Statul ține la burta lui

Spectacolul fățărniciei merită urmărit cu atenție. Un teatru politic de mamuți dresați se joacă la nivel național în fața unui public derutat, dezamăgit și disperat. Profesorii sunt amăgiți cu un colț de pîine ca să reintre la clase. În toamnă și în ianuarie, mai primesc cîte o bomboană. Cică statul n-are bani. Este adevărat că,  pe de o parte, e cam falit. De dimineața pînă seara și toată noaptea papă ca porcu’. Împrumută la greu și toacă pe toate aiurelile. Am putea să-l acuzăm că este un mare prefăcut. Dar și să-i zicem în față:

– N-are pe dracu’!

Adevărul este că nu-i dă mîna să-și sugă burta. Suntem între cele mai umflate state europene. La bugetari, la băgători de seamă, la incompetenți și la ciumeți cu tupeu. Statul român dă cu banii după cîinii care îl servesc. Nu vedeți că toți cei care stau de pază la hardughie trăiesc mult mai bine? Statul nostru nu vrea să facă o cură de slăbire nici mort. Cum să treacă el la o reducere de cîteva sute de mii de posturi? Credeți că porcul vrea să piardă o sută de kilograme cînd el are două? Toată adunătura care alcătuiește statul vrea să rămînă pe funcții, cu burta mare și plină, cu toate poftele împlinite, cu toate minciunile și vorbăria duse pînă la absurd. Cum să renunțe el la jucăriile sale? Stiți cîte agenții, comisii de supraveghere și organizații guvernamentale are statul român? Cam cîți rahați de cățel găsești într-o piață publică! Sau mai multe, că există și piețe curate.

Toate sunt pe post de buzunare ceva mai ferite!

Cum să renunțe el la toată liota de profitori, la consilii de administrație, la selecția tremurîndă de fufe și paparude, la sinecuri pentru neamuri și progenituri?

Sunt convins că, între aceste lipitori, unii își zic în gînd:

– Să dea statul român faliment, nu să ghiorțăim noi de foame! Cum o să plecăm la muncă!?

Gureșii noștri politicieni și înalți funcționari preferă să dea România pe mîna altora decît să pună umărul sau să se supună la nevoile populației.

Klaus Iohannis a făcut-o lată!

Ați văzut cumva la turistul Klaus Iohannis, la moș Ciucă, la subțirelul Ciolacu, la diseusa juridică Alina Gorghiu că gem de preocupări pentru reducerea cheltuielilor publice? Păi, de ce să mai facă ei politică? Farmecul flecărelilor publice din parlament, de la adunări și de pe la televiziuni vine taman din trucurile care îi ajută să-și mai poată trage cîte ceva.

Ați văzut ce-a ieșit din campania de reducere a cheltuielilor publice? Au mărit lefurile pentru faliții lor! Ca Hagi Tudose care taie coada mîței ca să halească numai el sau să-și ajute faliții.

Cînd și-au dat seama că „reducerile” umflă și mai abitir burta statului român, cînd au priceput că se păcăleau singuri și că noi ne-am prins și că populația dă în clocot, premierul și ceata lui s-au speriat. I-a pișcat teama că vor fi puși pe fugă. Și s-au gîndit să mai tragă nițel din burta statului.

Iată o primă reacție ceva mai preocupată, trădată astăzi pe Facebook de premierul rezervist Nicolae Ciucă: 

„Pensia fiecărui cetățean trebuie să reflecte importanța muncii sale de o viață și contribuția la sistemul public.

Modificarea proiectului de lege privind pensiile de serviciu, aflat în dezbaterea Parlamentului, este necesară pentru ca România să poată beneficia în continuare de cele aproape 30 de miliarde de euro din PNRR. Printr-o serie de amendamente pe care coaliția de guvernare și le asumă, corectăm aceste inechități și introducem reformele asupra cărora ne-am angajat pentru ca România să beneficieze de fondurile europene disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Se corelează vârsta standard de pensionare cu sistemul public de pensii pentru a elimina excepțiile. Pentru diplomați și personalul auxiliar din instanțele judecătorești vârsta standard de pensionare va crește la 65 de ani. Același principiu se va aplica personalului militar, în mod etapizat, până în 2035. De asemenea, se majorează eșalonat, până în ianuarie 2034, vechimea minimă în specialitate la 25 de ani pentru mai multe categorii de salariați – diplomați, funcționari parlamentari, angajații Curții de Conturi.

Se reduce numărul beneficiarilor pensiilor de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, angajaților încadrați pe funcții de execuție specific în cadrul misiunilor diplomatice.

Veniturile din pensie trebuie să fie proporționale contribuției la sistemul public și nicio pensie de serviciu nu va depăși venitul obținut în perioada de activitate.

Se propune Parlamentului modificarea bazei de calcul pentru alinierea la sistemul public, începând cu anul viitor. Dacă în prezent erau avute în vedere veniturile din ultimele 12 luni, această perioadă va crește eșalonat la 300 de luni.

Se reajustează procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari.

Pentru pensiile aflate în plată, se are în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depășește nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și excede aplicării principiului contributivității. Sunt prevăzute unele corelări pentru a respecta principiul contributivității, esențial în legea pensiilor publice.

Printr-o altă propunere se elimină mecanismul de actualizare a pensiilor magistraților odată cu creșterea indemnizațiilor brute lunare ale judecătorilor și procurorilor aflați în activitate. În plus, se va iniția la nivelul Guvernului un proiect de lege privind plafonarea veniturilor din pensie pentru magistrați, având în vedere că celelalte pensii de serviciu au veniturile plafonate din septembrie 2017. De asemenea, se va reveni cu o inițiativă privind recalcularea pensiilor magistraților, aflate în plată, pentru a elimina inechitățile generate de diferențele de venituri.

Aceste amendamente vin în urma discuțiilor purtate de ministrul Muncii la Bruxelles. Alături de Legea Pensiilor și Legea Salarizării, completăm astfel pachetul de reforme pe care România trebuie să și-l asume în acest an prin PNRR, oferind sustenabilitate și echitate sistemului public de salarii și pensii”. 

Știți ceva? Eu mă cam îndoiesc și mă cam tem!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 38

44 de Comentarii

 1. N-are bani . Da, nu are! Pentru ca ne-am inhamat la cumpararea de armament ! 20 miliarde. Pana acum. De unde sa mai fie pentru profesori. Apoi trebuie sa platim imprumuturile colosale facute in guvernarea Citu-Orban(chiar, nu intreaba nimeni pentru ce au fost imprumutati ?) cu dobanzi uriase. Apoi impozitele si taxele minime platite de firmele straine in Romania care trensfera tot in tarile mama . Asta-i, aceste trei sunt cauzele pentru care nu sunt bani ! Si intradevar nu sunt. Suntem saraciti cu intentie !

 2. Pozele fac totul! Abjectie la plus infinit! Entropia la Zero Kelvin! Fețe de cimpanzei, cortexul neted precum o coală de A4! Cred că Anatolie Hristev, Manualele de Matematică de Gheba groase de tot, Rezistența Materialelor, cartea groasă de tot, cu coperți verzi, Scrisă de Buzdugan, nu sunt pt Cimpanzeii din Rromanistan! Mă umflă râsul! Anatolie Hristev în România? Bre frate! Ne păcălim? Proști în pulitic, Proști in public! Sacul cu peticul! Ăștia suntem! Proști, sclavi, conduși de alții! Ăsta din poză? Operații pe creier face, transplanturi cardiace, 9 limbi străine! Icoana lui Arsenie Boca! Circul Globus…

 3. De ce ” nu sint bani” si unde se duc!!

  Istoria se repetă, chiar mă așteptam să apară „ oamenii de bine” care, cu multă și hotărâtă mânie proletară, să se năpustească asupra dascălilor. Bani sunt, de vreme ce „ guvernul meu” îi aruncă cu nemiluita pe achiziții de armament, care nu folosește nimănui, mai ales apărării României. Am cumpărat zeci de transportoare Piranha, care stau prin garaje, din lipsă de……turele funcționale, cost miliarde de dolari. Ba mai mult se suplimentează contractul cu sute, de data aceasta. Cumpărăm tancuri Abrahams, care nu pot fi deplasate pe teritoriul țării, pe motiv de infrastructură slabă, alte miliarde. Cumpărăm submarine, cu 2 miliarde, exact dublul sumei necesare satisfacerii cererii dascălilor, submarine care sunt ineficiente in apele teritoriale romanești de la Marea Neagra, fiind puțin adânci, deci ușor de descoperit și distrus de aviația rusă, acesta fiind prezumtivul atacator. Am cumpărat avioane F 16, și care nu pot fi operative pe motiv de lipsa logisticii. Nu a fost suficienta ne-am aruncat la un număr dublu de F 16 norvegiene, de aceeași categorie, dar care nu pot fi livrate deoarece țara nordică nu are personalul necesar pregătirii acestora pentru a fi transferate României. Gurile rele spun că de fapt acestea vor fi livrate Ucrainei, dar plătite de noi, așa cum dictează unchiul Sam. Am plătit mult lăudatele sisteme Patriot, tot multe miliarde, în avans, iar livrarea va fi la sfântul așteaptă, ale ajungând , de fapt, tot prin Ucraina, dar plătite de ani de zile de noi. Lista continuă. Nu cei din învățământ sunt javre, ci cei care ne guvernează și mai ales cei care susțin o asemenea guvernare trădătoare de țară și neam.

 4. Ion robotul nedumeritul. În clasa a V-a îți ștergi mucii de mânecă la Matematică la Tablă! Prostul Clasei! Acum vorbești în lb Română ca în lb Hindusa! 210 milioane de lei vechi lunar pensie de necontributivitate? Nu e rău deloc! Deloc nu e rău! Transpiri de parcă ai văzut pe Dracu, atunci când vorbești în lb Maternă? Să îl pui pe animalu’ ăsta ca să schimbe o priză, o baterie la baie? Să bata un cui? Prostul României la timona? Să râzi sau să emigrezi??????

 5. Cică gaura bugetară a ajuns la 27 de miliarde de lei pe 20.23. Succesuri guys! Dați afară toate pilele jegoase care taie frunze la câini de la buget, contorizați munca din sistemul de sănătate și educație și vedeți că o să aveți bani! Huuo burtoșilor grași de la buget cu salarii de 43.000 de lei net le luna.

 6. Statul?
  -a cam degenerat chestia asta rau de tot:
  toti distrushii au ajuns shefi!

 7. Refuzati sa vedeti realitatea . Veniturile profesorilor sunt cu mult mai mari decit salariile .Pina si un prunc de la gradinita stie asta .De la acest adevar trebuie sa plecati atunci cind doriti a arata adevarul .

 8. Statul român se găsește în relații de dușmănie cu românii. Așa a fost până acum, așa va fi de aici înainte. Nenumăratele lături ale administrației de stat ridicate din gunoaiele netrebnice ale țării, cele indicate de maestrul Nistorescu, nu sunt parte a societății românești prestatoare de muncă cinstită. Sunt componentele sistemului parazitar de stat, cel care a vândut pe nimic averea românilor, economia ceaușistă, și a profitat de pe urma acestei vânzări. Sunt cei care au împrumutat țara pantagruelic. Sunt jivinele care ne conduc astăzi, urmașe ale celor de dinaintea lor. Sunt dușmanii noștri de moarte, astăzi în frunte cu Ciucă, ieri cu Năstase, alaltăieri cu Tăriceanu, răsalaltăieri cu Văcăroiu, mâine cu mai știi cine, cu Ciolacu probabil.

 9. & Foaie verde ”coco”-naut,
  Cu cască, cu mască, cu armă și vipușcă,
  Bagă lustru la armă, după dușcă, ?
  Ce e acela un ”coco”-naut ?
  Și care ”zdrăngăne” să ”coco”-prospereze, !
  Cocolino, reclamă !
  ”Coco”-nautica, ca știință,
  Implică ”coco”-navigație !
  Din port în port,
  E multă apă,!
  Așa ”se spală” ”coco”,!
  ”Cei mai buni navigatori sunt spectatorii”, !’ ?

 10. Rog ajutor de la cine se pricepe . E Bazna,Landrace sau Marele alb ?

 11. Că tot urlau toți sorosiștii că pierde Erdogan alegerile și le-a câștigat, mi-a atras atenția numărul celor din Parlamentul turcesc :
  600 la o populație de 90 de milioane !
  Comparați cu al nostru, stabilit prin Referendum și călcat în picioare de toți politrucii ăștia !
  P.S.
  Până nu se votează, deși unii zic că mai e vigoare, acea ”Lege a ilicitului” nu putem recupera nimic din tot ce au furat netrebnicii ăștia care s-au perindat la conducerea României în cei 33 de ani de hoție și distrugere a acestei Țări.

 12. „Pensia fiecărui cetățean trebuie să reflecte importanța muncii sale de o viață și contribuția la sistemul public.”

  Mai nou ati ajuns sa citati din ala cu 3 clase, ca trenul ? Deci, munca de-o viata a procurorului si a unui director de penitenciar este mai importanta decat a unui agricultor sau a unui brutar !!! E clar, unul care cumpara rachete de la americani si submarine de la francezi este cel mai important pentru ca el serveste … masa la popota unitatii. Continuati, pentru ca meritati !

 13. De grevă generală ați auzit? Asta trebuie, să zboare toți!

 14. Mai bine ar trebui să fie tentați pentru angajare, de către statul român, pensionarii! Sunt foarte mulți pensionari, încă destul de tineri, care ar dori să își găsească un nou loc de muncă, corespunzător stării de sănătate în care se află ! Pensionarii militari dar și alte categorii, chiar dacă nu mai îndeplinesc baremele fostului loc de muncă, ar putea fi folosiți , cu succes, în alte domenii de activitate ! Placa cu tineretul a eșuat… majoritatea vor să lucreze în străinătate, pe salarii mai bune decât cele din țară, iar gradul de analfabetism a atins cote foarte ridicate ! Un pensionar reangajat ar plăti statului un impozit pentru pensie și un impozit pentru salariu, lucru avantajos pentru statul român !

 15. Parsivilor! 500 de consilieri si 200 de secretari de stat? NAPARCILOR!

 16. Eu aștept mitingul de astăzi de la Palatul Cotroceni sa vad ce iese,o sa fie o fâsâiala sau va fi ceva serios.
  După ce i-am auzit aseară pe liderii de sindicat ,a căror voci simt că s-au mai înmuiat,e clar că s-a schimbat ceva in atitudine lor.Apoi Marius Nistor,un lider sindical alunecos și confuz,șeful unui sindicat din învățământ,își dorește o întâlnire cu ctitorul României de azi,Klaus Vinde Tot.La întâlnire Nistor o să-i spună că s-a rezolvat problema cu rotativa așa cum și-a dorit Klaus ,în schimb greviștii o să primească vaucere.
  Mie mi se pare că toată această vânzoleală a fost făcută cu scopul că PSD să iasă prost și să se amâne rotativa .O să vedem azi după mitingul de la Cotroceni,sunt sigur că președintele o sa vina cu o „soluție”,restul nu mai contează.

 17. @ radu – asta se intimpla frecvent , se angajeaza tot la stat , este bine nu ?

 18. În anul şcolar/universitar 2021-2022 au fost 237.900 de profesori, educatori, învățători, și profesori universitari, cu 3052 mai mulți față de acum doi ani, potrivit datelor INS… 1 la 80 de romani! ce produc astia??! necalificati! pe langa analfabeti care sunt buni de scosi la vot cu o galeata de plastic si un kil de ulei..nistorescule esti o nemernic punct! in loc de reforma in invatamant (trebuie redusi cel putin 80% din profesori) sa le dam bani astia care lucreaza 5-10 ore pe saptamana? singurii care au avut de castigat de pe urma „democratiei” sunteti voi mizeriile de jurnalisti care nu munciti nimic, scrieti 3 randuri pe zi/saptamana si bagati mii de euro in buzunar lunar! si cica voi sunteti paznicul democratiei! cand s-a furat toata economia nationala construita in comunism cel mult ati latrat! de ce nu ati scos populatia in strada voi massmedia cand sindicatele au fost distruse in tara asta! cum e posibil ca cei care muncesc la privat sa nu aiba sindicate! cum e posibil ca sistemulde invatamant (237000 de profitori! astia sunt profitorii si aici sunt pensiile speciale!! fiindca profesorii nu produc nimic! doar papa ban public! contributivitatea lor la „pensii” e din ban public la fel ca a oricarui bugetar! ei nu aduc bani la buget(nici la ala de pensii evident) .. nu am vazut in anii astia un raport anaf cu incasarile din meditatii!! si mai rau absolventii continua sa plece en gros in strainatate! deci PENTRU CE DAM SALARII LA PROFESORI??! ai tacut nistorescule cand marga a transformat universitatile de stat in afacerile profesorilor universitari transformand jumate din locurile gratuite in locuri cu taxa! UBB a marit salariile profesorilor universitari din fonduri proprii(ce business minunat nu-i asa sa mulgi de bani stundentii sa le dai profesorilor universitari). de ce e aglomeratie la ocupat posturi in invatamant daca e asa rau?! si in general de ce se inghesuie lumea sa devina bugetar?

 19. Statul asuprit de alogenii paraziti nu are bani pentru ca e jefuit, e furat de corporatiile multinationalele si bancile occidentului imperialist iudeomason !
  Asta e adevarul !
  Nu mai dezbinati, nu mai invrajbiti bugetarii cu privatii ca asta-i strategia demonica a alogenilor paraziti de stapanire si jefuire colonialista !
  Trezeste-te! Ridica-te !

 20. Din defilările „dascălilor” rezultă că, aceștia sunt mai multi decat numărul de elevi. Pe timpul meu, eram 39 de elevi într-o clasă și făceam carte serioasa. Acum daca sunt 17 elevi în clasa și aceștia sunt bețivani, fumători, tatuați, tunși cu creasta etc și au vocabular „elevat”. Ce pot să iasă de pe mana unor profe care o primesc „iepurește”?

 21. Dă-te jos din plop,
  E clar de ce faci pe tuta,
  Fiindcă ești dus cu pluta!

 22. ‘ Teatru de marionete ‘ utilizează sforari și sforării.

 23. Poza asta face cît 1000 de cuvinte!
  O mai clară imagine de îmbuibare și idioțenie suprapuse mai rar găsești, chiar și în literatura destinată copiilor!
  https://cdn.dc5.ro/img-prod/1046065-1.jpeg
  …măCiucă, mai ai frați? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 24. Nu statul ca entitate, bugetarii de lux care au legatura cu politica si sunt in politica, nu vor sa renunte la slana de la purtator, luxul si confortul dupa care sunt ahtiati! Spuneam cu cativa ani in urma, ca, in 2022 si 2023 va fi jale amara in Romania, dezastrele se tin lant(credeam ca va fi razboi militar in Romania), dar dezastru e total mai ceva ca pe timp de razboi, poate fi considerata perioada ca fiind razboi civil pentru ca, toata apasarea polotica e napustita doar asupra cetatenilor romani majoritari, asa zis-a clasa de mijloc si a mentinutilor in saracie. Pentru acesti luxosi, renuntarea la slanina si confortul luxos e moarte curata.

 25. Un general mincinos si fara onoare a facut un pact pe care l-a incalcat. Acest general mincinos se lauda ca are onoare si v-a demisiona conform pactului politic facut si prin care de fapt a ajuns prim ministru. O carpa, o zdreanta, un maimutoi slugoi al intereselor straine se tine cu dintii de acest post de parca ar face ceva pentru Romania.

 26. dacă ar pica guvernul,președinția și parlamentul: CINE AR PUTEA FACE O LISTĂ DE PROPUNERI CU MERITOCRAȚI CE AR TREBUI PROPUȘI ȘI ALEȘI SĂ NE CONDUCĂ ??? VĂ ROG PUBLICAȚI ACESTE NUME ȘI COMENTAȚI !!!

 27. Nu trebuie mai multe comentarii! Poza spune tot. Nu vedeti ce falci de intelectual are?

 28. „Olimpicul” Ciuca daca era instruit de madame Bejinaru Ana de la L.M. „Stefan cel Mare” din Câmpulung -Moldovenesc acum își blestema zilele dar era la panoul de onoare! Onoarea mea, onoarea mea! Huooo jigodie!

 29. Pieleanu: „puteau sa negocieze pe șest, fara sa afle toata lumea!”
  Guvernul nu da daca nu i se cere.”

 30. Ciuca: „„Pensia fiecărui cetățean trebuie să reflecte importanța muncii sale de o viață și contribuția la sistemul public.”
  DOAR „contribuția la sistemul public” ar trebui sa determine cuantumul pensiei. Dara atunci „specialii” ca Ciuca si-ar mai lua pensiile SPECIALE mult mai mari decat ar trebui daca ar fo pe munca si CONTRIBUITIE?
  NU !
  Si atunci ca sa aiba pensii mai mari decat ptr cat au contribuit/MERITA , SPECIALE de moment ce nu se regasesc in contributii, s-a inventat „importanta muncii” care este extrem un element de analiza SUBIECTIV.

 31. În România există în prezent șapte categorii de pensii speciale, printre care cele ale magistraților, militarilor sau diplomaților. Nu este o excepție, în Europa doar două țări neavând un astfel de sistem: Suedia și Slovenia. Comparativ însă, în România sistemul de acordare a acestor tipuri de pensii speciale are la bază privilegiile pentru nomenclatorul de stat, specialii din instituțiile statului.
  Intrucit au tras mita de coada si nu dat nici lg.pensiilor publice nici lg.salarizarii,Ciuca se eme acum nu numia de blocajul celor 3 mld.euro ,dar pe termen lunga de blocajul de 30 mld.din pnrr.
  Atit legislatia cat si dec.CCR au blocat posibilitatea reformarii pensiilor speciale,permitind jecmanirea tuturor pensionarilor pe contributivitate,a bugetului national de un grup de privilegiati nesimtiti ordinari.
  Potrivit Guvernului cheltuielile anuale cu pensiile speciale au ajuns la 12 miliarde de lei.
  Beneficiari de pensii speciale – de serviciu și militare – sunt în jur de 190.000 de persoane, grosul fiind la pensiile militare – aproape 180.000 – unde intră cele de la MAI, MApN, SRI, SIE și STS.
  Incalcind legea bugetului de stat,in aceasta nu sunt inscrise veniturile,bugetele ce revin „specialistilor”MAi,MAPM,sri,SIE,STS FIIND „SECRETE”!Traiam in Statul condus de Hoti,jefuit de Hoti!
  Nici-un respect fata de Hotul Iohannis,pazit de Hotii lui in frunte cu Helwig,Aurescu,Ciuca,Gorghiu,Ciolacu,Firea,Hunor,Ue si NATO!Sa vedem pina cind

 32. bha tatarilor „olteni” da teleorman, ceretiva si voi afara, cum fac fratii vostri pa Kosovo, ardevar aburu chachatului. Sa mai fie bine si pantru roma_niea. Adica de ce fiti voi mai prosti ca ei.

  ceretiva independenta, camas pa territoriu vostru de magraoni. Scapa tara da voi, scapati si voi. Ramaneti an phulla mea an nato si UE, pa une capu meu vreti voi. Ceretiva bhaa independenta, ca Schengen nu e important anul acesta.

 33. „Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul” Iohannis, umflatul Ciucă si magraonu Ciolacu…liderii unui stat esuat…a unui popor român terminat din toate punctele de vedere…

 34. Suntem condusi de porci imbuibati. Iertati-mi cuvintele. Porci imbuibati, nesatui. Toti pensionarii speciali, toti cei din agentii inventate, institutii de stat. Nu se satura de salarii si pensii speciale. Auzi, 10.000 EUR pensii plus salarii cumulate pe luna. Ce porci.Cine sa munceasca sa ii tina si sa le plaetasca pensiile? Ce au facut ei pt tara? Ce plus valoare au adus? Doar si-au vazut interesele. Rezultatul se vede in tara asta terminata, distrusa.

 35. ILEANA – Sistemul criminal al pensiilor speciale , pe care l-ai descris in toata splendoarea lui mai sus , au ca tata si mama cele doua partide care conduc Romania din 89 pina astazi, PSD-PNL ( cu variante nesemnificative ) ! Sistem care este pe cale sa distruga Romania ! Revolta si scirba poporului fata de acest sistem criminal , creat din pix de lideri politici iresponsabili a impins Romania spre ceace se intimpla astazi ! Roata se invirte !

 36. Marturia unei profesoare dezamagita: „Niciun singur mesaj de susținere, nici din partea familiei extinse sau a prietenilor. Țara asta e pierdută”

  Se pune intrebarea de ce?
  Nu le pasa de ea?
  Le este teama?
  Considera ca este inutil?
  Au si ei doleante dar nu au curaj?
  Sunt pur si simplu pesimisti si indolenti?

 37. Sau poate:
  Ron Ron:

  Nu primiti sustinere? Pai asa arata lipsa de empatie. Cei care nu va sustin, tocmai isi cladesc a doua vila si cumpara inca un bolid, ca sunt bugetari de lux, din aia platiti cat Biden, doar ca sa mute o hartie pe zi si sa urle la contribuabilul amarat, care are nevoie de o adeverinta.
  Dar minorii lor ignoranti si needucati, adeseori agresivi, eventual psihotici, trebuie sa fie paziti si instruiti de oameni platiti pe doi lei. E destul o zi de greva, iar acesti insi incep sa urle cand se vad cu plozii productie proprie pe cap.

 38. Romania Educata,Romania Normala,Pas cu Pas,Esuata!Unde sinteti Simioane si Sosoaca?Acum era momentul sa protestati impreuna cu profesorii si nu simbata cind nici draku nu va asculta!Iar voi bucuresteni de ce nu veniti in sprijin?Ca doar de la Baia-Mare la Bucuresti autocarul nu este pe gratis!”Tara de secaturi…;boala o avem in suflet,e o stare ingrijoratoare de meningita morala”.Sint spusele lui Oct.Goga in urma cu mai bibe de 100 de ani si cit de actuale sint astazi.Rezolvarea e una singura:Ridica-te Gheorghe,ridica-te Ioane sa maturam aceste lighioane!

 39. Atentie! Asta a scapat din cireada si nu mai stie unde sa se duca. Am o singura intrebare: scoala ajutatoare a facut-o inainte de doctorat, sau dupa?

 40. Revolta unei profesoare: „Niciun singur mesaj de susținere, nici din partea familiei extinse sau a prietenilor. Țara asta e pierdută”

  Ron Ron spune:

  (adevarul.ro)

 41. Relativ la lipsa de sustinere ,toata lumea le-a dat dreptate ,toata lumea avind inima strinsa din cauza situatiei copiilor,aflati in pragul exam.de capacitate si bacalaureat,cu perspectiva „inghetarii”anului scolar fapt neintilnit nici in plandemie nici in caz de forta majora.De aceea consider ca trebuie rezolvate revendicarile lor,urgent!
  Se revarsa asupra Guv.,toate pacatele din urma ,vin ca niste avalanse pt.ca tot timpul au deservit acea parte infima „socio-profesionala”a profitorilor si privilegiatilor,jafurile ec.externe,ceea ce romanii nu mai suporta.
  Au obligatia sa ia din bugetul secret al acelui partid ilegal politic nefigurind pe nicaieri dar conducind Romania din umbra ocult,care se numeste Partidul Serviciilor Secrete din Romania!Si bugetul lor si al lui iohannis pe protocol sunt secrete-incalcind Legea Bugetului National,sa desecretizeze urgent-toti maharii hoti ai bugetului -sa faca transferurile si actele necesare-puteau sa faca asta tacind si facind-fara circaraie si lezind elevii !
  Dati miliardele care zac ascunse,in hrubele conturilor secrete pt.a rezolva situatia.
  Nu exista nici-o legitimitate pentru a ascunde o parte din fondurile bugetare ale Romaniei,fonduri PUBLICE prin „secretizare”,

 42. Spicuiesc la intimplare din Lg.Bugetului de stat-care este o inurcatura de mate,nimeni nu stie ce este acolo”opera”lui Caciu!-
  14.Subventii de la bugetul de stat
  q.Subvenții primite de la bugetul de stat pentru finanțarea unor programe de interes național-Care sunt alea de „interes national”?”Contractele” lui Iohannis cu armament,submarine etc?
  -Sume alocate din bugetul de stat aferente corecțiilor financiare-adica?Daca aveti BUGET De COrectie De ce NU CORECTaTI IN caZUL ProfesoRIlor ?
  -Subvenții din bugetul de stat alocate conform contractelor încheiate cu direcțiile de sanatate publica.-De cind finanteaza statul „contractele „unei DSP ,nu au deja bugetul lor,ce fel de contracte si cu cine in care statul nu este parte ciDSPca ordonator de credite ?
  „specialistii”tac milc,nu discuta punctual, nu au fost niciodata transparenti si cum se zice trag pe turta lor !
  Nu sunt de specialitate dar Lg.bugetului de stat reflecta dorintele lui Iohannis,Helvig ,ei au pixul finantelor,UE si camatarii,OMW,companiile straine din moment ce tot da ordin Iohannis si Secu se realizeaza,iar ce zice si vrea Natiunea-NIMIC!
  Jos cu voi, inselatorilor la drumul mare ale Romaniei,LIGHIOANE NESATULE!
  FURati cu legile in brate,in clica voastra din Parlmentul SECURIST!

 43. Profesorache nu realizeaza ca totul se plateste in viata ? N-au vrut sa se purifice, sa scape de turnatori si de corupti, ba s-au amestecat si cu escrocii de pochi si au adus pedofilii la milioane de copii !!! Ce predau astia: lucru manual si traforaj viteze ? Continuati, pentru ca meritati bataia de joc !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.