Spania, invadată de mii de migranți

În ultimele zile, două țări mediteraneene, Italia și Spania, au fost literalmente invadate de mii de migranți subsaharieni. Situația este haotică mai ales în Insulele Canare, care nu are infrastructură pentru a găzdui atât de mulți oameni.
Până la 5.000 de migranți au sosit în Insulele Canare (majoritatea lor pe insula Hierro) în weekend, forțând guvernul să declare o situație de urgență, în timp ce populația indigenă a insulelor a manifestat împotriva acestei „invazii” care tinde să „africanizeze” o parte a Spaniei.
În primele cincisprezece zile ale lunii octombrie, peste 8.500 de migranți au sosit cu barca în Insulele Canare. Până în acest an, pe insule au sosit 23.537 de migranți, ceea ce a depășit deja totalul pentru 2020 (23.271).
La fel ca locuitorii insulei italiene Lampedusa, cei din Insulele Canare nu mai suportă această stare de fapt. Aceștia acuză migranții că fură, molestează femei și au existat și cazuri de viol care sunt investigate de poliție.
Spania a semnat un acord cu Maroc pentru a controla fluxul de ambarcațiuni de migranți africani în Marea Mediterană, dar traficanții care transportă aceste persoane au schimbat itinerariul și acum folosesc rute care duc spre arhipelagul Canare.
Președintele guvernului, Pedro Sánchez, susține că Spania are nevoie de migranți pentru că sunt mii de locuri de muncă de ocupat, dar această afirmație este supusă criticilor. Partidele de opoziție, precum partidul de extremă dreapta, Vox, susțin că Sánchez nu spune adevărul, deoarece în țară sunt 3 milioane de șomeri, iar numărul familiilor care încearcă să emigreze în Canada și Australia a crescut.
Există o problemă serioasă a migrației africane în Europa.
Uniunea Europeană (UE) recunoaște acest lucru și a organizat deja o conferință a miniștrilor pentru a încerca să limiteze invazia africanilor. Ultima a avut loc în Malta în septembrie anul trecut, fără ca un plan acceptat de toți cei 27 de membri UE să fie adoptat.
În centrul acestei întâlniri a fost „implementarea planului în zece puncte prezentat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a permite Uniunii Europene să facă față provocării migrației”.
Emmanuel Macron, care se pretinde progresist și pro-european, și italianca Giorgia Meloni, în fruntea unui partid postfascist și aleasă cu un an în urmă într-un program cu tentă naționalistă, se întâlniseră deja marți la Roma și acum poartă o „viziune comună a gestionării problemei migrației”, potrivit Parisului.
Președintele francez salutase anterior duminică poziția șefului guvernului italian care „își asumă responsabilitatea”, departe de tensiunile bilaterale din trecut pe acest subiect exploziv. Și departe și de „răspunsul simplist și naționalist” pe care l-a atribuit, fără să-l numească, liderului Ligii Matteo Salvini, pilon al coaliției guvernamentale italiene dar și aliat al figurii de frunte a extremei drepte franceze Marine Le Pen.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Bine va face gunoaielor! Ati votat progresei Soros si acum culegeti roadele!

 2. Guvernul comunist de la Madrid ar trebui să bată din palme. Pic cu pic se face marea. Așa și Europa își împlinește destinul la sfârșit de civilizație, adica sa devina o extensie demografia a lumii a treia.

 3. Tragedia e ca si la noi e la fel !
  Alogenii paraziti permit intrarea in tara a tuturor strainilor care vor sa vina, nu exista nicio bariera…negri, arabi, asiatici…e plina tara de ei…la tembelizor nu se spun nimic…ne tin ocupati cu …vai ce terorism e in Israel…vai ce bombardeaza Putin….
  Trezeste-te! Ridica-te impotriva alogenilor paraziti iudeomasonii globalisti satanisti si nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar a „banului” digital !foloseste numai banii cash !

 4. Dupa al Doilea Razboi Mondial, englezii, francezii si americanii au trimis valuri si valuri de sute de mii de evrei spre Palestina. Acuma evreii se razbuna pe europeni si trimit valuri de palestinieni spre Europa. Spaniolii injura. Dar, peste 40 de ani, valurile o sa fie de nemti, scapind de frigurile polare produse de schimbul climatic. Vai de spaniolii cu milioane de imigrantii nemti pe capul lor.

 5. Mai multa marfa pentru razboiul civil ce se profileaza in tarile Europei.
  Islam contra crestinsim.
  Cand doi se bat…

 6. Imigrantii vor tot veni fiind siguri ca vor fi primiti si intretinuti de gazdele abuzate. Singura posibilitate de a rezolva problema mugrantilor e interzicerea finantarii acestora si initierea obligatiei ca fiecare migrant sa-si asigure supravietuirea financiara. Migrantul fara bani n-are de ce sa ridice pretentii de cazare si mancare din partea statelor in care intra.

 7. Istoria se repeta! La ora actuala, franta si spania au mai multi migranti decat cetateni etnici, acesti etinici vor coplesi politicienii si daca se vor revolta migrantii, aceste doua tari vor ajunge tari africane cu acte in regula! S-a mai intamplat aceasta actiune cu mult inainte de 1960, au fost acaparate de africa. Cica, sa ai incredere un U.E.!

 8. Care crestinism? Ca Occidentul colectiv nu mai are demult biserici, fiindca le-a transformat in tron pentru satana.

  In februarie 2021, Manastiriea ortodoxa romana Adormirea Maicii Domnului de pe Sion a fost profanata de catre evrei cu mesajul „Moarte crestinilor, dusmanii Israelului!”

  Ce parere ai? Cine vrea „moartea crestinilor”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.