Spitalele care ar fi în pericol de a-şi pierde finanţarea din PNRR

pacienti, cancer, medicamente

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete  a susţinut joi ca spitalele din subordinea ASSMB din Bucureşti sunt în pericol de a-şi pierde finanţarea din PNRR.

„Spitalele din subordinea ASSMB din Bucureşti sunt în pericol de a-şi pierde finanţarea din PNRR. A trecut un an de la semnarea contractelor de finanţare şi ASSMB s-a plasat în contra-timp cu cea mai consistentă finanţare pe care spitalele bucureştene o au la dispoziţie, prin PNRR. 28 de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale în ambulatoriile de specialitate! Pentru cele 6 obiective primare de investiţii, adică 6 spitale fundamentale pentru sistemul sanitar bucureştean, ASSMB a finalizat numai serviciile de consultanţă, audit, informare şi publicitate. Atât!”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Potrivit acestuia, Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”, Spitalul Clinic „Filantropia”, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic De Copii „Dr. Victor Gomoiu”, Spitalul Clinic De Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” „sunt în aer cu lucrările efective” la ambulatorii.

„Este foarte grav. Termenul este scurt, dar ASSMB-ul condus de Oana Sivache foloseşte banii din PNRR pentru alte avioane. Exact acelaşi lucru l-am spus, public, şi în vara anului trecut. Până astăzi nici o schimbare. Indiferent de loialitatea politică (sau personală), interesul primar este dezvoltarea infrastructurii sanitare în interesul pacienţilor! (…) Bani de la Ministerul Sănătăţii aveţi…trebuie doar să îi folosiţi în interesul oamenilor!”, a scris Alexandru Rogobete, care a menţionat că pacienţii din Bucureşti au nevoie de „consultaţii, nu de consultanţă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. Obregia trebuia de anu’ trecut, la ce bataie de joc -vezi pacientu’ gasit mort in iarba- shi ciordeala generalizata.. Colentina nu -dupa mortzii de acum 6 ani dupa „tratamente: scumpe +shpagi- ?? Urmate de pensionatzi & transferu’ lor la Sanador pe salariu+pensie.. .

  2. Fantastic site. A lot of helpful info here. I’m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks on your sweat!

  3. Medicina de urgenta in caz de război, a lui Arafat, ce dreacu! P.s. de câțiva ani, cu vreo 15 ani in urma pe continuitate, am scris că 2023 și 2024 va fi dezastru in Romania. Oare chiar e realitate totală, sau am bătut eu campii?!

  4. pnrr este o mizerie care trebuie desfiintata. sa ne dea banii! SUNT BANII ROMANILOR I PNRR „DATI” DE NA Z I SHT II EUROPENI SUB CONDITIE PENTRU A FI SIFONATI DE MAFIA SECURISTA! BANII SUNT AI POPORULUI ROMAN! DATI-NE BANII INAPOI OTREPELOR! FARA CONDITIE J A VRE LOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.