Staţia de la Glina, nominalizată la un premiu prestigios

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că staţia de epurare de la Glina a fost nominalizată la categoria Wastewater Project of the Year, în cadrul Global Water Awards, care a avut loc marţi seara la Londra.

„Staţia de epurare de la Glina a fost nominalizată la categoria Wastewater Project of the Year, alături de alte 3 proiecte mari din lume, în cadrul celui mai important eveniment internaţional din industria apei – Global Water Awards – care a avut loc aseară la Londra. Nominalizarea la acest premiu prestigios înseamnă o recunoaştere internaţională a importanţei acestui obiectiv de investiţii care a fost finalizat cu mari eforturi atât din partea Primăriei, cât şi din partea consorţiului care a lucrat la acest proiect, format din trei companii: FCC, Aqulia şi Suez. Felicitări tuturor colegilor care au muncit pentru ca acest imens proiect de investiţii să devină realitate după multe decenii de la începerea lui”, a scris primarul Capitalei, pe Facebook.

Incineratorul de nămol de la Glina, dar şi lucrările de extindere şi modernizare a staţiei de epurare au fost finalizate în decembrie 2023, după aproximativ şase ani de la debutul acestui proiect. Astfel, apa provenită din canalizare este epurată mecanic şi biologic în proporţie de 100% şi nu mai ajunge deloc în Dâmboviţa, în condiţiile în care, înainte de începerea acestui proiect, se epura doar o treime.

Nămolul rezultat din epurarea apelor uzate orăşeneşti este tratat termic, în cadrul incineratorului, iar căldura obţinută este recuperată, pentru a fi folosită ulterior în procesul de uscare şi ardere. Cenuşa inertă rezultată reprezintă aproximativ 4% din nămolul iniţial şi va ajunge să fie utilizată în fabricile de ciment.

Investiţia, în valoare totală de 650 de milioane de lei, a fost realizată cu finanţare europeană. Mare parte din această sumă a fost asigurată de Banca Mondială, iar cofinanţarea a fost acoperită de statul român şi de municipalitatea bucureşteană, printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. eu nu inteleg de ce primarul nostru sorosist nicusor e apreciat pe tot globul, vezi ficiul de ieri , vezi premiile pt gunoaie de azi, iar toti pensionarii din fata blocului meu il declara un incapabil care in 4 ani n-a facut nimic pt bucuresteni, mai putin ultima luna inainte de alegeri? Adica se vede la la vasinton, de la london frumoasele lui realizari( din articilele publicitare, nu mai vorbesc!) si mosii astia chiori, cu ochelari, de la mine, zice toti,ca il voteaza pe placintar ,nu pe el!Eu, va spun, cand l-am vazut zilele trecute, in Coti, cu buruienile pana la brau culegand tonele de gunoaie din ultimii 4 ani din parcul vacaresti, sfidand sobolanii cu #gii lui, le-am spus tuturor ca pe nicusorul tabletelor il votez! Si ca o sa vada ei ca tot nicusorul o sa fie primar, nu placintaru PS Multumim pe aceasta cale,Cotii pt efortul care il face sa il votam din nou,pe acest ardelean de rasa, ca chiar merita!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.