Stăm mai bine cu rezervele

La 31 decembrie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la nivelul de 40.475 milioane euro, în creștere, față de 39.283 milioane euro la 30 noiembrie 2021, a informat banca.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 5.023 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv prima tranșă acordată de Comisia Europeană în Planul Național de Redresare și Reziliență -PNRR- în sumă de 1.851 milioane euro) ; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 3.831 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5.356 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 decembrie 2021 au fost de 45.831 milioane euro, faţă de 44.588 milioane euro la 30 noiembrie 2021.

Plăţile scadente în luna ianuarie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 152 milioane euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Atita vreme cit statul imprumuta „bancile comerciale „cu dobinda mica ,iarrespectivele imprumuta statu cu dobinzi de 4-5-6 ori mai mari ,ar trebui sa dea de gindit ! In loc sa muti banii dintr-un buzunar in altul si cu profit ,mai bine ii muti in multe buzunare pe pierdere ! C-asa-i in diemocratie !

  2. In luna de lucru Martie presiunea este la cotele cele mai mari asupra rezervelor. Atunci e vremea „zeciurii”, „dijmei”, tributului, peschesului, bacsisului de circa 3 miliarde de euro pe care Romania trebuie sa le plateasca anual strict ca DOBANZI la credite luate, si nimic altceva, cu alte cuvinte nu se reduce deloc datoria….
    Este exact capcana camatareasca, in care este prins un popor intreg, laolalta cu alte si alte popoare captive.O „taxa de protectie’ pe care fiecare stat o plateste sefilor cametei mondiale.
    In cazul in care unii au inca nelamuriri de ce si pentru ce s-a facut Revolutia…de la zero dolari datorie in 1989, la peste 120 de miliarde acum.
    Exista si o denumire consacrata pentru situatia aceasta: „freedom and democracy”.
    Stay the course, the future is yours….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.