Stare de urgență la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni

Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienţi au decedat, unul este în stare comatoasă şi alţi peste 30 de bolnavi au prezentat simptome digestive după ce ar fi consumat alimente pe bază de peşte oceanic, oferite sub formă de donaţie de reprezentanţii unei mănăstiri.

Mănăstirea Florești a fost luată cu asalt de polițiști și procurori, dar și de inspectorii DSVSA Vaslui, transmite portalul Vremea Nouă.

Potrivit reporterilor de la  Vremea Nouă pe lângă mâncarea adusă de la Mânăstirea Florești, în meniurile bolnavilor din ziua de marți, au mai fost introduse alimente precum conserve din pește și icre de pește!

„Am verificat cu domnul manager conservele care s-au dat marți seara la cină. Pentru că, în afară de ce au adus cei de la Mânăstirea Florești, bolnavii au mâncat la micul dejun icre de pește, iar seara conserve. M-am uitat pe termenele de valabilitate ale acestror produse și de exemplu la conservele din pește am observat că acestea se expiră în 2026 și provin din același lot. Este posibil și de la aceste produse să fie probleme”, a spus primarul Murgeniului, Eduard Cazacu, care de profesie este inginer zootehnist.

În spitalul de la Murgeni se desfășoară acum ancheta epidemiologică. Sunt luate în calcul cel puțin două ipoteze: una dintre ele ar fi că pacienții ar fi fost îmbolnăviți din cauza unui pește oceanic, Pangasius, care le-a fost livrat în pachete, la o pomenire. Altă variantă ar fi ca o bacterie a contaminat puțul de apă al spitalului, scrie ProTV.
Se pare că au apărut complicații și la 10 angajați dintre angajații spitalului, după ce au mâncat meniul cu pește oferit de cei de la mănăstire.
Cinci pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, au fost aduşi, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, din cauza toxiinfecţiilor alimentare suferite.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Vorba lu’ Marin Moraru (parca), Dumnezeu sa-l odihneasca !, mare actor ! „Luati si icre ! Sint de pește !”

  2. Nimic nou sub soare! Nimeni nu-și îndeplinește atribuțiile funcționale! Acesta-i statul român gras! Lasă că merge și așa! Oricum viața unui cetățean român nu valorează mai mult decât o ceapa degerata!

  3. Ma tot uit de mai bine de o ora la efectele diferitilor patogeni care provoaca toxinfectii alimentare, la poluanti ca mercurul, pesticidele sau bifenilii policlorurați, dar nici una din acestea nu induce probleme fatale cardiace. Ieri se spunea ca au facut stop cardio respirator. Azi au mancat peste.

  4. Astept ca turbatii de serviciu sa urle impotriva bisericii ca i-au omorat pe bietii oameni!

  5. Trebuia sa Manance Paine cu Sare , Paine Prajita pe Flacara la Aragaz , pana cand Felia de Paine devine Neagra pe Ambele Partzi , si doua Pastile de Loperamid ! Dezinfecteaza la Stomac , si Opreste Diareea !

  6. Dece Mancati Peste Pangasius ? Ca nu este Peste Romanesc ! Mancati Peste Pastrav ! Ca este Peste Bun ! Curat ! Mai ales daca este si Viu ! Pana in Tigaie !

  7. Pestele Prajit se Mananca cu Sare si cu Suc de Lamaie ! Ca sa nu aiba nimic la Stomac ! Dar dupa Peste Prajit , Nu se Mananca Dulce !

  8. In marile supermarketuri din Romania, majoritatea produselor alimentare sunt de proasta calitate. Pestele, in principal, de multe ori este putred. Am fost in situatia sa arunc la gunoi biban sau crap dar si somon din pricina faptului ca in ambalajul sigilat se afla o marfa improprie consumului. Evident, pe ambalaj data expirarii era destul de departe. Intrebarea este- exista cineva responsabil cu siguranta alimentara a Romaniei?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.