Stefanos Tsitsipas l-a învins pe Marius Copil

Stefanos Tsitsipas l-a învins pe Marius Copil cu 6-3, 6-4 şi echipa masculină de tenis a Greciei conduce formaţia României cu 1-0, după primul meci de simplu, desfăşurat sâmbătă, la Atena, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Tsitsipas, numărul 10 mondial, s-a impus după o oră şi 17 minute de joc, în care fiecare jucător a reuşit 6 aşi şi 2 duble greşeli. Grecul a realizat două break-uri (din şapte şase), unul în fiecare set, în timp ce Copil a ratat toate cele trei oportunităţi create.

Copil (33 ani, 283 ATP) l-a mai întâlnit pe Stefanos Tsitsipas (25 ani) o singură dată, în 2017, în semifinale la Brest, grecul câştigând cu 7-6 (7/2), 7-6 (7/3).

În al doilea meci de simplu se vor întâlni Nicholas David Ionel (21 ani, 265 ATP) şi Aristotelis Thanos (22 ani. 1.433 ATP), un duel în premieră.

Ziua de duminică va începe cu meciul de dublu (12:00), care va opune perechea alcătuită din Marius Copil (815 ATP la dublu) şi Victor Vlad Cornea (30 ani, 68 ATP la dublu) şi fraţii Petros Tsitsipas (23 ani, 107 ATP la dublu) şi Stefanos Tsitsipas (125 ATP la dublu).

În treilea meci de simplu se vor înfrunta Stefanos Tsitsipas şi Nicholas David Ionel, o premieră. Ultimul meci de simplu îi va opune pe Copil şi Thanos, care nu s-au mai întâlnit până acum.

Meciurile vor avea loc pe suprafaţă hard, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena.

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu îi mai are la dispoziţie pe Cezar Creţu (22 de ani, 359 ATP la simplu) şi pe Luca Preda (17 ani, 1.099 ATP).

Din echipa condusă de Dimitris Hatzinikolaou mai fac parte Alexandros Skorilas (23 ani, 75 ATP la simplu) şi Ioannis Xilas (22 ani, 1.286 ATP la simplu).

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia. Grecia a pierdut în aceeaşi fază în faţa Slovaciei cu 1-3, la Atena.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.