Spitalul Județean din Oradea, decorat de președintele României

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a fost decorat, vineri, prin decret prezidențial, cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, acordarea distincției fiind prilejuită de marcarea Zilei Mondiale a Sănătății, „în semn de apreciere pentru profesionalism”. 

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Președinției României, președintele Klaus Iohannis a acordat vineri Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler atât Spitalului Județean din Oradea, cât și celui din Drobeta Turnu Severin (Mehedinți), Spitalului Orășenesc din Zărnești (Brașov) și Spitalului Orășenesc din Beclean (județul Bistrița Năsăud).

„Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății”, mai arată presidency.ro, au mai fost distinse cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Ofițer Spitalul Dr. I.C. Parhon din Iași și cel Județean Pius Brânzeu din Timișoara, iar cu aceeași distincție, dar în grad de Comandor, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalului Clinic de Urgență București și Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (tot din Capitală).

Pe site-ul Președinției se menționează că acordarea distincțiilor a fost făcută „în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă generațiile de medici, asistenți și alte categorii de specialiști care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea în cele mai bune condiții a actului medical”.

„Acordarea decorațiilor a fost făcută la propunerea Ministerului Sănătății”, a declarat pentru BIHOREANUL managerul Spitalului Județean din Oradea, dr. Gheorghe Carp.

De altfel, ministrul Alexandru Rafila a vizitat în trei rânduri spitalul orădean, ultima oară în luna ianuarie a acestui an, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, acesta declarându-se „impresionat” de cele văzute aici.

Ciolacu a lăudat, de altfel, și municipalitatea, în subordinea căreia funcționează unitatea, afirmând că „ăsta e viitorul, ce se întâmplă la dumneavoastră”, motivând că spitalul, unde s-au făcut în ultimii zece ani modernizări fără precedent și unele chiar fără egal în țară, este un model de succes care trebuie urmat de cât mai multe alte spitale.

Ordinul Meritul Sanitar a fost instituit în 1913, el putând fi acordat atât personalului medico-sanitar, cât și unităților din domeniul sănătății, pentru „merite deosebite în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei, în combaterea unor epidemii, în domeniul cercetării şi practicii medicale, în creşterea prestigiului ştiinţei medicale româneşti şi în asigurarea asistenţei medicale, atât pe timp de pace, cât şi în situaţii de conflict armat sau de război”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Politic stimulat pentru că a curs parandaratul la construcția clădirii?! De ce baga politica in spitale daca totul are legătură cu sănătatea bolnavului? Obiectul muncii e sănătatea cetățeanului și nu politica cetățeanului dezinteresat din cauza umilințelor permanent! Mergi, cumva, la spital sa faci politica, sau, pentru consultații și tratamente? De fapt, dreapta pe dreapta trage in piept.

  2. un spital construit caramida cu caramide,plus gresia si faianta ,de vesnicul Stolojan..asta…Bolojan
    Multumim din inima maretule Bolojan,care a pus si medicii,pe unde erau…

  3. Azi poate decoreaza 2 mm de autostrada, maine isi decoreaza scaunul de la Cotroceni, poimaine isi decoreaza limuzina de lux care il duce la SIbiu, raspoimaine poate isi decoreaza avionul de lux folosit pt vacantele exotice. Cum sa decorezi un spital? Am innebunit cu toti? Construiti nene spitale si scoli, faceti poltici de dezvoltare si creare de locuri de munca, parazitii ..editat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.