Statul face exces de zel? Antreprenori, ”hărțuiți” de funcționari ANPC

Preşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, condamnă ”abuzurile” funcţionarilor ANPC aduşi din alte judeţe ”ca să hărţuiască” antreprenorii din judeţ.

Iordache precizează, într-o postare pe Facebook, că angajaţii instituţiilor de control ale statului fac exces de zel.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PNL Gorj şi adresat Ministerului Economiei, în speţă Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorului, Ion Iordache precizează că mai mulţi funcţionari ANPC, delegaţi în această perioadă în Gorj, vor să închidă mai multe locaţii pentru motive superficiale, fără să ţină cont de pagubele produse economiei judeţului.

„Conducerea PNL Gorj condamnă ferm abuzurile funcţionarilor ANPC aduşi din alte judeţe să hărţuiască antreprenorii gorjeni! Angajaţii instituţiilor de control ale statului, care fac exces de zel în ultimele zile, ar trebui să ştie că rolul lor este, în primul rând, PREVENŢIA. Funcţionari ANPC, delegaţi în Gorj, vor să închidă mai multe locaţii din judeţul nostru pentru motive superficiale, fără să ţină cont de pagubele produse economiei judeţului. Regulile trebuie respectate, sănătatea oamenilor este pe primul loc, dar aici vorbim despre exces de zel şi abuz”, se arată în postarea semnată de liderul PNL Gorj.

Iordache solicită Ministerului Economiei şi conducerii ANPC măsuri urgente pentru protejarea mediului de afaceri gorjean.

„Drept urmare, solicităm Ministerului Economiei şi conducerii centrale ANPC măsuri urgente de protejare a mediului de afaceri şi cercetarea abuzurilor de care sunt acuzaţi aceşti funcţionari. Instituţiile statului trebuie să înceteze cu abordarea antreprenorilor ca şi cum ar fi infractori!”, mai spune preşedintele PNL Gorj.

Declaraţiile sale vin la câteva zile după ce comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru nouă unităţi din staţiunea montană Rânca, în urma unor controale efectuate la 11 operatori economici din zonă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, în cursul zilei de joi au fost desfăşurate acţiuni de control în cadrul Comandamentului de iarnă în staţiunea Rânca, fiind verificaţi 11 operatori economici.

„Principalele abateri constatate: (…) nerespectarea condiţiilor de depozitare alimente recomandate de producător; produse şi materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora; materii prime în afara datei limită de consum (expirate); legume, fructe depreciate; saltele murdare/pătate; camere neigienizate corespunzător”, a transmis, potrivit comunicatului de presă, coordonatorul Comandamentului, Alin Gubandru.

Astfel, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru nouă unităţi, a fost propusă închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de cel mult şase luni pentru un operator economic şi au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

16 Comentarii

 1. Hotii au ajuns sa se planga ca-s abuzati ! La puscarie este mai bine ?

 2. Ba sa va „controleze” in toate găurile. Faceți toți evaziune la greu…una la stat, șapte la băiat… antreprenorii lu pește

 3. S-a trezit din somnul cel de moarte si ANPC-ul? România în farfurie …scrum!

 4. Antreprenor roman: tepar, jmenar, combinator, trateaza fara respect angajatii.

 5. Bugetarii de lux din politica românească se plâng de colegii bugetari de lux din marea politica românească că nu accepta măgăriile și ilegalitățile că între colegi! Acum, ursarul va da ordonanța pentru ocrotirea acestor minori politic(a se citi escroci din categoria bugetari de lux din politica românească)!

 6. Nevlegii care trăiesc din banii publici(sub multiplele lui forme: salarii, ajutoare de șomaj, ajutoare sociale) au ajuns să atace antreprenorii locali adică exact pe cei ce susțin bugetul national prin birurile plătite către un “stat eșuat” cum ar spune un clasic in viață…

 7. Gorjul a ramas cu idei fixe. Cand dai alimente expirate, cand bucatariile arata ca niste cocine de porci este bine?!!

 8. Spaga, sfinta spaga ! Racketii ucraineni sint mici copii !

 9. Exces de zel in fata alora mici. Capul plecat in fata multinationalelor si a firmelor clientelare.

 10. Este „discriminatorie” daca a fost doar pe Gorj si in judete invecinate cu potential turistic, Valcea sau Dolj n-a fost nici macar un control.

 11. Măi covrigarule, News…, pun prinsoare că ești salariat la stat neam de neamul tău, de ce generalizezi? Eu sunt antreprenor român, n-am construit un gard fără autorizație, plătesc salarii nete între 5.000 și 16.000 de lei, cu niște taxe uriașe, n-am întârziat niciodată plata taxelor la stat, chiar dacă a trebuit să mă împrumut (spre știința ta, de bugetar plătit din taxele mele și al celorlalți antreprenori, TVA îl plătesc și dacă nu am încasat factura respectivă)! Vii tu, ăla care rupe ușa la 16,00 și nu-ți ajunge berea la meci să mă faci de doi lei pe mine, antreprenor român, fără concediu de 20 de ani, vânat de statul liberalilor lefegii la stat toată viața lor?! Tu, mă?! Un terchea- berchea?! Un „muieți-s posmagii”?! Du-te, măi 2 neuroni și-ți termină berea la pet, nu mai posta tâmpenii!

 12. In Romania nu exista niciun fel de grija a statului sau a oamenilor pentru locurile de munca. In statele capitaliste fircare loc de munca inseamna ca o familie are hrana si locuinta. La noi toti se bucura cand se inchide un restaurant doua saptamani chit ca problema uneori e minora gen 100 lei diferenta la incasari si se poate rezolva cu o amenda rezonabila.

 13. institutia orwelliana a „infractorilor neprinsi” incepe sa prinda putere. un mijloc politic de distrugere a incomozilor. cand legea este simpla, clara, fara a da loc interpretarilor, precum si interventia „specialistilor” sprea a explica „vulgului” interpretarea acestora prin aparitia „normelor” (aberant absolut!) care, practic, instituie abuzul legislativ, inlaturant Constitutia si justitia (chioara) in a face dreptate intru lege…despre ce mai vorbim? a inceput in urma cu 33 de ani, de cand sangele varsat a adus o gura de libertate, ingradita pe zi ce trece prin „legislatie”. lege peste lege peste lege, norme peste legi si apoi amendamente, ordine si hotarari. trebuie sa fii orb, surd si mut. 3 intr-una.

 14. Un stat sanatos la cap pune niste reguli de conduita in turism, in ceea ce priveste functionarea, cum sa arate si orice sa fie valabile oricand si la orice ora. Impunerea se face de catre patroni treaba lor, daca nu pot sa ceara bani UE, de la banci, garantate de stat cu dobanzi mici. Sa fie aceleasi pentru toti indiferent de marimea de pensiuni la mari hoteluri, de la munte la mare, de la sate izolate pana la hotelurile mai scumpe ca-n Tailanda de pe Valea Prahovei. Nu controale ca ars o ferma si-i ard sefii politruci pe coducerea ANPC, ISU si altii. Si doar intr-un anume judet. Ilegalitatile dintr-un judet sunt mai legale in alt judet dupa practicile „imbatabilului” Arafat, Ciuca, Ciolacu. Nu-s aceleasi pentru toata lumea.
  A ars Colectiv jos Ponta,
  Au ars spitale in pademie cu duiumul n-au mai venit aia cu Jos, a uitat Iohannis (sau Drula) sa-i scoata pe teren. Nu s-a schimbat nimic doar zgomote si manevre politruce, de culise. Poate daca arde Caaa Poporului mai dau liberalii Mandolina o petrecere cand poporul e tinut in arest la domiciliu, sub paza militarizata.

 15. Derogări, excepții de la legi și reguli, ăștia sunt politrucii români!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.