Stolojan. Coaliția a eșuat ”tratând Bucureștiul ca pe o comună”

Fostul lider liberal Theodor Stolojan a declarat marți, pentru B1 TV, că PSD și PNL au greșit când au decis să aibă candidat comun la Primăria Capitalei.

Au mai greșit apoi încă o dată când l-au retras pe medicul Cătălin Cîrstoiu, răspunzând de o manieră nepotrivită acuzațiilor ce i-au fost aduse acestuia în spațiul public, a explicat liberalul.

Șansele lui Nicușor Dan de a fi reales au crescut, crede  Stolojan, care spune că Sebastian Burduja e un ”tânăr profesionist”.

Întrebat unde a eșuat coaliția sau dacă este acesta un eșec al coaliției, Theodor Stolojan a răspuns:

„A eșuat din primul moment în care și-a propus să meargă cu candidat comun la București, tratând Bucureștiul ca pe o comună”.

„Bine era să fi plecat de la bun început cu candidați din partea fiecărui partid. Asta e logica competiției electorale la locale, unde comunitățile locale se uită foarte bine la om, ce anume în programele candidaților răspunde la nevoia lui, ca cetățean al comunității. Deci prima eroare, să zic așa, a fost când s-a decis ca în București să mergem în coaliție. Să nu uităm că, totuși, Bucureștiul e capitala, are cel mai mare venit pe cap de locuitor din România și nu numai, oameni care pot judeca singuri și lua o decizie.

A doua eroare se face acum, pentru că ce i se impută doctorului Cîrstoiu sunt două lucruri, unul care ține de o OUG care a interzis managerilor de spitale să practice în alte instituții sau firme private actul medical contra plată, de exemplu, care e o prevedere absurdă. Acest lucru l-am învățat din conferința de presă a dlui doctor. E absurd să interzici oricărui doctor, chiar și cu funcție de ministru, să salveze oameni, să practice acte medicale oriunde e solicitat. Și această OUG, care încă nu a fost adoptată de Parlament, trebuia modificată într-o săptămână și eliminată absurditată conținută în ea.

A doua problemă a doctorului: trebuia dovedit că cu intenție au fost direcționați bolnavi din Spitalul Universitar către clinica privată. E cale lungă că a existat intenția clară a doctorului de a face acest lucru.

După părerea mea, e o eroare că se renunță acum la doctorul Cîrstoiu din două motive. 1. noi tot timpul am spus și mass-media a spus că vrea în politică oameni care au demonstrat că profesional au realizat ceva și aceasta e o garanție pentru o eventuală performanță bună în administrația publică.

Al doilea motiv e faptul că, din cauza întârzierii conferinței în care doctorul a lămurit niște probleme, sigur că a ajuns ținta, să zicem, de serviciu a întregii mass-medii și a partidelor de opoziție și a ajuns să fie cunoscut deja de toată țara. Cred că într-o lună, făcând corectura în OUG, doctorul Cîrstoiu putea să crească foarte mult în intenția de vot a bucureștenilor”, a declarat Stolojan.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. Dragă Stolo … 😪😪😪
  Dragă Stolo … 😪😪😪
  Cîrstoiu a INFRÂNT !
  Ca Urcacii, măR🤣g …
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 2. Draga Stolo,monstruoasa coaliție a greșit cand s-a pupat pe gura fără să întrebe alegatorii din 20.20! După ce s-au scuipat și s-au bătut, hienele abonate la banul public s-au luat din dragoste de ciolan afumat de Johannis! Ultimele scursuri ale societății românești!Jos monstruoasa coaliție!

 3. Greșeala este noua voastră credință căci religie nu sunt convins că ați vreodată, vreouna, cu adevărat.

 4. Sari Iancule, ca s-a trezit asta din adormire si da povete la lume. Liberal, auzi…in fapt, papusa anchilozata a lui Petrov, turnatorul betiv. Singurul beneficiu identificabil e la pupila (wink a lot!) Turcan Raluca, ministressa culturii, care e incredintata ca ramane-n scaun cat tatal copilului inca sufla. Luati aminte tinere liberale si nu numai!

 5. Nu cred ca toate ideile astea au iesit din craniul inconfundabil al lui Zombie Stolojan, care este pe moarte de 20 de ani, de cand a stors lacrimi de mila din ochii bolnavi ai lui Basescu. Cu siguranta ca ideile i-au fost injectate de ibovnica lui, Raluca Turcan, ajunsa ministru al cenzurii culturii.

 6. Draga Stolo, expresia ”trebuia dovedit că cu intenție au fost direcționați” se cheama in limba romana cacofonie si este o forma nepermisa a limbii romane.
  Ori renunti sa mai apari in spatiul public, ori mergi matale la o reciclare privind limba romana.
  La CEPECA, ca tot e fost cuib de securisti si esti familiarizat cu atmosfera.
  De bacalaureat nu te mai intreb, e inutil.

 7. ‘Împreună, dar, separați’, fiecare și-a pus speranța în unul dintre cei doi candidați existenți, PNL în Nicușor, PSD în Piedone. Burduja are șanse mici, Firea și mai mici pentru că ar reprezenta un pericol pentru Ion-Marcel, președintele PSD. Vom asista la o partidă, disimulată, de ‘bullying politic’.

 8. Un PNL eșuat ,cu un președinte a cărui stat este declarat chiar de el că fiind eșuat , aduce acest dezastru despre care vb nea stolo aici,in concluzie nimic Nou

 9. Stimate, Stolo, erai intelept daca taceai. Medicii in tarile dezvoltate lucreaza ori la stat ori la privat. Daca sunt chemati la un spital privat de la spitalul public, ca specialisti sunt platiti pt doar operatia respectiva ce o fac dar ei nu au contract de munca de durata in privat si nici clinici. Porcaria asta este doar la noi. Duceti lumea in eroare.

 10. Cirstoiu isi orienteaza pacientii spre cabinetul medical personal. Firea e o spagara care sustinea importurile de autobuze si tramvaie din Turcia, si mai avea legata de coada si tinicheaua azilelor de batrani. Piedone e un penal. Burduja e inca un tradator aservit (dupa fostul ministru Popescu) cu menirea de a pune pe butuci industria energetica a Romaniei. Ce de variante bune pentru Bucuresti! 😁

 11. „Tratand Bucurestiul ca pe o comuna” ??! Pai,asta si e.Vorba ungurilor: Bukarest,sat unguresc.

 12. Ce-am putea sa-i uram domnului Stolo decat un binecuvantat „bine-ati inviat!” In rest, sanatos, voinic, liberal?

 13. ”Stolojan. Coaliția a eșuat ”tratând Bucureștiul ca pe o comună”.
  Asa au tratat si tara, ca pe o comuna.

 14. Stolojane, NU ai inteles nimic din povestea asta!
  Veti intelege dupa dezastrul lui Burduja la viitoarele alegeri!
  Dr. Carstoiu a fost „pedepsitul” de serviciu, adica, oricare dintre voi, liderii monstruoasei coalitii ati fi anuntat intentia de a candida la Primaria capitalei, fix asta ati fi avut de suportat: ura si furia si sila romanilor fata de clasa politica romaneasca, o clasa politica incompetenta, corupta, mincinoasa si preocupata doar de interesele politrucilor!
  O sa „vedeti” la viitoarele alegeri cata ura si sila au romanii cand e vorba despre clasa politica romaneasca in frunte cu sfidatorul suprem, dl Haos Werner Iohannis!
  O sa „vedeti”, o participare la vot istorica MINIMA post ’89!!
  De fapt, ceva-ceva ati inteles voi, PNListii, d-aia v-ati inhaitat cu „penalii din PSD” – ciuma rosie!
  De frica sa nu ramaneti pe dinafara PUTERII, a osului de ros!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.