Statul Arizona îi inculpă pe colaboratorii lui Trump

Statul american Arizona a inculpat 18 persoane în cadrul tentativei de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump, a declarat miercuri procurorul general al statului, notează AFP.

Printre persoanele inculpate, media americane îl citează pe Rudy Giuliani, fostul avocat personal al fostului preşedinte Donald Trump.

Acuzaţiile se referă la un complot vizând atribuirea de mari electori – dintre care un anumit număr permit alegerea unui nou preşedinte la fiecare patru ani – lui Donald Trump în acest stat câştigat la limită de Joe Biden în 2020.

Procurorul general al Arizonei, un stat-cheie pentru alegerile din noiembrie, a făcut cunoscut că 11 republicani locali au fost incluşi în rechizitoriu, precum şi alte şapte persoane din afara statului.

Potrivit jurnalului Washington Post, printre aceste şapte persoane se numără fostul şef de cabinet al lui Donald Trump la Casa Albă, Mark Meadows, avocaţii Jenna Ellis şi John Eastman, consilierul de campanie Boris Epshteyn, precum şi Rudy Giuliani, fost avocat personal al lui Donald Trump.

Fostul preşedinte nu a fost inculpat, dar a fost desemnat drept „participant la conspiraţie neinculpat”, potrivit Washington Post.

Joe Biden a câştigat acest stat din sud-vest cu puţin mai mult de 10.000 de voturi în faţa omului de afaceri, dar numeroşi responsabili ai Partidului Republican au considerat, fără dovezi, că au existat fraude şi că Donald Trump a câştigat în Arizona.

În pofida înfrângerii lui Trump în acest stat cu peisaje deşertice, reprezentanţii săi au semnat, totuşi, documente care atestă victoria sa.

După Michigan, Georgia şi Nevada, Arizona este al patrulea stat care iniţiază urmări penale împotriva unor persoane care au încercat să formeze o listă alternativă de mari electori.

Meadows, Giuliani, Ellis şi Eastman au fost cu toţii inculpaţi în Georgia, alături de Donald Trump în ceea ce este probabil cel mai exploziv dintre cele patru procese penale cu care se confruntă fostul preşedinte.

Aceste noi inculpări intervin în timp ce Donald Trump este din nou candidat la Casa Albă împotriva preşedintelui Joe Biden şi continuă să afirme fără temei că a câştigat în 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

27 de Comentarii

 1. Rudy Giuliani si amicii risca minim 10 ani de puscarie per capita in fata marelui juriu din Arizona

 2. mda.., cunoastem ” metoda”!! am importat-o si noi pe langa multe alte ”scheme” puse in practica de marele om al legii kovesi sub directa ”privire stramba’ a lui basescu …

 3. Un dosar politic cap-coada !
  Nu statul Arizona i-a pus sub acuzare ci procurorul pus de Biden !
  E o lupta intre democrati si republicani purtata prin instrumentul statal numit „justitie” !
  Nici noi romanii nu sintem straini de aceasta „procedura” .

 4. Americanul e sătul de ukran, de tupeul lor și scîrba produse,.Nu mai sunt dispuși la a da bani, iar joska acum știe că și-a jucat ultima carte..In rest bufoni de arizona, sau alți similari din justiția americană, cu sigurnță vor fi inlăturați, după merit…

 5. ”şi continuă să afirme fără temei că a câştigat în 2020” altă mesaj repetat la infinit, și care demonstrează că Trump a câștigat alegerile din 2020. „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, afirma Joseph Goebbels, ministrul propagandei în regimul lui Adolf Hitler. Alte spălări pe creier: ”Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei”.

 6. E un bull shit tot rahatul ăsta justițiar.După ce au ajuns la putere, demșii lui bidon au închis țara pe covidă și au distrus urmele fraudei.D.J.Trump a fost nepermis de fraier că n-a instituit un control strict pesecțiile de votare cu oameni de pe stradă împuterniciți să oprească camioanele cu imprimate chinezești și să închidă secțiile de votare dacă se întrerupe supravegherea video. În plus, numărătoarea electronică Domino și votul prin corespondență și fără acte promovat de deep state este o ilegalitate care transformă procesul electoral într-o farsă, ceea ce a și fost.Nu e deloc de omis ipoteza neverificată intenționat ca lansarea covidei sa fie legată exact de alegeri, dată fiind înclinația pronunțată a demsilor de a distruge SUA exact cum liderii autoimpusi ai occidentului o fac cu Europa, spre a împlini profeția schwabogardului WEF conform căreia în drumul spre globalism „China trebuie sa conducă”, miliardarii WEF nefiind oameni cu prea multă minte ci mai degrabă oi fricoase, luând aminte la cea pățit Jake Mă și acum D.J.Trump.Există o ierarhie a lor iar Hariri , Schwarz(aka soros) și schwab au băgat frica-n ei, indiferent cât de bățoși arată la tv, pentru că se știu urâți de”jos” și amenințați de „sus”, nefiind toțiusk sau Trump.

 7. E vorba de tentativa de fraudare a alegerilor.Nu mai bateți câmpii ,fii de cățea.

 8. Asa a facut si Stalin. cine comenta, in Siberia cu ei. Americanii si vesteuropenii, spre deosebire de rusi, isi merita soarta cu varf si indesat. Ei au vazut ce aduce marxismul timp de o suta de ani, dar sunt prea prosti sa inteleaga. asa ca o sa-l experimenteze direct pe propria piele pana se trezesc. sau pana sunt exterminati

 9. Asta e unu din statele in care de la 3 la 4 noaptea, Biden a castigat 2-300 mii de voturi iar Trump niciunu? Seems legit. Au fost parca trei state cu aceiasi evolutie. Oricum, americanii si-l merita pe Biden chiar daca doar 48% l-au votat in realitate. Sa votezi marxismul in 2020 dupa ce ai vazut ce a patit China, Corea de nord, Europa de est, Cuba, Venezuela chiar langa tine … e dovada de prostie in faza terminala .. Nu pot zice ca nu au stiut ce inseamna marxismu (socialismul, progresismu sau cum isi mai zic) cand au zeci de milioane de oameni fugiti din Cuba, China, Venezuela la ei in tara…

 10. Kremlinul e speriat că Trump nu va mai câștiga și își pierd agentul la Casa Albă.Putlerica nu se simte prea bine!

 11. @Leopold-mai bine mergi cu gâștele pe pajiște,decât să scrii masacrele pe forum.Cate clase ai,creștine? Cum poți scrie asemenea elucubrații,precum postakel gudurau?

 12. Este posibil să fie ceva tulburări sociale după alegerile din noiembrie, din SUA, indiferent cine câștigă. Orice imperiu, înainte de a se prăbuși, mai înainte se erodează pe interior.

 13. Slugile lui Bidon nu se lasa. Sistemul juridic din USA, in mana rezistilor democrati americani, vrea sa-l inlature pe Trump de la alegeri,ondamnandu-l la inchisoare. Ce drac am vazut noi la sitemul „democratic” american? Doar metodele de imbogatire rapida, pe cai obscure?

 14. Ghițomanu, lasă un Wikipedia că-ți omoară și restul de neuroni pe care-i mai posezi. Oricum pierzi kopeika așa că nu te mai screme.

 15. @ Justinianus-cu gâștele pe pajiște împreună cu Leopold.Ma,de unde răsăriți atât de alucubrati,oameni buni?

 16. Statul Arizona îi inculpă pe colaboratorii lui Trump
  printre persoanele inculpate, media americane îl citează pe Rudy Giuliani,

  1.nu credem ca media americana se ocupa cu citatii,
  mass-media necinstita inca nu a ajuns sa faca justitie.
  2.Roudolphous Giuliani e un bandit!

 17. N-a fost nici o „tentativa de rasturnare a rezultatelor alegerilor”, deja falsificate (postasii care aruncau sacii de voturi prin corespondenta ca sa nu se contabilizeze, frauda prin retelele sociale -între care, Facebook al lui Zuckerberg -, mashina electronica de votat „aranjata”…, numaratoarea manuala a voturilor, falsificata de agentii stângii … gangsterism de proportii nationale, cu alte cuvinte) Partidul Democrat si clientii = nazism pur-sânge. Apropo, câti alegatori are statul Arizona? Ori pentru Robinette a votat si nisipul din desert?

 18. Wrong Maxtor. Rudy was the only mayor of the Big Apple that crush the organized crime. During his term,the Gambino famiglia losed it’s grip on power and capo di tutti capi get jailed. Learn some before write.

 19. pai daca ma uit la fata lui are trasaturi caucaziene.. are rude rusi ? 😀

 20. In curind parlamentarii Partidului Republican vor migra catre M.Johnson ce reprezinta viitorul .In acel moment MAGA dispare .Partidul Republican iese astfel de sub influenta lui Trump ce va pierde alegerile din 2024 .

 21. Deocamdata Trump este in boxa acuzatilor .Trump vizibil stingher ,usor adormit ,asa cum ne zice presa si aflat in imposibilitatea de a-si sustine in instanta discursul politic pierde, zi de zi ,votanti .Inca citeva luni, timp in care Trump nu are cum reveni in jocul politic fiind mai mult prezentat ca si cetatean obisnuit ce trebuie sa se supuna legilor SUA, votantii il vor părasi.Johnson devine astfel conducatorul de facto al Partidului Republican politician ce va folosi toate avantajele obtinute in recentele actiuni ce au oferit 95 de miliarde de dolari Ucrainei ,Taiwanului si statului Israel , spre ai lua locul lui Trump dupa alegerile ce vor fi pierdute ,de catre acesta in fata atit de tinarului J.R.Biden ,se vor fi incheiat .Noul star al politicilor din SUA este chiar Johnson .Trump ramine doar „ bartrinelul ” ce este obligat sa isi petreca ultimile luni ale anului 2024 in fata acuzatiilor ce ii sunt aduse .Diferenta enorma dintre Trump acuzatul si cel ce va dori sa reintre in discursul politic de forta este evident vizibila .Deja Biden , mai in gluma,mai in serios , le aduce aminte tuturor votantilor chestia cu detergentul ce ingurgitat va face sa dispara virusul (covid 19) ca parte a ideilor usor „trasnite ” ale lui Trump .Sa ne aducem si noi aminte de „bazaconia” cu rachetele„ hidrosonice ”atit de apreciate de Trump .Mike Johnson isi joaca extrem de bine viitorul .Nu putem sa ne trimitem tinerii nostri sa lupte in Ucraina ne zice el ca si motivatie a demersului de aprobare a fondurilor pentru Ucraina .Discursul lui M.J. este clar de viitor Prezidentiabil

 22. Mai dihai că în timpul când îl presau pe Charlie Chaplin..Rectorii unor universități au fost chemați în parlament unde unii deputați țipau la ei că la criminali în legătură cu protestele pro Palestina..1938 in USS era așa..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.