Șoșoacă. „Este o zi cu totul specială”

Biroul Electoral a admis ca Diana Șoșoacă să candideze la Senat.  Biroul Electoral Municipal i-ar fi acceptat candidatura la alegerile parlamentare.

Diana Șoșoacă are însă interdicție de a candida la alegerile prezidențiale, după  decizia CCR, despre care spune că este ”una neconstituţională”.

Cum motivează CCR respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă

„Este o zi cu totul specială. În lumina acelei decizii a CCR, care a devenit neconstituţională, astăzi am depus la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor ale partidului S.O.S România, liste complete.

Vreau să vă spun că la Senat conduc lista de Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă”, a spus Şoşoacă în faţa Biroului Electoral Municipal.

„Uimitor, la verificarea normală făcută de BEM, Diana Iovanovici Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român. Dacă cineva credea că nu voi candida de frică să nu ne anuleze lista, lista nu se poate anula, eventual se anula candidatura mea, gândiţi-vă că în acest moment, pentru că suntem jurişti, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia CCR este una neconstituţională”, a spus Şoşoacă.

Cazul „Șoșoacă”. ”Cazul CCR” sau cazul unei „Constituții asasinate”

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

8 Comentarii

  1. CCR a stabilit prin hotărâre definitivă că pozițiile legionare, rusofile și antidemocratice ale candidatei Șoșoacă nu sunt compatibile cu Constituția României și nici cu funcția de președinte al României.

    Dacă îi va fi acceptată candidatura, raportat la autoritatea de lucru judecat a deciziei CCR, înseamnă că Senatul României este o instituție, unde legionarismul, rusofilia și antidemocrația sunt politici acceptabile, dacă nu chiar încurajate.

    În fața unei asemenea realități nu știi dacă să râzi sau să plângi.

  2. CCR s-a autodesființat, practic, printr-un abuz aplaudat frenetic de către tovarășii iubitori de seceră și ciocan pe fond albastru cu steluțe. Uite-așa trăiesc tovarășii schizofrenici care cred ca democrația constă în actiuni specifice totalitarismului.

  3. Doar nu credeți că teatrul este fără ca madam Macovei, azi Șoșoacă, neam se pare cu Monica Macovei, să nu fie parte a scenariului.

  4. Nu i merge cu mahalageala la Bruxelles și vine aici unde i se permite orice.

  5. Uite-asa, de-a dkului, trebuia sa candideze si la deputati! Pariu, ca ar fi fost votata de colegii ei de salon?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.