Strada prăbușită în Prahova. S-a umplut craterul

UPDATE Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat vineri că operaţiunile de umplere a surpării de pe strada 23 August au fost finalizate, iar în orele următoare vor fi executate operaţiuni de compactare a umpluturii.

De asemenea, prefectul informează, într-un comunicat, că eventualele tasări ale acestei lucrări sunt normale şi dacă vor observa astfel de fenomene în locul respectiv, cetăţenii sunt rugaţi să înţeleagă că nu există „motive de panică”, ci este un aspect obişnuit în astfel de proceduri.

 

În ceea ce priveşte situaţia persoanelor evacuate, prefectul spune măsura rămâne în vigoare, iar persoanele respective pot intra însoţite de personalul de pază pentru a-şi verifica bunurile.

De asemenea, se menţin restricţiile de circulaţie pietonale şi auto pe tronsonul respectiv, precum şi perimetrul de siguranţă.

Urmează ca în perioada imediat următoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă să pună în aplicare concluziile specialiştilor referitoare la măsurile adoptate, menţionează oficialul.

Strada din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, săptămâna trecută, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă. Peste 40 de persoane au fost evacuate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. De obicei la Gropile de la Tevile cu apa calda se umplu gropile cu pietrish dupa aceea se toarnă beton si asfalt ! Dar la Groapa din Slănic Prahova trebuie trasa apa din groap cu motopompa si de asteptat câteva zile sa se vada daca mai vine apa in groapa ! Si daca mai vine apa in groapa de amânat de pus pietrish in groapa si de tras din nou apa din groapa cu ajutorul motopompei !

  2. Că și-n cazul meșterului Manole care și-a zidit soția situatia de la Slanic poate fi rezolvata de baronul penele Dumitrescu prin umplerea craterului cu Lambo, bemeveuri si șpăgile de sute de milioane euro furate de la cei mai fraieri votaci din Romania, i.e. prahovenii. PH îl va vota din nou pe Dumi care fura dar ne lasă și nouă firfirei de ciordit

  3. O prostie. Cum sa umpli groapa cu pietris din moment ce nu stii de unde tot vine apa aceea in groapa? Intai trebuie sa vada de unde provine apa si sa opreasca sursa.
    Mai ales ca apa o fi incompresibila ca apa de Dunare si se scurge in groapa pe principul vaselor comunicante.

  4. cu piatra sparta trebuia astupata ci cu argila! Eventual, o argila cu un continut mare de aluminiu (Al2 O3)….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.