Strigăt de durere la Cimitirul Eroilor din Sinaia!

Un strigăt de durere vine de la un român care, aflat în trecere prin Sinaia, a remarcat șocat starea de degradare în care se află Cimitirul Eroilor români din Al Doilea Război Mondial.

Buruieni, monumente distruse sau fără însemne. Ce mai, paragină totală! Omul atrage atenția asupra acestei stări de fapt și se miră cum este posibil să fie bani pentru alte monumente iar pentru îngrijrea cimitirului celui care au murit pentru țară să fie abandonat.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

17 Comentarii

 1. Daca au lupta impotriva nemtilor, austriecilor si ungurilor, asa la trebuie! Siktir premariului de acolo(PNL), fara simt patriotic! Scuze pentru gluma!!

 2. Mda bre,.. Ăștia sunteți,..De intrebi românu unde e mormântul bunicilor să,..NU ȘTIE. Cu atât mai puțin s-o ingrijească.. De asta ciumații babuini ortodocși și gibboni urlători de pe stadioane s-au dus, au rupt gardul și dărâmat poarta ca să ”viziteze” un cimitir al eroilor maghiari din Valea Uz-ului exemplar ingrijit.. Mentalitatea lor ortodoxă nu permitea astfel de locuri,. Nu pot pricepe respectul pentru strămoși, pentru eroi,.Dacă ei tot nu au, cum iși permit alții să aibe,..?

 3. Marele imbecil (Ursul e un animal inteligent) de mai sus a uitat sa-si ia medicamentele. E de mirare cum asemenea comentarii apar fara probleme, in timp ce Romania voteaza tot soiul de legi impotriva antisemitismului, discriminarii, etc. Nimeni nu opreste un idiot sa scrie antiromanisme de un asemenea grobianism?

 4. Acesti eroi, ca si cei de la Lovilutia din Dec 1989, au murit ca sa aiba urmasii lor ce sa vanda si sa fure ca sa se faca miliardari in epoca de aur capitalista actuala.
  Au murit ca sa avem azi niste conducatori geniali precum Petrov, Nuti von Plekoi-Cabinetul 2 , Iohannis, Citu, Turcan si Gorghiu.

 5. ,,Eroii” tai unguri au omorat romani, atat de eroi au fost. In asta a constat tot eroismul lor. Pe front n-au fost buni de nimic. Inexistenti ca si italienii.
  Banuiesc ca acest eroism n-o fi datorat credintei voastre catolice, care nu te invata sa te razboiesti cu satenii ardeleni, sa spinteci cu baioneta romancele insarcinate si sa bati in piroane pe usile bisericilor preotii romani ortodocsi.
  Termina inconstientule cu mizeriile tale pe care le tot debitezi la adresa ortodocsilor romani. Ati fost ultima natie din Europa catolica, care ati renuntat la arderea pe rug a vrajitoarelor. Nu va mai ridicati in slavi si ne te mai da mare, cand stiti foarte bine ce atrocitati ati comis. Va mai pretindeti si ,,civilizati”!

 6. @Cristian. Dă-l dreaq de frustrat. Un primitiv prost si fudul, cam ca retardatul de la Cotroceni. Așa plătim dacă suntem buni(sau proști) și lăsam toate lighioanele pădurii să trăiască printre noi.

 7. @Marele Pig. Marele Troglodit nu știe că românii au vizitat Budă Pesta de două ori în secolul trecut, și nu ca turiști. Prima dată am vrut sa-i lecuim de bolsevism și a doua oară de fascism. Dar cu indarstnicii ăștia nu ai nicio șansă, și acum visează să se alăture sovietelor lui Putin.

 8. Păi, vezi matale, ortodocșii ăștia proști, știrbi și pupători de moaște au o tradiție și un cult al pomenirii străbunilor. Moșii, de care vorbeam până mai ieri.
  E, atunci când vine vorba de Eroii Neamului, partidul și statul nostru a înființat Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, care ține de MapN. Cică pentru alinierea, in acest domeniu, a legislatiei si practicii Romaniei la cele europene. Fără aprobarea lu’ oficiu’ nu e niminea erou.
  Și Statul, așa cum bine cunoaștem, este al intelecualilor de rit nou. Cei cu rădăcinile în comunism și cu capetele în norii neocapitalismului. Iar Armata e cu pacea prin Irak și Afganistan. P-acilea șa, numa când mai sunt ceva civili de împușcat.
  Uite, d-aia n-are ursu’ coadă.

 9. Parca este o institutie care se ocupa cu cimitirele militare. Deci nu merge. Dati cimitirul prefectului si bani.

 10. Apropooo,. Văd că pe unii doare adevărul,. E perfect,..touche pussycat,. Insă,. Ai un loc celebru, Oarba de Mureș, unde au murit 11 mii de români, trimiși la moarte din ordinul patriotic al unor generali și români, nu doar ruși..Ai acolo ceva, ca un loc de mormânt..Ai idee de cum atată ??

 11. Vedeți și mormintele ostasilor români din Cimitirul Eroilor din Făgăraș. Alături de acestea sunt mormintele soldaților sovietici decedați in război în aceasta zonă. Dar aceste morminte sunt destul de îngrijite – probabil de Ambasada rusă
  În schimb mormintele ostasilor români, necunoscuti – e adevărat
  – dar nu ai nimănui, par a fi uitate de autoritățile locale, iar despre locul unde au fost îngropați decedați din închisoarea Făgăraș în anii ’50, victime ale regimului de tristă amintire, ce să mai vorbim…nici o grijă și nici o urmă.

 12. Marii eroi ai ungurilor din Romania au toti ceva in comun:
  Nu pot fi eroi decat daca au comis atrocitati impotriva romanilor din Transilvania (lucru pe care multi tembeli romani de azi, din Ardeal, l-au uitat si tanjesc dupa vremurile cand erau iobagii ungurilor).
  Ptr ungurii nostri, cei 13 generali de la 1848 care au omorat romani sunt eroi cu monument de cinstire.
  Acum cativa ani voiau sa aduca in Romania hoitul unui alt criminal ungur, care se distinsese tot prin crime impotriva romanilor.Sa nu uitam si de guvernatorul Brukental, erou si el al sasilor si secuilor.
  Alt mare erou este Bela Kun ptr ca incuraja politica de exterminare a romanilor ardeleni si ptr ca voia sa sovietizeze Ungaria. Auzi ce hal de erou!
  Acestia sunt ,,eroii” cu care se mandresc conationalii Marelui Pig.
  Vitejia ungureasca s-a demonstrat mai tot timpul doar in luptele cu taranii ardeleni neorganizati. Cand au fost organizati i-au ciomagit pe unguri de i-au rupt.
  Norocul ungurilor a constat in ajutorul militar continuu din partea Austriei. Fara acest ajutor militar, praful s-ar fi ales de ei, inclusiv in confruntarile cu rasculatii romani ardeleni cu care au avut permanent probleme.

 13. Îl salut cu respect pe românul ardelean care arată ticăloșia în care am ajuns.
  Mă uit pe comentarii..
  Nu așa. Răspunsul la acest mesaj e simplu: dacă avem conducători ticăloși, nu mai așteptați la ei. Oricare om, din Sinaia sau nu, poate să pună mâna pe sapă și pe coasă ca să aducă locul (nu numai ăsta) la lumină.
  Altfel, rămâne să râdă de noi orișice porcovan aloo..gen marele Spumache, care ar fi în stare să afirme că și cimitirele alea au fost făcute de maghiari, da’ nu le îngrijesc românii.
  Spumache, nu că ai și tu o bucurie în tristețea ta? Ce nu pricepi tu, băi crevete cu mustăți, e că românii știu să râdă și de ei înșiși și că se pot ridica din lene sau ticăloșie, fix când vă așteptați voi mai puțin. Ochi vineți ați mai avut, ochi vineți veți mai avea.
  Cotidianule, lasă postarea să treacă.

 14. Cata dreptate aveti PARINTE.Ma inchin in fata DUMNEAVOASTRA!Cine sa-si aduca aminte de eroii neamului? Aceste JIGODII ajunse la putere prin FURT,in frunte cu Editat,KLAUS WERNER IOHANNIS? Grija mai mare de acesti eroi au avut COMUNISTII,care de ziua eroilor,fiind la tara faceam de garde la monumentul ridicat la scoala.Sadeam flori si veneam si cu flori de acasa sa cinstim pe cei care au murit pentru aceasta TARA. Acum reamplasam sau ridicam monumente celor care au facut RAVAGII in aceasta tara. La ARAD s-a reamplasat monumentul celor 13 generali,care au luptat in armata maghiara in perioada DECEMBRIE 1848-IUNIE 1849,care au fost adevarati CRIMINALI,trecand prin foc si sabie peste 300 de sate romanesti,omorand peste 40.000 de oameni,incepand cu copii,femei gravide si batrani.Noi dupa LOVITURA DE STAT din 1989,am dat jos monumentele ridicate in amintirea rasculatilor din 1907,a grevistilor din 1929,1930,1931,etc.Aceste JIGODII,ajunse la putere,aloca bani pentru ridicarea de statui a celor care au asuprit acest popor.Vedeti statuia de la SIBIU a GUVERNATORULUI BRUKENTHAL,sau statui ale TRADATORULUI de neam a asa ZISULUI REGE MIHAI I.Dar scoatem din istorie,adevaratii eroi ca:Mihai Viteazul,Alexandru Ioan Cuza,Tudor Vladimirescu,maresalul Ion Antonescu si chiar pe NICOLAE CEAUSESCU.Noi promovam TRADATORII si le facem statui.Sa ne fie rusine.Felicitari inca odata PARINTE.Da am fost si eu de multe ori in SINAIA si am vazut acel cimitir.Ce face acel primar PNL? SA-I FIE RUSINE! De fapt asa au facut si inaintasii lui.Sunt buni numai sa FURE pentru ei si neamurile lor.Maine ar terbui ca acesti liberali in frunte cu CITU sa mearga acolo si sa aduca acest cimitir la adevarata lui VALOARE.Si eu am avut unchi care au murit pe front si sunt trecuti pe acele placi comemorative.Acele cimitire au fost ridicate tot de OAMENII DE RAND,nu de BOGATASI.

 15. In orasul meu, in Cimitirul Eroilor, sunt ingropati soldati germani. In apropiere se afla cimitirul militarilor sovietici. Ambele cimitire sunt bine ingrijite de autoritatile locale. Tot asa bine ingrijite au fost si inainte de 1989.

 16. Penru statuia apocaliptica a lui von Bruckenthal au fos bani , pentru cei ce s-au jertfit pentru tara ,nu . Bravos natiune , halal popor. Acolo sunt bunii si strabunii vostri si ai nostri buruienelor. Arzane-ar focul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.