Studenţii repară case tradiţionale

Asociaţia Sinaptica, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti şi Consiliul Local Isverna şi co-finanţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural, organizează tabăra de arhitectură şi cercetarea etnografică de teren din cadrul proiectului „Gust şi Estetică Tradiţionale – GET”.

Proiectul se derulează între 15 mai şi 15 noiembrie 2017 şi are drept scop punerea în valoare a patrimoniului cultural tradiţional din judeţul Mehedinţi şi crearea unui model de acţiune bazat pe resursele locale.

La tabăra de arhitectură vor lua parte 10 voluntari, studenţi la Arhitectură, care vor repara două case cu o vechime de peste 80 de ani din satul Isverna. Lucrările vor fi realizate cu materiale locale, asemănătoare cu cele originale, utilizând tehnici de lucru tadiţionale. De asemenea, voluntarii vor realiza şi relevee ale unor construcţii specifice zonei de podiş şi de munte a judeţului Mehedinţi şi vor propune soluţii arhitecturale de punere în valoare a arhitecturii tradiţionale.

Cercetarea etnografică de teren este realizată de 5 voluntari, doctoranzi şi masteranzi. În timpul cercetării vor fi vizitate localităţi care reprezintă zonele geografice şi subzonele etnografie ale judeţului, astfel încât să fie reflectate cât mai bine bogăţia şi diversitatea culturală mehedinţeană, exprimate prin bucătăria tradiţională, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

Ambele activităţi se desfăşoară în perioada 10-20 iulie 2017 în comuna Isverna şi pe teritoriul judeţului Mehedinţi.

Evelina Chirica

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.