Sorana Cîrstea: este finalul unei ere

 

Dintre jucătoarele române prezente la Roland Garros, Sorana Cîrstea era cea mai bine poziționată și prin urmare oferea cele mai mari speranțe într-un parcurs cât mai lung.

 

Însă tocmai ea a părăsit competiția pariziană încă din primul tur după ce a pierdut dramatic în fața outsiderului din Rusia, Anna Blinkova.

Însă, fără a căuta scuze pentru eșecul târgoviștencei, trebuie spus că aceasta a jucat aproape tot meciul cu dureri mari la călcâi după ce piciorul i s-a înfundat în zgura umedă. Fizioterapeuta care i-a prins piciorul cu un bandaj strâns îi recomandase să se retragă pentru ca accidentarea să nu se agraveze.

Sorana nu a vrut să iasă de pe teren și a continuat să joace până la final în ciuda durerilor chinuitoare. Ea a vorbit pentru FANATIK.RO pe larg despre problemele cu care a venit la turneu și ce s-a întâmplat pe parcursul primului set, dar nu dă vina pe accidentare, ci pe erorile ei, unele inacceptabile chiar și pentru ea.

„Am venit cu o accidentare din februarie, de la Doha, o inflamație a fasceitei plantare și niște rupturi fibrilare. Ca să fiu refăcută complet după această accidentare trebuie să iau pauză de o lună. În același timp, am zile bune și zile mai puțin bune.

Suntem în mijlocul sezonului și am zis să trag de mine. La 3-2, terenul era destul de alunecos din cauza ploii continue care a fost astăzi. Am alunecat și am simțit ca și cum în călcâi aveam un cuțit înfipt.

M-am speriat inițial, deoarece simțeam foarte multă durere. Apoi am chemat fizioterapeutul și mi-a făcut un bandaj destul de puternic. Eram speriată că se poate întâpla ceva mai grav, dar, având în vedere că eram la Roland Garros, am zis să trag de mine și simțeam că pot să câștig și cu probleme medicale.

Chiar și cu acele dureri trebuia să câștig astăzi, am făcut niște erori neforțate care nu trebuiau făcute la experiența mea. Terenul a fost foarte greu din cauza vremii. În mod normal, totul a mers bine.

Cred că la începutul setului trei trebuia să mă desprind puțin. Am făcut și niște greșeli pe care, în mod normal, nu le fac. Cred că eu am pierdut acest meci, nu cred că ea l-a câștigat. În tie-break, am luat niște decizii complet greșite și vina este a mea. Nu este vina nimănui.

 

Sunt puțin obosită, deoarece vin cu această accidentare din februarie. Când nu poți da totul la antrenamente și te menajezi, nici la meci nu poți să ajungi așa cum îți dorești. Vin deja după trei luni de durere continuă. Voi lua o pauză mai lungă.

Nu cred că voi sta o lună, dar cred că trei săptămâni voi lua pauză. Cred că următorul turneu la care voi participa o să fie Eastbourne sau Wimbledon. Aș încerca să am câteva meciuri și înainte de Wimbledon, pentru că este o situație complicată. Vom vedea. Ideea este că trebuie să refac piciorul.

În primul set, am vrut să abandonez. Ieri l-am văzut pe Nadal și chiar mă gândeam la el în timpul meciului. Am zis că dacă Nadal poate, pot și eu. Îmi aduc aminte de interviu al lui în care a zis că dacă este un moment în care să moară pe teren, acela este la Roland Garros.

M-am gândit că și dacă se întâplă ceva, măcar să încerc să dau tot ce pot. Oricum accidnetarea era acolo, nu știu ce se putea întâmpla mai rău. Și adversara era accesibilă, simțeam că sunt peste ea.

Nadal este idolul meu din toate punctele de vedere, am crescut cu el. Din punct de vedere sportiv, dar și personal, este un om foarte umil și modest. Este atât de luptător, perseverent și ambițios…

Mereu l-am avut ca pe un model. A fost extraordinar să îl văd ieri în ultimul său meci la Roland Garros. Am înțeles că încă nu știe nici el sigur dacă mai juca aici vreodată. Mi-a părut rău că a fost învins de Zverev. Am avut un gol în stomac, deoarece este finalul unei ere”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. „Am avut un gol în stomac, deoarece este finalul unei ere”

    Precum carnatul arb german, si Era are doua capete. Din pacate, ce este bun, e toxic sau se termina repede. Oricum, este satisfacatoare daca este cu finalizare. Succes Sorana !

  2. in cat timp obtineti dvs. 590.000 de euro impozabili precum Sorana in 5 luni? Va deprima pierderea unui meci, dar nu-i un capat de tara. Daca este sanatoasa si mai participa la niste competitii, poate atinge si milionul. Sorana are doua titluri de pana in 250, deci e inutil sa sperati la un titlu, dar ca multe alte jucatoare isi asigura o prezenta si o recompensa pt munca depusa. Speranta noastra ar fi sa revina Simona, dar se pare ca are un blocaj psihic, durerile s-ar putea sa fie induse emotional. Vorba lui Tiriac:”ii trebuie mult curaj”. Iar presa si unii rautaciosi in loc sa o incurajeze o descurajaza, ii cer sa renunte. Multi din invidie ca ar putea castiga cinstit un ban, care in mare parte a fost investit in Romania, dar nu va mai fi daca va mai reveni pe teren. pt ca romanii nu-si respecta valorile. Simona are 24 titluri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.