Stare de urgență la New York după precipitațiile extreme

Ploile abundente care au căzut în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Statelor Unite au inundat străzile din New York şi au paralizat parţial funcţionarea metroului şi a aeroporturilor locale, determinându-le pe autorităţile americane să îndemne populaţia să dea dovadă de prudenţă, informează AFP.

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a decretat „stare de urgenţă” pentru New York, Long Island şi estul metropolei americane, precum şi în valea râului Hudson, din cauza „precipitaţiilor extreme pe care le observăm”, a anunţat ea pe reţeaua de socializare X.

Imagini obţinute de jurnalişti de la AFP, companii mass-media locale şi utilizatori ai reţelelor de socializare arată vehicule care înaintează cu dificultate pe străzi inundate sau chiar complet blocate din cauza apei care ajunge până la geamurile maşinilor.

Mai multe staţii din gigantica reţea de metrou a oraşului american au fost parţial inundate şi mai multe linii centrale au fost închise în Brooklyn. „Continuăm să evacuăm apa de pe şine care a fost adusă de inundaţiile produse în mai multe gări din Brooklyn şi Manhattan”, a anunţat compania de metrou newyorkeză pe contul ei de pe reţeaua de socializare X.

Aeroportul La Guardia a anunţat la rândul său că toate căile de acces către terminalul A sunt „în prezent închise”.

Politiciana Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentantă a Partidului Democrat în Congres, a anunţat într-un e-mail adresat angajaţilor ei că precipitaţii cuprinse între 50 şi 120 de litri pe metru pătrat au căzut în cartierele Manhattan, Queens şi Brooklyn şi că alte precipitaţii cuprinse între 25 şi 70 de litri pe metru pătrat sunt aşteptate în aceleaşi zone.

Potrivit serviciilor americane de meteorologie, intemperiile sunt cauzate de o zonă depresionară aflată de-a lungul regiunii Mid-Atlantic, care atrage aer umed de deasupra oceanului, „producând zone cu ploi puternice deasupra regiunilor din nordul şi estul ţării”.

Aceste inundaţii sunt tratate cu mare seriozitate de autorităţile din New York, unde uraganul Ida a provocat în septembrie 2021 moartea a 13 persoane (şi a mai multor alte zeci în regiunile adiacente), cele mai multe dintre victime fiind blocate în subsoluri de imobile transformate în apartamente într-un oraş afectat de o gravă criză a locuinţelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. O fi de la încălzirea globală. În seara de vineri spre joi, ploaia care va veni s-a pus cu șuvoiul pe șobolanii americani. Păi nu-l au pe șvarțenegher? Rambo ce zice? Și ăștia sunt în Ucraina? Îl pot împrumuta pe clișco. Ăsta e bun la toate.

  2. aiurea:
    ăia ar baga si legea martiala dacă ar putea
    primaru” e o putoare bolshevica,
    guvernatoarea si Alexandria Ocasio-Cortez idem
    au exaggerat exponential ca cu kóvid.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.