Predoiu Statul paralel a fost creat chiar de CSAT

Cea mai importantă instituție din domeniul siguranței naționale, CSAT, este vinovată de apariția statului paralel. Dezvăluirea a fost făcută de fostul șef al SIE, gen.(r) Silviu Predoiu, într-un interviu la Radio Guerrilla.

Fostul șef al SIE mai face o afirmație care ar trebuie să zguduie din temelii întreg sistemul românesc:

„Atunci când noi vorbim de statul-paralel ne gândim exact la șeful statului, la președinte, la șeful Parchetului General, la directorul SRI, la prim-adjunctul directorului SRI și putem să continuăm cu numirile. Dumnealor chiar erau statul, nu erau statul-paralel. Discuțiile nu erau în afara cadrului legal. Erau dacă le făceau la cârciumă, după program, dacă le făceau la o cabană. Discuțiile erau în cabinetul șefului statului, în cabinetul directorului SRI, erau în sala de CSAT. Statul-paralel este o expresie nu a puterii celor despre care vorbeam, ci a slăbiciunii celorlalți. Iar el a plecat de la o aparență de legalitate. În CSAT s-a generat, înainte de statul paralel, sistemul juridic paralel, definit de hotărârile CSAT. Și a durat aproape 12 ani până a spus cineva: «Dom’le, hotărârile CSAT nu sunt legale, ele nu pot să adauge legii. Hotărârile CSAT sunt ultimele într-o ierarhie a valorii hotărârilor legale».

Eu știu ce spun și știu și ce am spus acolo. Nu intru… pentru că nu e normal. Deci stat-paralel ar fi fost doar dacă ar fi fost vorba de alții. De fapt a fost chiar statul, și el era măsura slăbiciunii celorlalți. Mă refer la faptul că s-a creat un cadru juridic paralel, dar nu trebuie să uităm că din CSAT au fost toți miniștrii Justiției, succesiv, care au avizat asta”, a afirmat Silviu Predoiu în aceeași emisiune.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17
Author

21 de Comentarii

 1. Una din cele mai autorizate și veridice declarații la temă !

 2. Imi place Silviu Predoiu. Old school intelligence. Cred ca este one of a kind in structura.

 3. Nici o noutate.Aceeasi situație este în toate democrațiile ( cu citeva excepții).Statele sunt conduse de grupuri infracționale organizate care mimează democrația pentru acces la ” pradă”…

 4. …care-i noutatea?…acest adevar este cunoscut de fff multa vreme, nu vad unde-i senzationalul in aceasta stire…

 5. cine are urechi de auzit..Prost se numeste cel care pune botul la prostii .Tu esti unul din acei prosti.De voi are nevoie AUR si PSD.

 6. Poate te ajuta … zicătoarea :
  „Dacă boul și-ar da seama că e bou, n-ar mai fi bou.
  Beleaua e că nu-și dă seama.”
  Te-ai prins ?

 7. A spus turnatorul petrov, betivanul sef al CSAT cu gura lui ce patrona! De ce mai iese si asta sa vorbeasca dupa atata timp si nu cand trebuia? A fost complice la absolut toate porcariile din csat!

 8. Bine,bine am asfalt istoria statului paralel!…dar când vom afla istoria statului perpendicular ?…

 9. Foarte inteligenta abordarea, felicitari pentru curaj acestui domn general !!
  Insa dupa ce vor fi citit acest interviu, punem pariu ca toti fostii ministri ai justitiei si magistratii implicati se vor duce la Parchetul General sa -si faca cate un autodenunt despre Statul Paralel, ca ei nu au vrut, nu au stiut, ca au fost obligati, ca asa erau intruiti, etc.
  Sau de ce nu poate ca acesti decidenti din statul roman in calitatea lor de magistrati erau vegani si din motive medicale nu erau interesati sa consume alcool si alte alimente cu aport glucidin sau pana la urma chiar nu agreau agapele de socializare descrise spumos chiar de ditami fostul prim ministru Victor Viorel Ponta codificate in functie de sezon precum Pomana Porcului unde generalul de patru stele Florian Koldea era capul de afis in calitate de organizator al distractiei !!!

 10. Se discuta in parlament o lege pentru ultraj si violenta, deranjarea linistii publice! Aici arata ca se pregatesc lacheii din politica sa mai execute ceva rau la adresa cetatenilor din Romania in caz de mitinguri sau revolte ca sunt nemultumiti! Asa se blocheaza prin legi cu dedicatie masele largi revoltate din cauza nerespectarii drepturilor lor! Astia chiar vor sa fie ologiti pe unde ii gasesc cetatenii, ca la mitinguri nu au voie sa iasa mai mult de doua persoane in grup(pnl-istii=fenechiu)!

 11. Este fix pe dos…. Domnul Predoiu e tare zmecher….Statul paralel nu este CSAT – ul legal. CSAT – ul legal este parazitat, capusat de CSAT – ul Statului paralel….
  Pentru ca Presedintele si minstrii care vin cu propuneri si voturi in CSAT- ul legal sunt deja manevrati, manipulati, prelucrati de Statul paralel inainte de a intra in Sedinta…..In acest mod CSAT- ul legal parafeaza deciziile luate deja de Statul paralel.

 12. Chestia amintita de cineva cu limitarea adunarilor,nu tine mult.La sfarsitul anilo’80 a existat ceva similar.Nu era permisa(ipotetic)adunarea pe strada a grupurilor mai mari de 3 persoane.Ferestrele localurilor nu puteau fi acoperite.Ma rog…in dec.’89 tot au iesit zeci de mii pe strada.Si nu a vrut sa se incurce Armata,care a scos in dispozitive tehnica de lupta.Nu bastoane,gaze si scuturi.”Secretul”nu-l cunosc multi cum o masa mare de la teama a trecut la actiune.Este o greseala sa se stranga surubul.Deoarece pragul critic nu se poate anticipa nici de cei mai versati.Exista riscul repetitiei.In prima faza se dezvolta o siguranta de sine exagerata(a celor care vor sa mai detina controlul)dupa care urmeaza teama care duce la decizii haotice.

 13. La acesta, numele i-a devenit renume: Perdoiu. Acum, la pensie, face exact ce fac generalii anglo-saxoni la pensie: bat campii ca elefantii intr-un magazin cu cristaluri de Moravia. Ce face si charlicul, doar ca, el reprezinta tinderea la zero barat.

 14. De ce n-o spune cu subiect si predicat ca Petrov & Co. au legalizat si creat statul paralel, de unde se putea santaja, fura la ordin si mult mai usor

 15. – dar de al treilea parlament ilegitim care nu respectă suveranitatea poporului ce spune
  – dar de al treilea parlament ilegitim care modifica legislația pentru a.i scăpa pe hoți de puscarias ce spune
  – ăsta care stat este

 16. Spune-mi cu cine apari, sa-ti spun cine esti, valabil in cazul acesta pentru oricare din poza de mai sus !

 17. Silvica abureste. Este normal. Statul paralel este opera securitatii, de fapt este chiar securitatea: cei cu epoleti si oamenii lor civili. CSAT-ul a fost mereu sub controlul strict al securitatii.

 18. Inca unul, ajuns general, care nu intelege esenta statului de drept si democratia…
  In primul rand un stat de drept NU ARE SEF !!! Insititutia Prezidentiala nu e mai presus de puterile ale statului (dupa teorie, sunt 3 puteri): cea judecatoreasca, cea executiva si cea legislativa !
  „Seful statului” apare intr-un stat MAFIOT, in care toti ceilalti se subordoneaza acestuia. Din acest motiv, NU exista in #lumealibera# occidentala stat de drept !!!

 19. Statul paralel a fost creat ca s-a vrut. Arhitectul a fost tov Petrov……[Rumburak]

 20. Rumburak / Inventia lui Petrov : statul paralel a existat dinainte de impuscarea dictatorului. ei sunt cei care, apoi, au ocupat toate functiile intru distrugerea si cedarea Romaniei. 1995-1997 fost o lupta interna intre cei vechi si cei noi – haha: ciocoii vechi si noi, da. petrov i-a pus „pa fuNtzie” p-astia noi. adicatelea la vremuri noi, TOT NOI !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.