SRI cedează Primăriei S6 un teren de 11.300 mp

SRI (Serviciul Român de Informații) cedează un teren de aproximativ 11.000 de metri pătrați din zona Grozăvești – Politehnica către Primăria Sectorului 6 în vederea amenajării unui parc pentru locuitori, potrivit unei Hotărâri promovate în Guvern și postată pe site-ul Secretariatului General.

SRI cedează către Primăria Sectorului 6 un teren de 11.300 de metri pătrați din zona Grozăvești – Politehnica, pe care se află și o clădire, pentru amenajarea unui parc, transmite Economedia.ro.Adresa este semnată de Răzvan Ionescu, prim-adjunctul SRI, și de Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Terenul are o valoare de inventar de 26 milioane lei.

Aceste demersuri au început anul trecut, atunci când PS6 a solicitat Consiliului General al Municipiului București să adopte o hotărâre prin care să solicite Guvernului emiterea unei hotărâri pentru trecerea acestui teren din domeniul public al statului în cel public al municipalității și în administrarea sa, pentru realizarea parcului.

Locuitorii din Grozăvești au făcut numeroase solicitări în vederea amenajării unui parc în această zonă. CGMB a adoptat hotărârea, care mai apoi s-a transformat în inițiativă guvernamentală.

În octombrie 2022, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spunea că în 2016 acest teren a fost dat în administrarea SRI pentru a construi un spital, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Atunci, primarul cerea, printr-o hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 6 ca Primăria Capitalei să facă demersurile pentru a reintra în posesia acestui teren pe care să-l dea în administrarea Primăriei Sectorului 6 pentru a amenaja un parc pentru locuitorii cartierului Grozăvești.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Nu cumva e ascunsa o chirie uriașă în contract? Așa pute!

  2. Ii place mai la umbră , nu așa în soare!
    De regulă sunt aciuați pe la marginea orașului, discreția e asigurată cu ” Filmatul interzis”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.