Spitalului Al-Shifa, „zonă a morţii”. OMS cere evacuarea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a efectuat sâmbătă o misiune la Spitalul Al-Shifa din Gaza, ocupat de armata israeliană, şi lucrează la un plan de evacuare a spitalului, pe care l-a descris o drept „zonă a morţii”, transmite AFP.

Potrivit experţilor OMS, care au petrecut o oră în interiorul imensului complex spitalicesc, acesta încă mai găzduia sâmbătă 25 de îngrijitori şi 291 de pacienţi, dintre care 32 de bebeluşi în stare critică, 22 de pacienţi pe dializă şi doi la terapie intensivă.

Membrii misiunii au descris spitalul ca fiind o „zonă a morţii” în care situaţia este „disperată”, a raportat OMS într-un comunicat.

„OMS şi partenerii săi elaborează urgent planuri pentru evacuarea imediată a pacienţilor rămaşi, a personalului şi a familiilor acestora”, a adăugat OMS.

„Echipa a văzut un spital care nu mai putea funcţiona: fără apă, fără alimente, fără electricitate, fără combustibil, consumabile medicale epuizate”, a scris la rândul său pe X (ex-Twitter) secretarul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Având în vedere această situaţie deplorabilă şi starea multor pacienţi, inclusiv a bebeluşilor, personalul medical a solicitat ajutor pentru evacuarea pacienţilor care nu mai pot primi îngrijiri vitale la faţa locului”, a spus el.

În comunicatul său de presă, OMS raportează că marea majoritate a pacienţilor aflaţi încă în spital sunt victime ale unor fracturi complexe şi amputaţii, arsuri, traumatisme toracice şi abdominale şi că 29 de pacienţi suferă leziuni grave la nivelul capului, coloanei vertebrale şi nu se pot deplasa fără asistenţă medicală. Mulţi răniţi suferă, de asemenea, infecţii severe, din cauza lipsei antibioticelor şi a condiţiilor de igienă precare.

OMS a anunţat că în zilele următoare vor fi organizate mai multe misiuni pentru evacuarea urgentă a pacienţilor rămaşi la Spitalul Nasser şi Spitalul European din Gaza, care operează deja peste capacitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Pana si prafologii de la BBC au inceput cu diplomatie sa o dea la intors sperand ca ultima impresie conteaza. Incepe sa le fie frica de sutele de mii de demonstranti din strada. Ce vor face insa mincinosii nostri care inca prezinta ‘adevarurile’ lor dupa cum le ordona stapanii?

 2. Forwarded from Marvin Atudorei
  ☝️Joi, 16 noiembrie 2023, în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show | H. D. Hartmann: Familia lui Netanyahu este profund laică” a avut loc un dialog stupefiant. Marea vedetă H.D. Hartmann, care în ultimii doi ani este împins în față la toate televiziunile centrale, explica plin de patos că în prezent Israelul a atins un „punct biblic” al istoriei sale, în care, asemenea vremurilor lui David, își poate reface „contractul cu Dumnezeu”. Dar pentru aceasta ar fi nevoie să fie dărâmată Moscheea arabă Al-Aqsa din Ierusalim pentru a fi reconstruit în locul său al Treilea Templu al iudeilor. Asta implică însă o mare vărsare de sânge al „dușmanilor”.
  Moderatorul Marius Tucă îl întreabă: „Dacă vorbim de chestiuni biblice atunci nu mai contează că mor mii de oameni în Gaza?”.
  Răspunsul șocant al lui Hartmann: „Până în acest moment încă n-am găsit arma care să nu ucidă oameni, dar care să elibereze un teritoriu”.
  Deci… cum???
  Păi bine domnule Hartmann, care ați recunoscut că sunteți mason, agent al mai multor servicii secrete și evreu și care iată că vă identificați cu cauza lor, nu spun evreii oficial că războiul este purtat de Israel pentru a eradica organizația teroristă Hamas?! Sau de fapt Hamas e doar un pretext inventat și scopul real este, așa cum și spuneți, eliberarea Fâșiei Gaza de palestinieni pentru a „reface contractul” evreilor cu Dumnezeu? Faptul că asta implică de 75 de ani zeci de mii de morți este… ghinionul lor?!? Tocmai ați dat pe față care este planul REAL al israelienilor și care este cauza adevărată a genocidului din Palestina…
  Dacă CNA-ul sau media din România ar fi corecte ar trebui să sară în sus de un kilometru la o asemenea asumare a crimelor în masă!!

 3. Daca citezi din cugetarile fasaite ale lui Harthmann inseamna ca ai prea mult timp liber de care iti bati joc. Omul vede politica internationala dar nu mai departe de cotetul de gaini din curtea sa. Motivele (si nu pretextele) sunt mult mai lumesti decat te prosteste Harthmann. Evreii vor acum Gaza pentru ceea ce se afla in subsolul acesteia. Se estimeaza sume de sute de miliarde de dolari ca fiind valoarea zacamintelor de gaz si petrol din tarcul facut palestinienilor.

 4. Asta este lumea de azi.Cata nedreptate si chin.Pe Putin ca a scos copii din zona de razboi l-au facut criminal de razboi,pe jidani ca omoara copii si femei,batrani presa noastra i ridica in slavi si tot mapamondu i pupa in dos pe jidani.Ce se petrece acolo nu au facut nici nazisti in al doilea razboi mondial.Rusine pentru omenire.

 5. Politia ,SRI sa cerceteze cum de Bogdan Chiriac si Radu Tudor spuneau planul de genocid evvreiesc pe antena 3cnn…sunt filme inregistrate. Si Johanis si Ciolacu solidari fara limita cu genocidul.

 6. E aproape o saptamana de cand armata israeliana a intrat in spital si a avut acces la fiecare cotlon. Ni s-au aratat cateva kalasnikoave (probabil cu serii identice cu cele din alte spitale), aranjate ca la instructie, si nimic altceva. Ce mai conteaza, sutele de morti ingropati in curtea spitalului, ghinionul lor ca au tras batul scurt. Desi cred ca israelienii n-au avut niciun bat lung in nana. Nicio imagine cu vreun hamasist, doar imagini cu hamesiti!

 7. ,,Genocidul” din Gaza a fost generat de bestialitatea si prostia canaliilor din Hamas care au invadat chibuturile si au comis cele mai oribile crime.
  Au furnizat astfel evreilor cel mai puternic motiv ptr a-i sterge de pe fatza pamantului. Care ar fi prostul acela, sa nu profite de un asemenera prilej, servit pe tava de imbecilii HAMAS?
  Cum vine asta: tu pozezi in victima, dar invadezi, comiti crime, violezi, decapitezi copii si iei ostatici, iar apoi urli ca Israeleul te omoara? Eu v-as rade complet animalelor……[Rumburak]

 8. Dacă tot e organizație mondială, OMS să treacă și prin Africa, apoi ce vede în Gaza i se va părea parfum ….

 9. „AGRESIUNEA NEPROVOCATĂ ȘI NEJUSTIFICATĂ” din Urcaca a fost generată de bestialitatea si prostia canaliilor din Azov, Svoboda, Right Sektor care au invadat Donbasul și Crimeea si au comis cele mai oribile crime. CHIAR SI LA ODESA AU DAT FOC DE VII CIVILILOR DIN CASA SINDICATELOR.
  Au furnizat astfel Rușilor cel mai puternic motiv ptr a-i sterge de pe fatza pamantului. Care ar fi prostul acela, sa nu profite de un asemenera prilej, servit pe tava de imbecilii neonazisti ?
  Cum vine asta: tu pozezi in victima, dar invadezi, comiti crime, violezi, decapitezi copii si iei ostatici, iar apoi urli ca Rușii te omoara? Eu v-as rade complet animalelor……[RumburKaK- trolak UrKaK ] măRog…🤮

 10. Rumburak ,,Comentariul” tau a fost generat de o insiruire nonaleatorie de reactii la niste propaganda supereftina. discount de la pepco

 11. IN BAZA DREPTURILOR ISTORICE PUTEM SI NOI SA SEGREGAM SI SA ELIMINAM TOATE ETNIILE DIN ROMANIA,CA NOI CREDEM CA SANTEM SUPERIORII ACESTOR TERITORII,LA FEL CA RUSII,CHINEZII si altii???🤨😠😠Cum poti invoca Biblia la ucis si macelarit oamenii,asa inteleg evreii bunatatea si respectul pentru ceilalti???Goimii,asta e cuvantul lor pentru Cei care nu.s Ca ei,iata de ce pe unde au trecut erau inlaturati si se ferea lumea de ei si daca continua nu vad cum.o sa se termine bine pentru ei.Nu poti,doar pentru Ca te crezi superior sa calcione cadavrele celorlalti,asta e psihopatie,nebunie.

 12. edit de la 12.06: nici macar evreii, in filmuletele cu atacul din 07.10, n-au mai aratat „40 de bebelusi decapitati” sau alte „atrocitati” inventate pentru a justifica invadarea Gaza. Si, ignorant cum te demonstrezi, nu te-ai informat ca respectivele kibbutzuri sunt construite pe pamanturi care, legal, apartin refugiatilor din Gaza. Pe de alta parte, cum ai categorisi tu atacul aerian israeliant de-acum doua zile asupra unei case in care-au omorat 32 de persoane dintre care 19 (nouasprezece!!!) copii? „Selfdefence”, „raspuns proportional”, „umanismul poporului ales”? Dar hai sa-ti arunc o provocare: iesi tu pe bulevard, chiar in mijlocul celor iesiti de la o biserica crestina, si striga in gura mare ca Israelul are dreptul sa faca ce face acum. Te bagi sau te-ascunzi in spatele anonimitatii tale lase?
  „XL”-ule, cu gandire edit”, ia da-ne tu vreun exemplu, chiar microscopic, cu vreun spital din Africa, sau de oriunde de pe planeta asta, in care sunt conditii la fel de rele ca in Al Shifa. N-ai ce exemple sa ne dai dar tu stii, c-ai simtit in urina, ca sunt prin Africa ceva zulusi sau bantustanezi cu spitale mai nasoale. edit

 13. DREPTUL BIBLIC DE A UCIDE SI ELIMINA ALTE RASE,ASTA TREBUIE S.O TINEM MINTE!DECI EXISTA ACEST PRINCIPIU DE CARE AZI ISRAEL SI SIONISMUL FACE UZ SI ATUNCI INSEAMNA CA HOLOCAUSTUL A FOST UN LUCRU BUN,PENTRU CARE NIMENI NU.I VINOVAT ,EXISTA PROFETIA DECI DREPTUL BIBLIC????

 14. Pariu ca presedintele americii a aprobat un plan de eliminare a palestinienilor-in special copii-de aceea a mers în vizită a doua zi după crimele din israel .Ca sunt pedepsiti criminalii hamas-sunt de acord-dar am inteles ca peste 100 de jurnaliști au fost asasinați în numele luptei cu „teroristii”!.

 15. OMS, ONU si Curtea Penala Internationala ca sa- l oblige pe Netanyahu si golanimia lui sa inceteze de a omori copii in Gaza, mai inainte trebuie sa se roage la Jahve. Dupa cea, Jahve trebuie sa se roage la Netanyahu si de abia atunci evreii o sa decida sa opreasca genocidiul impotriva palestinienilor.

 16. @ mosu
  Sont de accord, dar puteti sa propuneti o actiunea logica? Cum trebuie facut Cind o parte a populatiei este cu Hamas -ul si alta parte sint luati ostateci? Cind nevinovati sint puis inainte in scut uman. Oprirea razboiului inseamna iertarea si calea la refacere a hamass-lui. Asa s- a intimplat cu Daeshul. Ostilitatile s-au oprit la mijloc, si azi se reface cu tot elanul.
  Ce e de facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.