Statul ca pedeapsă

Statul român este slab tocmai prin cei care îl administrează în prezent și care, la rândul lor, se comportă ca niște proprietari care nu dau seamă nimănui.

Fără o lege a responsabilității ministeriale întreaga corupție de pe teritoriul României se află comasată în subordinea politrucilor aflați temporar la pupitrul guvernamental.Un stat democratic puternic rezultă dintr-o corupție supusă intens și eficient procedurilor judiciare și dintr-o solidaritate reală a societății. Faptul că în fruntea instituțiilor noastre publice sunt numite tot felul de persoane relevante doar pentru evaluarea dezastrului public, interzice orice perspectivă a schimbării.

Probabil, o curățenie a vieții publice din România trebuie să înceapă cu vârfurile politice care se regăsesc într-un adevărat cartel.

Statul român actual a ajuns refugiul imposturii, corupției și nelegiuirilor, lovind în ceea ce ar trebui să îi creeze dinamica, alternativele.

Structurile guvernamentale răspund unor comenzi inacceptabile într-un stat de drept, anihilând orice proiecție determinantă a contextului euroatlantic.

Reducerea masivă și profesionalizarea aparatului de stat, prin redarea asumării economice și sociale, cu destructurarea rețelelor infracționale din structurile publice ar putea pune în mișcare normalitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ioan Vieru 1345 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Care stat?…statul pe *ur,statul degeaba, statul paralel, perpendicular,de pomană, statul la coadă,…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.