7. Trump sau Biden, acelasi drac…niciunul nu are puterea reala in SUA…Sunt niste papusi, puteau avea si 120 de ani fiecare, erau si mai valabili ca presedinti…Indiderent de presedinte USA a fost si va fi Teroristul planetar fiindca asa zisa lume buna are nevoie de un Terorist planetar…ca sa ii puna la punct pe cei care sufla in front…Miliardarii conduc lumea iar pulimii ii place….fiindca Orice sarantoc are in traista bastonul de miliardar.

 8. De când ucrainenii bat in retragere ,generalii in retragere Barbu și mai tânărul Mandrescu (cu prune in gura) nu mai sunt văzuți pe A3! Li s-au înecat corăbiile precum amiralilor români?

 9. Așa cum e SISTEMUL American (nu cum ar vrea unul sau altul), alegerea e între Trump și Biden.
  Restul e pălăvrăgeală.
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 10. …toti spun ca totul este controlat de servicii, de industria arme si farma…in acest caz, de ce se tem de trump?… poate pt ca nu poate fi controlat?…

 11. trump nu poate cistiga .Biden detiune suprematia in rindul celor numiti ca si nehotariti sprijinul pentru trump este doar de 70 de procente in rindul votantilor republicani .

 12. ,,Pe lângă economie, vârsta preşedintelui Biden, 81 de ani, precum şi sprijinul ferm pentru Israel, aflat în război în Fâşia Gaza, explică, de asemenea, nemulţumirea din rândul unei părţi a electoratului democrat.” ȘI VÂRSTA -DAR MAI ALES MANIFESTĂRILE VÂRSTEI! ORĂCÂT DE BINE MÂNUIESC„ SFORARII -SFORILE” TOT MAI SCAPĂ -ȘI DESTUL DE DES- GAFELE ȘI NEPUTINȚELE D-LUI PREȘ-ACTUAL”!”!” DAR ALE FOSTULUI -PESTE VRO TREI ANIȘORI?

 13. NU MAI VORBIȚI DE 25 MII DE VICTIME DIN GAZA ! FACEȚI O ANALIZĂ A LOCALITĂȚILOR BOMBARDATE DIN AVIOANE,CU TUNURILE,MITRALIATE,MINATE-ȘI VEȚI AJUNCE PE UȘOR LA 250 MII -DE PALESTINIENI TRIMIȘI LA ALLAH”

 14. @s/eschiop/boul samarlan/gâlcă/j
  Bravo, ai mutat „decisiv”! V-a intrat 🥕 toate de tot în 🌈!
  MAGA 2024.

 15. Europa lui Macron si Ursula scapa curind si de amestecul SUA .Europa isi cladeste propria ei identitate .Nu avem nevoie de nimeni . Ne-am folosit cit am putut si de Rusia si de SUA .Acum e rindul nostru .

 16. SUA nu mai ofera ajutor Ucrainei degrandind iremediabil legatura ce parea vesnica cu Marea Britanie .Curind china va lovi Taiwanul si SUA nu poate decit sa isi mute intrega forta catre Pacific .In Europa Germania si Franta vor deveni impreuna o noua putere nucleara .Abia asteptam sa iasa Trump presedinte sa se lupte el cu chinejii .

 17. Din sondaj reiese cat de cretini sunt americanii! Ce om normal la cap ar vota pentru un presedinte complet senil si iresponsabil, dar care pe de alta parte s-a dovedit un imbecil notoriu in toata activitatea lui politica inca din tinerete, fiind montat de tanar in politica de o mana nevazuta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.