Stupoare în lumea politică din Macedonia de Nord

Liderul unui partid de extremă dreaptă din Macedonia de Nord, care era căutat în cadrul unei anchete privind o dublă crimă, a fost arestat marţi seara în Turcia, a declarat un ministru din ţara balcanică, scrie AFP.

Ljupco Palevski, vizat de un mandat internaţional de arestare emis de Skopje, este suspectat că ar fi instigatorul şi autorul uciderii unei fete de 14 ani şi a unui bărbat de 74 de ani din oraşul Veles (centru), ale căror corpuri au fost descoperite duminică.

Potrivit poliţiei, Palevski a fost arestat în oraşul turc Balikesir (nord-vest), unde sosise prin Serbia şi Bulgaria.

„Colegii din Turcia m-au informat că iniţiatorul, organizatorul, coordonatorul principal şi autorul direct (al dublei crime) a fost reţinut pe teritoriul lor”, a indicat ministrul de interne al Macedoniei de Nord, Oliver Spasovski, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit poliţiei, în aceste crime sunt implicate patru persoane, printre care tatăl fetei.

Palevski, o persoană publică, este, de asemenea, un fost om de afaceri şi proprietar de media care a participat la activităţi pro-ruse în ultimii ani.

Potrivit anchetei, bărbatul ucis datora bani unuia dintre suspecţi şi este o victimă colaterală, în măsura în care maşina lui a fost folosită pentru a o răpi pe tânără.

Maşina a fost găsită ulterior carbonizată în apropierea locului unde a fost descoperit corpul adolescentei, mai scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. care e ‘stupoarea’?liderii de partid nu pot fi asasini?priviti la apucaturile lui Ghitza Semiom.

 2. Mai știm noi pe unul care a devenit EROU că s-a dus cu ranga-n mână să facă praf niște chioșcuri.
  Altul, a pălmuit un copil, după ce-i dăduse un cap în gură unui buticar de la gura de metrou Crangasi…măRog…😪

 3. Pe ASTA l-au prins in Fapt.

  Da’ cu Majoritatea poliiceinilor din TOATA,To’arssi, LUMEA, CE facem ca Nu i-a prins inca Nimeni … :P)

  Da’ SE STIE si la OAdica, Pack !

  La Razboiuu’ … 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.