Ministrul Sănătății nu știe cîte spitale sunt atacate cibernetic

E haos în mai multe spitale din România. SUte de pacienți nu au parte de servicii medicale din cauza unui atac cibernetic care a afectează „undeva între 15 și 20 de spitale“, după cum a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Este adevărat. Sunt mai mult spitale care întâmpină probleme cu utilizarea unui program informatic important în funcţionarea spitalelor – se numeşte Hiprocrate. Nu ştim exact câte spitale sunt în momentul de faţă. Nu avem informaţia, dar lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă este că sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”, a declarat ministrul, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, unităţile medicale nu mai pot raporta serviciile medicale.

Sistemul informatic medical Hipocrate contribuie la integrarea şi interconectarea tuturor activităţilor dintr-o instituţie medicală.

Mai mulți specialişti de la DNSC s-au deplasat la faţa locului pentru investigarea incidentului cibernetic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cyberneticianul ROGojin ataca, santaj sa le platici sereleu facut pe langa SRI ! La puscarie cu teroristul.

  2. Sigur,😉 😉 de asta nu funcționează cardurile de sănătate online.

  3. „Ministrul Sănătății nu știe”

    Ministru sanatatii este medic, nu este geoROG sa stie.

  4. Nu e nici un atac cibernetic. Nici nu este nevoie. Sistemele imformatice ale spitaleor exista doar pe hartie. In realitate sint inexistente. Cu analisti mai degraba (editat) care sunt amgajati exclusiv pe pile. Cu manageri complet inacapabili. E o petards a sri si cia sa acopere imcompetenta si slugarnicia. O sa urmee probabil mapn, mai, etc. Exact unde e putregaiul. Nu ca la spitalele private ar fi altfel. Traim in ue si asta ne ocupa viata

  5. Nu exista nici-un atac cibernetic in sistemul de sanatate ,asta este scuza incompetentelor sau al acestor programe prost facute care nu functioneaza.Nu va mai lasati pacaliti si mintiti de aceste povesti cu atacurile cibernetice in sistemul de sanatate !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.