Strategie nouă la PSG

Ani de zile, colosul fotbalului francez, PSG, construit din miliardele de euro ale șeicilor din Qatar care au cumpărat clubul cu peste un deceniu în urmă, și-a fixat ca strategie atragerea celor mai răsunătoare nume din lumea balonului rotund.

Pentru aceasta au făcut investiții nemaintâlnite la alte grupări mult mai celebre și cu zeci de trofee adunate de-a lungul timpurilor.

 

Astfel, recordul în materie de transfer, 222 de milioane euro plătite în 2017 pentru a achita clauza de eliberare de la FC Barcelona a brazilianului Neymar, este în picioare și acum și de asemeni al doilea transfer din istoria balonului rotund, 180 de milioane tot în același an pentru marea promisiune din Hexagon, devenită între timp cel mai scump jucător din lume, Kylian Mbappe. Să mai punem la socoteală sosirea în 2022 a celui considerat cel mai bun jucător din lume din ultimul sfert de veac, argentinianul Lionel Messi, a portarului italian Gigi Donnarruma și a stoperului spaniol Sergio Ramos și vedem cum la Paris s-a strâns o constelație de vedete, rezultatul fiind însă doar mai multe titluri și cupe în fotbalul autohton și o finală de Champions League, pierdută în 2020, la Lisabona, în timp de pandemie, cu tribunele goale, în mod nemeritat, dar pierdută, în fața lui Bayern Munchen. Rând pe rând, cu excepția lui Donnarruma toate vedetele au părăsit între timp Orașul Luminilor, ultimul fiind la finalul acestui sezon Kylian Mbappe.

Șeicul Nasser Al Khelaifi, președintele lui PSG, a vorbit despre cum va fi construită echipa pe mai departe, strategia fiind complet schimbată, adică nu vedetelor și multă încredere pentru jucătorii tineri. De menționat că obsesia câștigării trofeului Champions League a dispărut.

„Champions League este o poveste lungă. Poate vom discuta despre asta în viitor. La începutul sezonului am spus că ne dorim să construim o echipă de viitor, cu fotbaliști care poate juca împreună pentru o perioadă de 6-8 ani.

Avem cea mai tânără echipă din sferturile de finală, avem cea mai tânără echipă dintre cele mai bune zece cluburi din Europa. Asta ne face mândri și cred că este grozav că putem urma această strategie cu jucătorii tineri, francezi, să facem performanță. Toată lumea a văzut ultimul meci.

În «sferturi» au rămas cele mai bune 8 echipe. Ce vreau este ca toată lumea să muncească în fiecare zi, la antrenamente, la fiecare meci să dea totul. Asta este tot, nu avem așteptări mari, vrem să ne gândim la viitor”, a declarat Nasser Al Khelaifi, potrivit RMC Sport.

 

sursa foto FB PSG

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Șeici estia sunt că niște fete proaste cu banii in mana , la târgul cu halviță și tiribombe de la Cărbunești . Cumpără și baga banii in orice , dar în loc să-și construiască lucruri de anvergură ,școli , sisteme de apărare și de rachete arăbești , petrochimie adevărata, agricultura și sisteme de irigații etc , ei baga banii in fotbal să-i laude lumea . Bine ba !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.