SRI, desființat de Ivanciuc. „Adunătură de gangsteri”

Ziaristul şi scriitorul  Cornel Ivanciuc a publicat pe pagina sa de Facebook un text dur la adresa SRI, în contextul anchetării generalilor (r) Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă de către DNA. Ivanciuc  numeşte SRI „Deserviciul Român de Malformații” şi e de părere că Serviciul ar trebui redus cu 90% din personal.

„Riscurile de securitate generate de SRI au frânat evoluțiile fireşti ale statului român. Cei doi generali scelerați, Coldea şi Dumbravă care au ajuns milionari în euro extorcând oameni de afaceri cu probleme penale, pe care îi şantajează cu informații achiziționate, stocate şi subtilizate de pe vremea când conduceau SRI, confirmă tot ce se bănuia până acum despre autoritatea națională de informații interne.
SRI este o adunătură de gangsteri în jurul cărora fac scut uman mii de ofițeri patrioți, care amenință şi timorează mediul de afaceri şi aparatul judecătoresc, storcând profituri imense şi obținând sentințe judecătoreşti favorabile celor cu probleme penale.
SRI a debutat cu afacerea Țigareta I în care capii autorității de informații în frunte cu Virgil Măgureanu au acordat protecție contrabandiştilor de țigări arabi, Zaher Iskandarani, Jamal El Atm, frații Mike şi Elie Nassar şi Omar Hayssam, afacere reprezentând 2% din PIB, din care Măgureanu şi acoliții lui s-au procopsit cu milioane de dolari.
Cea mai mare aberație legată de SRI este aparatul lui abnorm, total pe dos în profilul de intelligence. Mult nu înseamnă bun şi stufos nu e totuna cu performant. SRI nu trebuie decimat ci redus cu 90% din personal. Restul de 10% ar trebui să dea examen în fața unei comisii de experți în probleme de securitate din state NATO, pentru a fi reangajați.
Băsescu nu s-a atins de SRI pentru că era şantajat. Iohannis caută cu disperare un job la vârful structurilor euro-atlantice, pentru a-şi reporta imunitatea, pentru că este şantajat. Următoarea creatură care va conduce România va fi ambalată de SRI în asemenea fel, încât să fie o persoană şantajabilă, la cheremul gangsterilor rămaşi în pântecele autorității de informații interne”, a scris Ivanciuc.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 37
Author

45 de Comentarii

 1. Nu mai pot cu mediul de afaceri! Mediu de hoție! In Romania, afaceri înseamnă hoție,adică furt din averea statului inclusiv din fondurile europene. Afacerist = hot! Să-mi demonstreze cineva că, omul de afaceri este un om cinstit care și-a plătit toate datoriile la stat și a ajuns milionar in lei! Ați văzut vreun om de afaceri sărac și cinstit?

 2. Ivanciuc, nume ucrainian?, vinde gogoașa că România e independentă. Nu, nu e, cum nu e nici SUA, nici Rusia, nici China, nici Marea Britanie, cum nu e nici o țară din lume. Iar asta nu de ieri de azi.
  Ce pildă mai bună aveți decît plan-demia cînd toate statele au percutat la fel? Sub acoperirea fricii ce-au băgat-o în oameni, înfricare doar din vorbe, cei ce conduc au furat de-au rupt în toate statele. Unde-s, în ce se văd, cele peste 50 de miliarde împrumutate?

 3. Ivanciuc are 100 % dreptate, SRI sunt o adunătură de scursuri în slujba altor state de care ei profită pt a ne fura, sunt sigur că sunt implicați și în mafia lemnului și drogurilor

 4. Sa ne explice „istoricu” Cioroianu de ce au fugit hoții liberali și țărăniști din tara la intrarea trupelor sovietice în țară. Hoții liberali și țărăniști au întors armele la 23.08.1944 cant trupele sovietice erau în Iași. De ce au fugit clasa burghezo-moșierească( hoții bogați) daca erau cinstiți? Asta cu marea demonstrație sparta de muncitorii și țăranii aduși cu camioanele in București este o mare gogoriță precum iudeii ne spun că palestienii care au omor 1.200 de iudei sunt teroriști și iudeii care au omorât 40.000 de palestinieni in Gaza sunt îngeri! Toți niste jigodii conduse ban,adică de ochiul dracului!

 5. O, a descoperit Maestrul Ivanciuc apa calda. Pai cine a produs deranjul din 89? Tata? Si in ce scop? Meri mai de plimba ursu’! Cea mai tare e aia cu examen in fata unor experti NATO. Pai, mai puisor, aia crezi ca sunt mai breji? Nu aia i-au „antrenat” p-astia? Cine le-a atarnat tinichele in piept bajetilor? Nu „expertii” NATO? Doamne, mare ti-e gradina si multi au sarit parleazu’! Bah, daca taceai, filozof ramaneai!

 6. Daca cei doi fosti generali SRI, Coldea şi Dumbravă au ajuns milionari în euro, va dati seama cat de bogati sunt ofiterii SRI care inca sunt in activitate! Ei urmeaza sa se pensioneze la varste fragede, si sa-si continue activitatea remunerata generos, dar intr-un mod ocult pentru public.

 7. Și noi ce păzim ? Nu e cazul să votăm altceva , ceva de pe ultima pagină a buletinelor de vot , sau pur și simplu aleatoriu cu excluderea totală a partidelor cu vizibilitate (inclusiv cele gen ProRomanaia, PMP, Verzii, USR, UDMR și alții ca ei) . Despre PNL-PSD-AUR nici vorbă. Poate dacă aducem alți indivizi în parlament se mai schimbă câte ceva și ajungem și la un control parlamentar real asupra SRI , dacă nu o să îi avem pentru zece ani pe alde Ciuă-Ciolacu… O să fim stabili politic , dar cu burțile lipite de spate (de foame) , asta dacă între timp nu intrăm și în vre-un război …. Securiștii ne-au ”apărat” de am redus economia României la MINUS , nu la zero… Poate ne mai gândim și votăm altceva , să începem prin a le refuza vechilii de la alegerile locale.. Poate niște primari de acre nu a auzit nimeni vor fi în stare să mai deștepte votanții captivi ai primăriilor.

 8. Înainte de așa zisa revoluție toată lumea tremura cînd auzea de securitate,în 1989 au tradat țară iar după acest an vedem niste generali Sri care trădează țară ,distrug economia României și ataca cetățenii care au firme bagindu-i in pușcărie și falimentindu-i

 9. Ha, ha! Di ce să-i reducem efectivele? Tălâmbanu car’ scrie, n-o aflat că toț’ vrem penzii șpețiale?…

 10. Romania nu mai are in zonele importante de securitate,de media,de sanatate,de justitie,etc., repere etice universale:onestitate, obiectivitate, integritate, respect fata drept, etc.,
  Totul e o minciuna poleita ca ‘democratie’incepand din dec. 1989, cand s-a inventat ‘revolutia’de fapt trecerea la vasalitatea de colonie fata de URSS si a insemnat moartea suveranismului practicat de Ceausescu,suveranism care a costat scump viata de zi cu zi a romanilor
  Daca nu exploda URSS in 1991 nu am fi pupat niciodata poala americanilor,cu Iliescu in frunte
  Azi se dovedeste ca inclusiv in SRI coruptia(boala democratie) face ravagii si in timp ce ,de ex.in Rusia sunt arestari pe capete de generali corupti din randul armatei,in Romania sunt arestari de generali din servicii,mai populate cu personal colorat,prins cu arcanul, decat armata..

 11. – am aminte educatia , arta si cultura epocii de aur a poporului roman
  – voi care ati dat mana cu tradatorii decembristi ce argumente umaniste aduceti?

 12. Nu fi rau:
  i-au avut ca dascali pe ❤️generalii sperjuri❤️ de la FBI 😀 😀 😀
  (aia cu „LAPTOPUL DIN IAD!”… ? se dau astia si la ADAMESCU, pe tema adicacenta 😛 ? 😉 )
  PS: ‘L mai ti minte pe chelul de la FBI … amicul de petreceri al Kodrutzei 🙂 ?
  IQ=?

 13. Ar fi …straniu unde-i
  chelul ala de la FBI cu care chefuiau constructiv
  COLDEA si KODRUTZE
  pe-atunci
  pe
  vremea „CULOARELOR JURIDICE” !
  ____________
  Altceva s-ar posvesti daca RO n-ar fi, chiar-acum-acum, sub pressiune din afara sa de-a un MILIARD de la GURA PENSIONARILO 😐
  Nu-s cu russnacii insa nu poat sa nu vad ca NATO i-a batatie la urknai dupa ce n-au reusit sa ocupe a la MAIDAN BIELORUSSIA ca „aliat” a la „aliatul” neamti de-nsrdstream-izat in curs de DEINDUSTRIALIZARE de azi !
  Cum poate fi USA tare contra RUSSO_CHINEZILOR daca-si canibalizeaza economic „aliatii” … e asta NEBUNIE SCELERATA ? 😛 😀

 14. Romneasca abordare. Ca sa ai serviciu NATIONAL de informatii, trebuie sa dai examen IN FATA NATO?!? Ha, ha, ha! Cat l-or plati pe asta? Desi, cred ca e dispus sa linga talpi straine si gratis.

 15. Nici o vorbuliță cărei agenții de informații al unei puteri străine este subordonat în totalitate SRI, agenție străină care face numirile, ordinea de zi pe unitate, definește câmpurile tactice, că nu au fost Protocoale nu numai cu Justiția. Nu este nici o instituție a statului român Guvern, Parlament, Justiție Autoritatea Electorală Permanentă la Academia Română în care acoperiți să nu fie majoritari. Înaintați în grad la ultima poziție, decorați și dintr-o dată corupți? Ceva nu se leagă.

 16. Firme comerciale secrete ale serviciilor secrer cu patroni care nu stie nimeni ce invart. Si nici nu poate afla. Cadou de la Nastase Adrian care se considera prima victima a binomului dupa ce tot le consolidat activitatile mafiote la ordineke piratulu Basescu, securistii l-au bagat pe Nastase dupa zdup.

 17. Ăștia erau Editat de Ceaușescu că s-au pus în slujba unor puteri străine! Mai exista fraza „neamestecul in treburile interne”? Toți sunt tradatori de neam și țară! Daca s-a trădat tara din decembrie 1989 și statul a intrat în disolutie, de ce nu s-ar înfrupta din bucate cei din vârful statului”national”? Prin străini „înșine”! Cine poate oase roade, cine nu nici carne moale”!

 18. Ce s-a intamplat cu dosarul furtului de pe Otopeni din bagajele oamenilor de catre lucratori SRI?
  Raspuns: S-a dat ordin si s-a facut disparut. Si toate articolele din media care faceau trimitere au fost sterse. La comanda! Democratic! Apriori!
  Si Politia si Sri sunt organizatii care au o singura comanda: Extern! Aceste structuri Nu apartin Rimaniei si romanilor!

 19. Ar trebui desființat si reânfiintat altfel nu se poate scăpa de MAFIA infracțională instituită de Basescu si acoliții.
  Ar fi în interesul național.

 20. Si sa ne explice Sri si Politia asemenea de ce monitorizeaza agresiv romanii cu soft si tehnologie ilegalane constitutionala, in special pe rebelii neascultatori, care nu ling la Sistem? E democratic asa, legal? Sau legile sunt doar sa punem botnite intentionat la oameni?
  Democratie inseamna respectarea Constitutiei sau Respectarea stricta a propagandei oficiale a Sistemului si modului sau de functionare? Caci altfelle producemniste bube in cap la ordin sa ii agatam cu ceva…
  Modul de operare Secret, adica la Secret de serviciu De Stat etc, trebuie sa fie obligatoriu Legal Constitutional sau pentru ca Zeii nu sunt verificati isi permit chiar orice calcand viata oamenilor monitorizati fix ca pe animale?
  Poate ne raspunde public Parlamentulprin Comisiile de control ale …

 21. Cine a fost călcat pe coada și a sărit în sus? Petrov! Petrov cere arestarea lui Maior,Coldea și Luluta! Cred că Petrov va fi dat în gat!

 22. INDEPENDENTA! Asta trebuie sa fie soarta Romaniei. Trebuie sa se ridice un Roman ce va rupe acele acorduri semnate cu americanii prin care predam serviciile secrete, implicit justitia si politia in mana strainilor. Vreti sa fiti INDEPENDENTI? Sau vreti sa continuati a fi robi? Vreti sa nu mai aveti austriecii jefuind tara? Sa aveti relatii economice AVANTAJOASE? CAUTATI SA FITI INDEPENDENTI. Daca nu, ramaneti robii altora.

 23. SRI o structura care a continuat dupa 1990 nereformata cu adevarat. Multi atunci au iesit la pensie care nu aveau studii si erau aproape de pensie. Mii de securisti au lucrat in firmele de comert exterior ale Ro. Dupa 1990 numarul lor trebuia redus la minim. Restul transferat in politie caci tot nu avem politisti destui. Dar au continuat sa faca afaceri la greu din bani publici. Dar s-au lacomit prea mult si a inceput sa se manance intre ei. Ar trebui sa le interzica orice implicare in afaceri. Dar cine sa o faca in Ro ?!!!

 24. Lui Iohannis i-au dat cu flit de la purtator de cuvant la NATO tot olandezul a primit castig de cauza.
  Faraoana anticorupta mai laudata ca Elena Ceausescu si ridicata in slavi de presa tefeliasta din Roamania, dupa ce s-a facut inspre mafia patronata de sefa UE. Kovesi s-a trezit cu fondurile de anticoruptie amenintate. BigPharma si OMS stiu de ce. Astia din Romania la Inalta Poarta valoreaza cat pot fi instrumente utile prin colonie, cat nu mai sunt se pot descotorosi rapid de acestea. Cum a fost Basescu dupa expirare au inceput sa apara ca turnator, securist, a furat alegerile etc si toti care l-au laudat 10 ani au inceput sa-l scuipe si sa se disculpe, ei nu a fost in viata lor cu Basescu pe prima pagina pupandu-l in fund. Ca si jumate din comasati le-a lasat pe cap mostenirea Binomul.
  Si daca nu era Basescu era Monica Macovei.

 25. Nu o să reușească Ivanciuc să-i determine pe cei de la SRI să-și facă ordine în ogradă cu amenințarea cu restructurare, mai ales că si el a fost acuzat că ar fi fost turnător la Secu. Eu nu-l acuz pentru asta,vremurile au fost așa cum au fost, dar nu cred că SRIului o să-i tresară pleoapa citind ce-a scris Ivanciuc.

 26. Cu atâţia iohănoi, orbănoi, kovesoi, cioloşoi, hellvigoi şi etc clotilde voi vreţi SRI? ….. hahaha, bă neicuşorilor sunteţi Editat rău!

 27. Le dau dreptate celor de la SRI. Suntem un popor de prosti. Este exact la fel ca si coruptia. De multe ori cei care dau mita sunt de vina si sunt initiatorii coruptiei. La fel ca si generalii astia de doi lei. Oamenii de afaceri avand nevoie de informatii privind mersul anchetei, cica nu au incredere in avocatii lor, cumpara informatii de la generalii SRI.,in fond astia din urma sunt niste ratati care se prezinta tari si atotputernici. Numai noi avem impresia cat de tari sunt. In fond la prima intalnire de taina ar fi trebuit aplicat o bataie zdreavana pentru ticalosie. Popor de prosti. Ia uite marele Coldea. Uitate la fata lui, cum arata. Ce geniu.

 28. Romania a ajuns o colonie de maimutze, condusa de catre un mare CimpanZEU, daca Amerlocii nu veneau si cereau curatenia de vara in sistem, nu se facea nimic, deoarece CimpanZeul dormea pe el, sau nu-l interesa. Acum toti stam in genunchi asteptand ca vechiul sistem sa moara, sa se nasca noul sistem paralel. Diii Martzoaga !

 29. Tocmai l-am vazut la tv pe basescu vorbind de bunul simt in numirea lui coldea in fruntea SRI, aceasta structura cu activitati exlusiv criminale, inca de la infiintarea ei.A fost o ocazie in 89 insa acum numai cu mitraliera se mai poate face ordine in Romania.

 30. Deci, ar trebui redus cu 90% din personal iar restul de 10% ar trebui sa dea examen de corectitudine politica si origini sanatoase pe principiul ca ce naste din SRI, n-a sarit departe din trunchiul Securitatii. Eventual sa-i controlati la oua

 31. -`AVEAU CEI DIN SRI „SPAȚIU DE MANEVRĂ” DACĂ NU ERAU -ȘANTAJABILI- CEI ȘANTAJAȚI!

 32. In mare omul zice el ceva adevar dar asta cu „Restul de 10% ar trebui să dea examen în fața unei comisii de experți în probleme de securitate din state NATO, pentru a fi reangajați.” …asta-i hilara rau 😆
  Pai ma omule asta e serviciu romanesc ori strain ??! La o adica SIE chiar trebuie sa aiba un ochi in ceafa pt „aliatii” otan motan etc.

 33. Nu hotia lor ma deranjeaza , ci tradarea de tara : au dat liber la devalizarea Romaniei si au inchinat-o dusmanilor ei !

 34. Corect spus ca sri este o adunatura de gangsteri care actionau dirijati de alti mari gangsteri (slava cia!) , jecmaneau alti gangsteri (autohtoni) in loc de o justitie sanatoasa , normala . Si si-au ghiftuit buzunarele de dau pe-afara . Hotie ca la balamuc si ne vaitam ca n-avem bani de pensii , de educatie , etc.. Multumim tov.Petrov pt toata mizeria creata ! Apropo , la Nana se anunta recolta buna anul asta ? Astept raspuns , rog seriozitate !

 35. Romania a ajuns o ” zona de experimente ” – din care ” avantajatii numiti ” isi extrag foloasele – decimand poporul roman . S-a revoltat vreo ” institutie ” impotriva lanturilor de adunaturi cu denumiri pompoase ( gen masoni si alte imitatii ….) – care au pus labele pe o parte din economia tarii ??? Dimpotriva ….. Ocupantii de functii din aceste institutii au tradat si au apucaturi precum cei mai mari dusmani ai Romaniei si ai acestui popor . Cum sa permiti ca o universitate ce modeleaza viitorii magistrati sa fie condusa de un SANTAJIST ??? Dar cine sa opreasca aceste atacuri impotriva societatii romanesti ??? Chiar daca ar iesi in strada romanii revoltati – NU s-ar schimba mare lucru , deoarece s-ar DETURNA adevarul revoltelor . Ne intrebam mereu : Aceasta este ROMANIA pe care o concepeam prin venirea americanilor , sau este ROMANIA ca tara a unei UNIUNI EUROPENE ??? Trebuie sa fie decimate toate institutiile , toate principiile de viata , …..spre a deveni doar o ZONA de exploatat …..precum cele din Africa sau din alte locuri din aceasta lume ??? Rostul institutiilor nu mai exista in aceste situatii dramatice …….

 36. Nu cumva ar trebui averea lor sa fie confiscată,lor și rudelor,a celor care i-au ajutat?
  Dar nu ,nu vor plăti nimic, pentru că,noi cei care muncim,plătim taxe,care suntem terorizați ,amendați,de ANPC,ANAF,ANRPC,vom pune bani pentru ei.Este o vrăjitoare electorală,vezi doamne DNA ISI FACE DATORIA , JUSTIȚIE LA FEL.
  AIUREA praf in ochi pentru noi

 37. In timp ce romanii sunt marginalizati in UE dupa ce caruta cu prosti s-a rasturnat la noi in tara ,ne punem foc sub fund si atacam institutiile statului. (militie,spioni,armata,comandament de urgenta….).
  Sunt multe de schimbat in tara ,voi nu ati depasit nivelul de inteligenta a unui babuin,care decojeste banane

 38. DNA nu este tot o ramură a SRI-ului ….citez „doi oameni de ai mei au arestat doi oameni de ai mei” Traian Băsescu când era președinte și presa ne informează din surse (SRI)

 39. Foarte bun articol! De fapt ca toate articolele scrise de Cornel Ivanciuc. Se confirma ca nu sunt nici putini, nici destepti, ci invers. Daca numarul lor a ajuns de 4 ori mai mare decat BND-ul din Germania, la o populatie de 3 ori mai putina tot fata de Germania, rezulta ca SRI este de 12 ori mai numeros la numarul de locuitori al Romaniei fata de BND-ul din Germania. Toti fostii delationisti si-au bagat copii tot in aceasta activitate si unsi in functii de conducere special pentru a se stii tot ce misca in toate domeniile. Din acest motiv, ei sunt protejati pe viata si fiind activi prin copiii lor, nu ajunge niciun document despre ei la CNSAS, acolo ajungand documente numai despre cei care au facut politie politica. Asa s-a ajuns sa fie un aparat foarte stufos de supt sume imense de bani de la buget.

 40. @ E și domnul Ivanciuc de la prietenii lui Soroș , ? Domnul Helvig ,de la presa liberă, nu mai vru să stea, s-a retras până să apară chestiuni cu ai lu’ Băsescu, ?

 41. @ Și doamna Alina Pippidi a zis că nu este frumos ca ai lu’ Băsescu să se poarte urât cu prietenii lu’ Soroș , ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.