Stareța unei mănăstiri, teorie interesantă. „Omul e veșnic”

Maica Antonia, stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția, „Acoperământul Maicii Domnului”, a fost invitata lui Adrian Artene la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”. în care a vorbit despre ce ar însemna moartea.

„Pentru mine… moartea e o ultimă taină a bisericii pe care o trăim, de fapt. Trecerea noastră în veșnicie este un moment foarte important, este nuntirea sufletului cu Mirele, cu Hristos. Și așa cum atunci când nenaștem părăsim pântecele Maicii și e o moarte acelei lumi în care noi suntem confortabili, la fel când trecem către Domnul, murim lumii acestea, dar noi nenaștem către adevărata viața, pentru că viața pe care am petrecut-o aici pe pământ, pe această vale a plângerii, e doar o pregătire pentru întâlnirea cuDomnul și omul. Nu, omul nu poate muri. Omul e veșnic.

Deci, noi trebuie să ne pregătim de acest moment al morții care poate veni oricând, de când ne naștem. Și, pentru mine personal, după slujbaÎnvierii, slujba înmormântării este cea mai frumoasă slujbă. Și atunci cândsunt într-un moment de cumpănă sau într-o întristare, o ascult sau o citesc sauascult cântată și dintr-o dată mi se risipește întristarea și revine bucuria. Că te recentrează, vedeți, deșertăciune sunt toate, căci viața aceasta esteumbră și vis, căci în deșert se tulbură tot pământeanul, că de multe ori netulburăm și pentru chestie de nimic.

De asta zic… moartea pentru mine e o taină a bisericii, așa cum sunt și celelalte taine. Nunta, botezul, (…) de fapt în viața cu Dumnezeu totuleste taine. Dar cred că pentru toți creștinii asta trebuie să fie. Mai spune,iarăși, un părinte ceva foarte frumos, prima dată n-am înțeles. De fapt, părintele nostru Mitropolit spune asta, că… atunci când ne naștem, de faptsuntem bătrâni, pentru că ne despart mulți ani de întâlnirea cu Hristos și căpe măsură ce avansăm în vârstă, întinerim pentru că ne apropiem de adevărata viață”, a spus Maica Antonia, la Podcastul ALTCEVA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

9 Comentarii

 1. Cand parasim lumea aceasta ptr ca ne sugruma un criminal si ne transeaza, dureaza chiar o vesnicie pana militienii iti gasesc mainile si picioarele prin tufisurile de langa autostrada.
  Omul este vesnic pana intalneste neomul……[Rumburak]

 2. NU OMUL TANTI…CI SPIRITUL – DUHUL SFANT. SUNTEM BUCATI DIN ENERGIA CREATOARE. NE INTOARCEM ACASA…ADICA CINE SCAPA DE „AICI”.

 3. @ nea marine – nu uita , stareta n-are studii stiintifice . Insa declara ce simte o fiinta umana indoktrinata cu filosofie ortodocsista .

  Chiar STIINTA afirma in multe teorii continuitatea Fiintei Umane pe Terra , desigur alambicat si folosindu-se de formule , odata cu trecerea timpului de la absolvirea Bakulaureatului , devenit ermetice .

 4. Prostii ,nutret pentru cretini .
  Cititi Biblia ,nu va uitati in gura tuturor neavenitilor cu bullshit-uri din aste cu vesnicia si nemurirea .
  Ai acum sa zicem 50 de ani .
  Iti aduci aminte de intrarea Romaniei in razboi contra URSS in iunie 1941 ?
  Vei spune ca NU fiindca nu erai nascut .
  Peste 60 de ani vei vedea ce se intampla in tara si in lume ?
  NU ,fiindca vei fi oale si ulcele
  Asadar despre ce vorbim ?

 5. devine putregai. Sufletul insa, zboara in ceruri care spre intuneric, care spre lumina. Asa cred eu.
  Cat despre popi, niste antreprenori si ei. Cu mici exceptii preotii, cei care nu si-au tradat haina pentru arginti.
  Iar tot dupa mine, Constantin Brancoveanu este deasupra tuturor sfintilor. Daca vad un singur parinte ce face de trei ori sacrificiul suprem, cad in genunchi in fata lui!
  Nu a existat pe Pamant, asemenea sacrificiu.

 6. sufletul, lacom de cunoastere, se va reintoarce (sa traiasca) la infinit… cine este creatorul, creatorului, creatorului, creatorului…. la infinit?

 7. Exista manastire crestin ortodoxa in Elvetia! Multumesc lui Dumnezeu! Dumnezeu sa le dea sanatatate la toti romanii chiar si la postacii in solda serviciilor, sanatate si la trup si la suflet!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.