Strănepotul lui Stalin critică războiul lui Putin

Campania militară a Rusiei în Ucraina este ilegală, dat fiind faptul că autorităţile nu au consultat populaţia atunci când au trimis trupe în ţara vecina, a declarat vineri rusul Iakov Djugaşvili, strănepotul lui Stalin, într-un interviu pentru EFE.

„Pentru ca să participe în acest război, forţele armate trebuiau să fie trimise pe câmpul de luptă de către organele de stat ale Rusiei, urmând instrucţiunile şi în numele poporului rus”, a declarat urmaşul dictatorului sovietic.

În acest sens, el a declarat că nici Duma de Stat şi nici Consiliul Federaţiei, cele doua camere ale parlamentului rus, nu au emis nici măcar „o singură lege sau o prevedere legală care să facă aluzie la război, la Ucraina sau la operaţiunea militară specială”.

Djugaşvili, care poartă acelaşi nume şi prenume ca fiul cel mare al lui Stalin, a subliniat că puţin contează că „o persoană care îl interpretează pe (preşedintele Vladimir) Putin a anunţat la televizor” începerea „operaţiunii militare speciale” (SVO) la 24 februarie 2022.

„Pe pagina web a preşedintelui nu există niciun document privind începerea SVO. Astfel, poporul rus nu a trimis forţele armate la război în Ucraina, nici direct, nici prin intermediul puterilor sale de stat”, a spus el.

În opinia sa, „în acest mod, oficialii doresc să evite orice lucru care i-ar putea asocia cu operaţiunea militară specială”.

„De ce? Am un singur răspuns. Vor să se sustragă de la răspunderea prevăzută în conformitate cu articolul 353 din Codul penal (planificarea, pregătirea, declanşarea sau desfăşurarea unui război de agresiune)”, a afirmat el.

Strănepotul lui Stalin, care se află în prezent la Moscova, a subliniat că acest articol prevede pedepse de până la 20 de ani de închisoare.

Acesta a evocat, cu referire la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, că la 1 martie 2014 Consiliul Federaţiei (Senatul Rusiei) nu a avut nicio reţinere să precizeze unde şi de ce trimite trupe.

„În documentul din 22 februarie 2022 (Senatul) nu a avut curaj. De ce? Pentru că în 2014 acţiunile Rusiei au fost legale, iar în 2022 nu mai sunt”, a insistat el.

În plus, Iakov Djugaşvili i-a acuzat pe politicienii şi mass-media occidentale, interesate de înfrângerea Rusiei în război, că ascund faptul că poporul rus nu a autorizat armata sa să intervină militar în Ucraina.

„Ei ascund acest lucru poporului rus şi lumii doar pentru a prelungi acest război fratricid cât mai mult posibil”, susţine strănepotul lui Stalin.

Cât despre străbunicul său, Djugaşvili a asigurat că autorităţile folosesc numele lui Stalin, al Uniunii Sovietice şi Marelui Război Patriotic (1941-1945), episodul sovietic al celui de-al Doilea Război Mondial, în scopuri propagandistice.

Potrivit lui Djugaşvili, scopul este de a „convinge poporul rus că operaţiunea militară specială din Ucraina este la fel de justă ca Marele Război Patriotic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

33 de Comentarii

 1. „ca să participe în acest război”
  -e o operatzie speciala
  nu este război!
  (la razboi se foloseste armamentul greu termo-nuclear)

 2. foarte corecte observatile nepotului
  intre Stalin si pigmeul rus este o fiferenta ca intre cer si pamant,nici un conducator sovietic sau rus nu s-a ridicat la 1% din maretia si geniul lui Stalin
  ‘omul care-l interpreteaza pe Putin’:))))))))))Rusia e pe pilot automat de ceva vreme

 3. foarte corecte observatile nepotului
  intre Stalin si pigmeul rus este o diferenta ca intre cer si pamant,nici un conducator sovietic sau rus din ultimii 70 de ani nu s-a ridicat la 0,1% din maretia si geniul lui Stalin
  ‘omul care-l interpreteaza pe Putin’:))))))))))Rusia e pe pilot automat de ceva vreme

 4. Învățați, învățați, învățați!Rusul unde pune opinca, greu mai pleaca.

 5. Djugaşvili. Nume de rus. In primul guvern al lui Lenin doar lenin era rus. pus de fatada. Majoritatea apartineau tribului. Dealtfel in toate guvernele comuniste cei din trib au fost actorii principali. lafel in promovarea poponarilor, pedofiliei, migratiei..

  Binenteles ca ei isi scimba numele cand se muta in alta tara. In Romania si-au luat nume ca: Roman, Rafila…

 6. Cei care incurca ordinea de idei conform decurgerea lor logica sunt înapoiați..
  A fost maidanul care a înlăturat constituția și după asta fiecare a pornit razna.Rusii acum fac ceea ce n-au făcut unii în 1991 între Prut și Nistru..Deci ciocu mic..

 7. Ha, Ha, Ha ! Unde trăiește ăsta și DIN CE ?
  Că parcă Urcacii au consultat poporul Urcac și au emis o lege ca să-i bombardeze pe cei din Donbas, pe cei din Belgorod, când au atacat Podul Crimean etc.
  Sau când au asasinat-o mișelește pe Daria Dughina.
  măRog…🤮
  [°°°RăuBorKaK-BuimaK UrKaK-RăuBorKaK°°°]

 8. Vrăjeală de 2 bani , propagandă amerlocă de cea mai joasă speță? Intrați pe site-ul EFE cu așa-zisul interviu- NU EXISTĂ ! Asta poate vă doriți voi, de ce nu publicați și ce spune Scott Ritter în interviurile judecătorului Napolitano? Aaaa, are opinii diferite, sigur în democrație trebuie să primim doar ce vrea guvernul? Mai avem presă liberă în România?

 9. Palavre pentru trolacii Urcaci, să-și facă 🌈aj !
  Mai bine spuneți-ne câți milimetri a mai AVANSAT VITEAzA armată Urcacă.
  Vreun Kinjal doborât ?
  Vreun cotetZ ELIBERAT ?
  măRog…🤣

 10. In mintea lu Djugashvili e un haos total, fapt care nu l-a deranjat pe autor sa-i prezinte INEPTIILE!!!

  Aparent flacaul care e GEORGIAN sadea ca NATIONALITATE il „ataca” pe NOUL Stalin, Rasputin!!! Conform istoriografiei bolsevice de pretutindeni bunica lu Iakov, adica mamica lu taticul lui, a fost „SINUCISA”, precum generalul Milea, pretins pt ca ar fi pus la cale „asasinarea” lu Stalin, ea fiind de fapt AGENTA NKVD IMPRUMUTATA unor „servicii straine”, iar „sinuciderea” a mascat de fapt SCOATEREA EI DIN SCENA, oricum Stalin „neglijand-o” de ani de zile la cei 70 de ani in anii 1930!!!

  Deci, aceasta CLONA a lui Stalin confunda bicisnic ILEGALITATEA atat a ANEXARII SAMAVOLNICE a Peninsulei Crimeea, cat si ATACUL MONSTRUOS al STATULUI SUVERAN Ucraina, ambele CRIME INTERNATIONALE intrucat „legalitatea” NU SE LEGIFEREAZA in Sovietul Suprem!!!

 11. Pigmeul se afla-n treaba, are nevoie de publicitate. Când nu-i demn de stramosu-sau, autor al industrializarii si urbanizarii Rusiei si învigator în WW2. Stranepotul = unul din tradatorii tarii lui, care nici macar nu-i Rusia, fiindca Stalin (= Omul de Fier) nu era rus. Pigmeul lipsit de inteligenta si ratiune care i se pretinde urmas de razboaiele de aparare si de Charta ONU, care le legalizeaza, a auzit? De nazistii din Ucraina, impotriva carora a luptat si stramosu-sau? Voi sunteti siguri, @Cotidianul, ca-i vorba de-un stranepot de-al lui Stalin? la asemenea declasare i-a ajuns familia? à la Habsburgii lui Velàsquez?

 12. Are dreptate rusul Iakov Djugaşvili, strănepotul lui Stalin.
  Exact așa proceda si bunicul său Joseph Vissarionovich Stalin, un adevărat democrat, întreba populaţia din țările ocupate cu ce vor să călătorească spre gulagurile din Siberia: pe jos sau cu trenul…

 13. Așteptăm și află și cum strănepotul lui Roosevelt laudă războaiele lui Biden. Sau strănepotul lui Churchill laudă atacul englez din Yemen. “Joe Biden: Astăzi, sub conducerea mea, forțele militare americane, împreună cu Marea Britanie și cu sprijinul Australiei, Bahrain, Canada și Țărilor de Jos, au efectuat cu succes lovituri împotriva mai multor ținte din Yemen.”

 14. @Taranistu
  Au plecat din Romania, tara inamic invinsa in ww2. Dupa 12 ani, dar tot au plecat. Crezi ca ocupantii de azi mai pleaca vreodata?

 15. Ucraina a beneficiat in 1990 de principiul Autodeterminarii care spune ca primesti Independenta numai in conditiile in care NU atentezi la Suveranitatea Rusiei de care apartinea anterior…Prin adoptarea politicii Rusofobe, prin primirea Armatei americane in Ucraina, prin cererea de intrare in NATO, Ucraina a incalcat principiile Autodeterminarii si prin urmare si – a pierdut statul de Independenta in relatia cu Rusia….Mai mult Ucraina a incalcat dreptul la Autodeterminare al Crimeii si Dombasului. Acestea au facut Referendum de autonomie in cadrul Ucrainei, au procedat legal…Dar Ucraina le – o bombardat vreme de 8 ani..
  Operatiunea Speciala NU cere vot in Parlament…Operatiunea Speciala nu e razboi, ea are obiective limitate aprobate de Parlament…Daca era Razboi Rusia bombarda orasele cum au nombardat anglo ameticanii Dresda si au ras- o omorand 60.000 de civili…cum au bombardat SUA nuclear Hirosima si Nagasaki de le – au ars in intregime ucigand pe loc 300.000 de civili…Stim ca Media din Romania NU e libera decat la injurat Rusia….Din aceasta cauza Publicul nu intelege de ce Rusia ucide doar 3 civili lansand 100 de rakete moderne asupra Ucrainei intr o singura zi…Fiindca NU e razboi…Folosim termenul de razboi abuziv, ca e mai scurt.

 16. Prostanacul de nepot al lui Stalin NU pricepe Situatia Strategica, nu se uita pe Harta, din nou Rusia trebuie sa duca un Razboi pentru
  Apararea Patriei…Pentruca Razboiul a fost inceput de NATO prin expansiunea la granitele Rusiei….Daca conflictul era limitat la Rusia – Ucraina NU puteam vorbi de un Razboi pentru Apararea Patriei de catre Rusia….Insa relitatea este ca Ucraina e doar unealta a NATO …Razboiul este NATO – Rusia, purtat cu Armament si Logistica de razboi NATO, doar Carnea de Tun este ucrainiana… Deoamdata, caci Europa indeamna la intrarea in razboi si cu trupe NATO…si sunt sigur ca momentul nu e departe….De aceea este corecta teza Rusiei de repetare a Marelui Razboi pentru Apararea Patriei….Esti chior daca nu vezi ca 30 de State Occidentale sunt gata sa ii ia gatu Rusiei..

 17. Domnule Iakov Djugaşvili, stiti dvs unde se afla Novosibirsk-ul de Sus ? Da ? Ei bine, atunci dvs veti juca table cu Navanlnyi la Novosibirsk-ul de Jos ! Va rugam sa aveti valiza pregatita la usa, in 10 minute vine taxiul (o Volga neagra) sa va ia !

 18. Voi nu dați ce zice Zelinsky pe la Talin. Că au o armă minune care a făcut să doboare 25 de elicoptere rusești într-o zi. Dacă căutați găsiți „subiecte serioase„ nu ce zice un neica nimeni urmaș de care nu știe nimeni. Dacă căutați urmașii direcți ai lui Stalin sunt 3 oficial legitimi și unul adoptat. Primul băiat cu prima soție a murit prizonier la nemți, al doilea băiat a murit alcolic (în martie 1962), iar fata a adoptat numele mamei (Alliluyeva) și a fugit în SUA deci nu au păstrat numele lui Djugașvili așa că nenea ăsta nu prea are sămânță” de la Stalin. Oricum în articol în afară că-i stănepot nu aflăm nimic din genealogia lui.

 19. CE inseamna DeGenerarea ,,,
  Bunica-suu’STALIN era un Individ foarte Inteligent si Stapan pe Sine.

  Cruzimea EXCESIVA l-a stricat SI, mai ales a CAUZAT prin aceasta Lipsa de Masura, Inapoierea URSS fata de Occident.
  De o PILDA, Tupolev a STAT Ani prin Gulag, lipsind URSS de Mintea lui GENIALA in in AVIATIE.
  La Fel SI Koroliov, OMuu’ Programului Spatial Sovietic …
  Si MULTE alte Zeci de MII de Oameni VALABILI …

  In Schimb IACOV Asta este mai NAROD ca Ta-suu’ Saracuu’, care a murit impuscat in Prizonierat la Nemti, incercand sa evadeze, desi NU era Nevoie …
  STATEA linistit, la Locuu’ lui si scapa …

  Da’ semana cu Biata Muma-sa, care era cam PreaDestulDeSensibila langa un Individ ca STALIN.
  CHIAR s-a sinucis,
  NU cum se prosteste Charlie, incercand sa fie DASTEPT, ca ar fi fost sinUcisa de Stalin.

  STALIN a fost foate afectat de Sinuciderea ei …
  Mai pastra SI Urme de Adieri de OMenie.
  Ca veni Vorba …
  Biografiile cu Tendinta ale unor Persoane ca Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot, Pinochet Uguarte, etc.

  NU merita Efortul de a fi CITITE macar, DACA pleaca din Start cu Ideea TAMPITA a „Explicatie” ImPUSE ca acestia sunt NUAAI DREACs InNascuti.

  NU serveste la NIMIC, DACA NU SEexplica en Detail, CUM au ajuns ASHA!
  NUMAI astfel se poate evita Aparitia ImPlacabila a ALTORA!
  Lasand la O Parte FAPTuu’ ca NU TOTI Similarii LOR au fost inventariati … 🙂
  „Depinde de Depanda” … 🙂
  Elementar Mr. Watson … 🙂

 20. Și ce era să facă Țarul Putin ?. Să-i lase pe vestici să vină în coasta Rusiei, ca Germania , în 1941 , așa cum a făcut-o străbunicul lui, crezând asigurările lui Hitler că cele doua dictaturi sunt prietene ?. Nu pe această bază s-a încheiat acordul Molotov-Ribbentrop, care a permis Germaniei să atace Polonia și să vină, „pașnic” pe malurile Prutului?, iar la momentul potrivit să atace pe un front larg URSS ?. Atunci Germania și acoliții săi erau dușmanii de moarte a URSS-ului, cum sunt acum NATO, mai ales SUA și Marea Britanie sunt același tip de dușmani ai Rusiei. NATO a fost creat pentru a distruge Rusia, și astfel acționează de aproape 75 de ani, și mai ales după 1989 a făcut totul, vorba împușcatului, pentru atingerea acestui obiectiv, cu toate că au jurat pe mămițica lor că nu o vor face. Vezi Malta, acordul pentru reunificarea Germaniei, alte angajamente la cel mai înalt nivel. Numai că rușii au învățat ceva din istoria recentă și nu au mai permis ca la granița lor nemijlocită să se afle NATO.

 21. Dez axon natul rollasonat alias doru popescu ATEUL-ANTISEMITUL ordin nar e de un fanatism bolsevic de cre Pitt cand face DISPARUTA URSS ca sa vorbeasca de „rusia” si insista pe CRET TINISMUL cu „electrificarea si industrializarea” IMPERIULUI BOLSEVIC!!! Prim matu e rollasonat de-a binele revenind cu fixatia asta care a costat POPOARELE, sute, inrobite dupa 1917, nu inainte de a fi SUPUSE GENOCIDULUI cu ZECILE DE MILIOANE!!! Atat in cele doua MACELURI BOLSEVICE MONDIALE, cat si in 52 de ani de RAZBOI/MACEL CIVIL din 1904 pana-n 1956, urmand TEROAREA mascata oficial pana azi!!!

  De fapt acest Iakov il legitimeaza pe Rasputin, asa cum am spus mai sus, indiferent ca este stranepotul sau nepotul lui Stalin!
  Iakov il chema pe FIUL lui Stalin care dupa FARSA SINUCIDERII mamei sale mult mai tinere decat Stalin care i-a dat ulterior alte misiuni, a fost la randul sau tratat ca un „tradator” fiind lasat pe mainile ucigasilor care-l facusera prizonier…

  Posed vreo 10(zece) carti despre Stalin scrise intre cele doua MACELURI BOLSEVICE MONDIALE si ulterior in anii 1950-1960 si 1990- 2000, plus mult mai multe avand capitole intregi dedicate lui de unii complici din Biroul Politic si AGENTI MULTIPLI de genul lui Pacepa, dar dintre macelurile bolsevice, inclusiv fatuca lu Buharin si sotiile mai multor din Garda lui Lenin trimisi in Spania
  in 1936 dupa DIVERSIUNEA „proceselor spectacol” cand au fost EXECUTATI CU GLOANTE OARBE, precum Antonescu…

 22. Unul din scopurile Războiului Rece a fost de a ucide milioane de ,,eretici” și de a instala în țarile lor dictatori loiali Papei. Unul a fost Stalin. I s-a dat un dispozitiv nuclear american în 1943, astfel încât să creeze iluzia că Rusia are o capacitate nucleară redutabila, când o roabă era o mare invenție în Rusia. Adică, soldații ruși, când au intrat în Germania și au găsit toalete, își înmuiau pâinea acolo.. Nu aveau tehnologie; nu aveau nimic. Toată tehnologia pe care au primit-o a fost oferită de corporații controlate de Vatican, ai căror inventatori erau protestanți și evrei. Au pus Germania, Letonia, Lituania și Estonia protestant-luterane sub comunism, apoi i-au trimis în Siberia, protestanti, luterani, menoniți, baptiști etc. La momentul acela puteau produce doar o armată neputincioasă, care ar fi putut cu ușurință învinsă, DACA nu ar fi fost finanțati, susținuți de aceleași corporații care susțineau Vestul. Războiul Rece a ajuns în Extremul Orient, iar Flota a 7-a a SUA, l-a blocat pe Chiang Kai-Shek să intre în China, Mao Se-Dung a preluat controlul, a ajuns la putere și a desfășurat Iadul împotriva proprietarilor, budiștilor, misionarilor protestanți și oricui se opunea regimului, ca un bun pion Iezuit ce a fost. Războiul Rece, a permis Romei să-și pună toți dictatorii comuniști, loiali, inclusiv Ho Chi Minh care a avut o înțelegere secretă cu Papa Ioan al XXIII-lea și a fost sub controlul unui episcop romano-catolic pe tot parcursul războiului. Toate marile universități protestante sunt în mâinile masonilor și iezuiților. Așa, oriunde, controlează educația, politica și economia în SUA, China, Rusia, toate țările. Acum, au toți liderii din lume în buzunar și pot continua cu următoarea lor agendă iar aceasta este unificarea/destrămarea Europei, construirea Rusiei ca un nou jandarm mondial și distrugerea totală a Vestului și apoi a întregii lumi. MARELE RESET

 23. @Ileana Rollason „Când nu-i demn de stramosu-sau, autor al industrializarii si urbanizarii Rusiei”

  -„industrializarii si urbanizarii”
  acte samavolnice BOLSHEVICE,
  incepute in Anglia marii revolutii industriale,
  s-a ales praful!

 24. Hai sa zicem ca nu toti liderii din lume, fiindca generalizarile sunt nedrepte, deseori, recunosc.. dar ca si criteriu de ,,admitere” in clubul tarilor vasale elitelor tehno-sataniste, sa luam de ex. implementarea politicilor plandemice-fraudale anticovid… nu-mi zice cu ce te-ai intepat, ca nu ma .. stiu tot.. Ultima oara cand am verificat, nu erau foarte multi si in nici un caz, nici unul dintre sociopatii admirati azi ca ,,salvatori” mesianici. Cu atat mai putin clovnul escroc bronzat Trump, vecinu’ Orban/Putin cel Groaznic ori si/sau ninjitsu Jinping de pe calea Matasii. e la mintea cocosului galic, care canta .. gaina cea batrana cu zama buna hehe

 25. @19:52
  De artileria reactivă, Katiușa, ai auzit, buey ? De tancul T-34, cel mai bun tanc în WW2 ? Da’ de Automatul Kalșnikov ?
  Ai făcut armata ? La Battlefied V sau la Counterstrike ?
  măRog…🤣

 26. Americanii se consulta cu poporul de fiecare data cind se duc cu trupe militare peste cite o tara ? Asa ceva nu practica nimeni si nici nu a fost asa ceva vreodata .Romanii au fost consultati atunci cind au invadat Rusia impreuna cu nemtii cum la fel au procedat si nemtii cind au declansat razboiul ,poporul german nu a fost consultat .Stranepotul asta vorbeste prostii .

 27. Pai atunci si ajutorul nostru e ilegal n-a facut nicio „democratie” referendum sa ne intrebe daca sa dam arme si bani Ucrainei!

 28. Domnule Djugasvili, te-ai intrebat vreodata daca a existatat sau mai exista inca vreun popor rus? Ce a fost aceasta turma de-a lungul istoriei decat o masa de manevra aflata la mana singerosilor tirani cu apucaturi asiatice in fata carora s-au prosternat cu devotiune mistica sa le serveasca drept carne de tun pentru satisfacerea poftelor lor animalice? Gandeste-te bine. Sunterm ]n secolul XXI. Rusia putea deveni un stat modern, dupa ce a primit sau a furat prin mijloacele cunoscute ceva din mijloacele de a construi o civilizatie proprie. N-a facut-o. Sau a facut-o partial. Iar cei ce au ajuns in astfel de angrenaje ale creatiei adevarate nu s-au putut opune adoratiei mujicilor pentru KGB-istii scelerati. Asa ca nu de Articolul 353 din Codul Penal s-au impiedicat ei cand au pornit distrugerea civilizatiei care izbutise sa se infiripeze in Ucraina, care nu e inventia lui Lenin cum turuie suplinitorul lui Putin (altminteri bun tamplar, cum spun cei ce stiu). Kievul a fost leaganul crestinatatii orientale cu peste un mileniu in urma, iar Moscova mujicilor era doar o padure. Asa ca domnule Djugasvili cupola KGB-ista crede ca face ce vrea cu turma sa, dar se mai izbeste si de oameni. Cam aici s-au cam incurcat dumnealor. Lumii civilizate ii pare rau, desigur, de tinerii indoctrinati sa ucida inca din scoala de suplinitorii lui Putin pentru ca orizonturile si sansa vietii le-au fost confiscate de tiranii adorati. Dar pana sa ajunga sa anihileze hidra, se produc in continuare victime nevinovate. Si nu doar despre turme este vorba. Ci si despre oameni adevarati, care nu urasc civilizatia si viata.

 29. @ Negro 06:30
  Ai haz !
  Despre ce „Civilizație” vorbești în Urcaca, buey ?
  Despre aia care-și trimite armata să bombardeze copiii din Donbas și să-i bage în morminte sau în subsoluri, cum a zis Por(k)oschenko ? Care dă foc civililor refugiați în Casa Sindicatelor de la Odesa ? Care se guvernează după legi naziste : a Minorităților, a Popoarelor Indigene sau a Educației ? Le-ai citit ?
  Care trimite SBU (Secu’ Urcac) să bată călugării și preoții Români fiindcă nu slujesc în „limba” Urcacă, a „poporului superior” Urcac ? Cu un psihopat criminal, Bandera, pe post de EROU NATIONAL, cu bust sau statuie în ultimul cătun Urcac ?
  Ești Român ? Nu-ti e rușine ?
  măRog…🤮

 30. @Ileana Rolasson „Puterea politica, este puterea de a ii oprima pe ceilalti” (Lin Biao) @Charlot Ceea mai completa biografie a lui Stalin: „Stalin The Court of the Red Tsar”, scrisa de Simon sebag montefiore, 2003

 31. @Prostia îngroapă Conspirația:

  Las-o jos ca macane, si cu grozava (toate armatele au avut artilerie reactiva, cu limitari cunoscute) Katiusa (instalata pe camioane Studebaker sau derivate) si cu T34 (chipurile cel mai bun din lume, cind germanii le vinau ca pe iepuri) si cu automatul Kalasnicov, creat dupa razboi, prin inginerie inversa, cu inspiratie dupa StG 44 (creatorul acestei arme, Hugo Schmeisser, a lucrat in URSS dupa razboi).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.