Statele Unite sunt în alertă maximă

Statele Unite sunt în alertă maximă şi se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze active israeliene sau americane din regiune ca răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei Iranului din Siria, a declarat vineri un oficial american, informează Reuters.

„Suntem cu siguranţă într-o stare de vigilenţă ridicată”, a spus oficialul confirmând o ştire a CNN care spunea că un atac ar putea avea loc în săptămâna viitoare.

Avioane de război suspectate că ar fi aparţinând Israelului au bombardat luni ambasada Iranului din Damasc într-o lovitură care a ucis un comandant militar iranian şi a marcat o escaladare majoră a războiului Israelului cu adversarii săi regionali.

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran a declarat că şapte consilieri militari iranieni au murit în acest atac, inclusiv Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forţei Quds, care este un braţ extern de spionaj paramilitar.

Iranul a declarat că îşi rezervă dreptul unui „răspuns decisiv”.

Preşedintele american Joe Biden a discutat joi despre ameninţarea Iranului într-un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Echipele noastre sunt în contact regulat şi continuu de atunci. Statele Unite susţin pe deplin apărarea Israelului împotriva ameninţărilor din partea Iranului”, a declarat un înalt oficial al administraţiei Biden.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

18 Comentarii

 1. Iranienii, mor nu cum mor evreii sau cetățenii SUA..Cine încă nu a înțeles acest lucru nu-i cam deștept. SUA nu se pot răfui cu pascatorii de capre din Yemen mite cu garda iraniană..Atacul asupra ambasadei iraniene e un atac terorist..Israelul face parte din asa zisa „civilizație occidentală”daca nu mă înșel iar când se comporta că un terorist merita aceleași răspunsuri..HAMAS-ul sunt teroriști dar merita o comportare civilizată din partea așa zisei civilizații..Măcelul din Gaza e rușinea civilizației care chipurile are niste „reguli” ..??Pe care nimeni nu le-a văzut..Acum așteptați proștilor unde vă va pali bărboșii …

 2. „Avioane de război suspectate că ar fi aparţinând Israelului”, clar au fost ale lui Putin!
  Chiar nu mai aveți bun simț?

 3. ,,Suntem cu siguranţă într-o stare de vigilenţă ridicată”, zic criminalii lumii !
  Adica abia asteapta ca sa bombardeze IRANul ! Si sa-l jefuiaswca de petrol !

 4. Inca o dovada ca SUA si Israel sunt 2 state teroriste !!!
  Avioanele de razboi implicate in atac sunt chiar israeliene, nu sunt „suspectate” deloc…
  Dar, conform presei „mondiale” #neonaziste, a fost un „atac democratic”…
  Slava H !
  Slava Z !

 5. S A TA N E LE SUNT DISPERATE PENTRU CA PIERD RAZBOIUL IMPOTRIVA omului. RAZBOAIE, CRIZE, TEHNOLOGIE, ORICE NUMAI SA NU MAI EXISTE ALEGERI. va urma operatiunea „starea de razboi”…

 6. SUA și Franța sunt artiști la autotrasul de șuturi în zona dorsală.În ’79 Tâmpa și trufașa Franță îl trimitea deayatollahul groazei la Teheran iar blegul Carter in se uită la televizor la ambasada lui legată cu mâinile la spate.Dupa o încercare patetică și bleagă că și el de a-i scoate cu un elicopter, mai mult de imagine, i-a răscumpărat un an mai târziu, când rușii Pacific au Afganistanul.Si l-ar fi pacificat dacă n-ar fi intrat tembelii americani pe fir.Doua decenii mai târziu, Franța intra, fără să fie invitată, în Siria.Rezultatul e vizibil cu ochiul liber, mai puțin pentru protipendada tembelă care încă visează visul unui boșorog nebun, să-si aservească guvernanța mondială.Zicea un nebun deștept:nu-i greu sa fii prost, pentru că nu-ți dai seama!

 7. Păi povestea este similară cu proxir=zboiul ruso ukran,..Israele și america știau exact că de fapt provoacă Iranul,.. Povertea are istoric.. I5raelu a mai făcut incursiuni prin iran distrugînd presupuse arme nucleare.. In lumea araba Iranul este stîlpul,.se știa cum va evolua situația.. După ce termină cu genocidul palestinian, cu siguranță vor trece la atacarea sau provocarea iranului. Și Joska știe exact.. Ingrijorarea este bancul pentru proști..

 8. @ gudurel: Ungure, scrii incalcit si neinteligibil. Este a doua oara cand pierd vremea cu tine.

 9. am vizionat niste explorari cu privire la conflictul din gaza astfel:

  subiectii investigati: iranieni – seful structurii de informatii si seful statului iar de la israelieni David Barnea si Netanyahu din urmatoara perspectiva: aveau cunostinta despre intentia hamas de a ataca Israelul? orizontul de timp a fost doua zile inainte de atac.

  daca pentru iranieni a fost o oarecare surpriza desi aveau informatii ca se pregateste, situatia israelienilor este mai mult decit ciudata. David Barnea stia insa era oarecum reticent cu privire la a lasa sa se intimpe atacul. Netanyahu in schimb nu avea dubii, stia despre atac. Ideea lui Netanyahu e de a conduce prin frica, de a-si spori puterea. Sa nu fim naivi si sa nu acceptam faptul ca mossad-ul nu ar fi infiltrat hamas-ul. Ce a iesit vedem cu totii.

  astfel de actiuni ar trebui sa traga serioase semnale de alarma cu privire la conditia umana…

 10. Criminalul de razboi Netanyahu si-a asmutit bichonii pe Iran. In aceast chestiune, de la Bush la Obama si de la Trump la Biden, nu stii care latra mai tare. Trump se lauda ca el latra cel mai tare ca sionist. Dar Trump e un laudaros sociopat si n-ai cum sa-l crezi din prima.

 11. Ma intreb daca americanul de rand nu doarme de grija Ucrainei si a Israelului! Evident nu. Dar oare de ce o fi asa in alerta guvernu’ lor?

 12. @ Aiurea!.. Zi bre ce n-ai ințeles,. Iți mai scriu o dată..pe gratis..

 13. SUA sunt în alertă maximă? Serios? Dar de ce nu au fost în alertă la fel de maximă înainte ca Israelul să comită acel act terorist şi nu au făcut nimic ca să-l împiedice?

 14. ai vrut sa-l ridiculuzezi si ai ajuns de ras ca nu intelegi…asa m-ai facut sa-i citesc mesajul si sa constat ca este inteligibil …poate iti lipseste ceva, mult succes daca si obtii ce-ti lipseste…

 15. Avioane de război suspectate că ar fi aparţinând Israelului au bombardat luni ambasada Iranului din Damasc într-o lovitură care a ucis un comandant militar iranian şi a marcat o escaladare majoră a războiului Israelului cu adversarii săi regionali. DA-I POSIBIL SĂ SUSPECTEZE AȘA CEVA -NICI NU ERAU AVIOANE! ERAU SULIȚELE ȘI SĂGEȚILE INCONTROLABILULUI TRIB RĂZBOINIC A REGINEI SOLOMONO ADMIRATOARE! INTERESE AMERICANE? CE INTERESE LA BLÂNDA ȘI UMANA ADMINISTRAȚIE AMERICANĂ–! CE VORBIȚI DOMNULE ! CE BAZE AMERICANE =800= PE PĂMÂNTURI STRĂINE- SUNT UNIVERSITĂȚI CU PREGĂTIRE SPECIALĂ! FLORI,ANIMALE DE COMPANIE,POMI RODITORI,JUCĂRII ELECTRONICE !!IA!!-CE MILITARI-DEFĂIMĂTORILOR BUNULUI ȘI BLAJINULUI UNCHIUL-SAMM!

 16. Cred ca de data asta americanilor li se va infunda si Iranul ii va satura sa mai isi unfle muschii la toate tarile , facind pe jandarmul si stapinul lumii.V-ati gindit vreodata daca Rusia ,China si Iranul se vor supara rau de tot pe americani ?

 17. Iranul deja are bombe nucleare ,ATENTIE!!!Să vedeți ce flocaiala își iau psihopatii de israelieni

 18. Domnule Paulian Ionescu , cele trei mari puteri sunt arhisuficiente sa trimita NATO in frunte cu America in epoca de piatra. Ce sa mai spui daca la cele trei adaugi si Coreea de Nord ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.