Trăim în vremuri tumultoase. Nu este de mirare că din ce în ce mai mulți români cochetează cu ideea de a merge la psiholog. Înainte de toate, ar trebui să meargă la un endocrinolog. De ce?
Hormonii ne pot juca feste și pe plan emoțional – spre surprinderea multor oameni, cei care suferă de hipotiroidism sau hipertiroidism au simptome asemănătoare cu ale depresiei. Așa cum unii cresc în greutate, alții pierd kilogramele îngrijorător de repede, lucru ce se întâmplă și în rândul persoanelor diagnosticate cu depresie clinică.
Acestea apar, însă, și în cazul hipertiroidismului și hipotiroidismului – fapt ceea ce creează confuzie în rândul pacienților. Aceste boli sau afecțiuni tiroidiene pot fi tratate la secția de endocrinologie Suceava.
Ce spun medicii despre valul de depresie?
Nu este de mirare că mulți oameni se confruntă cu stări de tristețe profundă, stres cronic și anxietate ce îi poate pune la pământ, ajungând ca psihicul să îi paralizeze, iar ei să devină disfuncționali. De multe ori, există șansa să fie vorba de ambele boli – nu este exclusiv ca un pacient să sufere și de depresie, și de boala lui Graves, o versiune a hipertiroidismului.
Sfatul medicilor este să căutăm să eliminăm pe cât posibil stresul ca o primă modalitate de vindecare – deși pare ușor de zis, este greu de făcut. În România, devine din ce în ce mai greu să ne dezlipim de forfota cotidiană, fiind învățați de mici să muncim pe rupte și să ne stoarcem de energie, altfel nu merităm o pauză. Așadar, nu este de mirare că această mentalitate distructivă ne creează probleme la nivel psihologic, care atacă sistemul nostru imunitar.
Pe scurt: ne stresăm prea mult și ne îmbolnăvim din cauza asta, iar, când ne îmbolnăvim, continuăm să muncim până la epuizare, creând astfel un ciclu vicios.
Totuși, dacă aceste afecțiuni psihice ne împiedică să ducem o viață normală, o vizită la medicul endocrinolog și un de analize ale sângelui sunt un bun prim pas. Chiar dacă e vorba de un pacient ce suferă de depresie și hipotiroidism, dacă problema hormonală este tratată, șansele ca cea psihologică să se amelioreze sau să dispară complet sunt destul de mari.
Nu degeaba ne urăm multă sănătate și avem diverse zicale ce implică sănătatea și urări de bine de tot felul. Starea noastră de bine vine atât din interior, din dispoziția noastră fizică, cât și cea psihică. Vei vedea că, odată ce vei scăpa de boli, vei realiza că afecțiunile mintale sunt mai ușor de confruntat. Altfel vei lupta cu depresia dacă ești sănătos.
Desigur, nu este greșit nici să ne programăm la psiholog – șansele ca psihologul și endocrinologul să se recomande reciproc sunt destul de mari, având în vedere că pacienții sunt deseori “încurcați”.
Iar, ca să concluzionăm despre subiectul valului depresiv din țară, tot ce putem spune este că suntem rezultatul circumstanțelor noastre sociale. Deși suntem neputincioși în privința trecutului nostru, avem puterea să ne ajutăm pe noi înșine printr-o programare la medicul endocrinolog.
Sursă foto: freepik.com
Glanda tiroida se regleaza (atat hipo cat si hiper) cu coriandru. Si seleniu. Cei mai buni psihilogi sunteti voi insiva, pentru ca va cunoasteti cel mai bine. NU va duceti copiii la „psihologi”: le innoada creierii. Un psihiatru este si psiholog, iar aceasta munca trebuie desfasurata la „pachet”, de obicei in centre specifice: copii abandonati, oameni traumatizati, dependenti si, mai ales, in puscarii – detentia afecteaza mintea.
de iodul ADAUGAT OBLIGATORIU in sare de bucatarie
nimic-nuimic?
-pai uite d-aia sheptelul e bolnav!
-se spala pe dintzi cu FLUOR?
-Aleluia!
valul de depresie se numeste sarea iodata?
Ce spun medicii cu experienta, de ce nu ii intreaba nimeni?
Cumparati sare celtica sau gasiti „sarea baciului”. Nu contin iod. Cand beti apa luati cateva cristale se sare inainte. Hidretarea organismului nu se poate face fara aport de sare. Atat sarea celtica cat si sarea baciului, contin mai putin sodiu, dar multe minerale si nu contin iod.
Valul de depresie vine de la „viata libera si fericita” din Romania. Excesul de cortizol (care se consuma prin miscare fizica intensa) duce la dereglari masive: se transforma in colesterol, care imbolnaveste ficatul si pancreasul, apoi glandele (tiroida, parairoida, renale suprarenale), sistemul cardiovasculat, prin depunerile de grasime de pe vasele de sange. De aceea nwo ne vrea speriati, stresati si disperati: in maxim 3 ani este imposibil sa faci „ceva”. O „tumorica” ceva, daca te-ai si vaxxat drumul spre alte usi este asigurat. O natie infricosata este o natie bolnava. Ei vor doar copiii si resursele. Cand va veti trezi va fi mult prea tarziu.
Apropos ce urmeaza sa vina este pe peretii din Aeroportul din Detroit.