SUA au transmis serviciilor de securitate ruse un avertisment în scris

Atac

Casa Albă a respins joi ca fiind un „nonsens” acuzaţia Rusiei privind implicarea Ucrainei în atacul de săptămâna trecută de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova, soldat cu peste 140 de morţi şi sute de răniţi, afirmând că este clar că Statul Islamic este „singurul responsabil” de atentat.

Statele Unite au transmis serviciilor de securitate ruse un avertisment în scris cu privire la posibilitatea comiterii unui atac extremist la marile adunări la Moscova, de altfel unul dintre multele furnizate în avans, a declarat într-un briefing purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate naţională, John Kirby.

„Este foarte clar că ISIS (Statul Islamic) este singurul responsabil pentru oribilul atac de săptămâna trecută de la Moscova”, a declarat Kirby. „De fapt, Statele Unite au încercat să ajute la prevenirea acestui atac terorist, iar Kremlinul ştie asta”, a subliniat el.

Declaraţiile lui Kirby au venit la scurt timp după ce Comitetul de Anchetă rus – însărcinat cu principalele dosare penale în Rusia – a declarat că a descoperit dovezi conform cărora cei patru bărbaţi înarmaţi care au comis atacul de vinerea trecută aveau legături cu „naţionalişti ucraineni” şi că au primit bani şi criptomonede din Ucraina.

Kirby a calificat acuzaţiile Moscovei drept un „nonsens şi propagandă”.

Statele Unite, a spus el, au transmis autorităţilor ruse mai multe avertismente prealabile privind posibilitatea unor atacuri extremiste la concerte şi mari adunări la Moscova, inclusiv în scris pe 7 martie, la ora 11:15, către serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat Kirby.

SUA au transmis „urmând proceduri normale şi prin canale stabilite care au fost folosite de multe ori anterior – un avertisment în scris către serviciile de securitate ruse”, a insistat John Kirby.

Într-o declaraţie făcută la 19 ore după atac, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că cei patru atacatori, care au fost arestaţi în regiunea rusă Briansk, ar fi încercat să fugă în Ucraina, unde, de partea ucraineană, le-ar fi fost pregătită o „fereastră” pentru ca ei să treacă graniţa, notează AFP.

Ulterior, şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, a declarat că serviciile secrete ucrainene şi occidentale au „facilitat” atacul.

Ucraina dezminte ferm orice implicare în masacru, acuzând Moscova că vrea „să arunce vina” pentru propriul eşec pe Kiev.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

22 de Comentarii

 1. „mishteaux … TATA LOR [Q] spune:
  22 MART. 2024 LA 22:19
  „SUA știau că se pregătește un atac”

  de aici se pot deduce multe n-asa 😉 ?

  Oricum … rusii au acum un motiv sa intre-n forta in ODESSA (o vor face ! sau vor astepta cua sta pentru a OPTIMIZA salasle electorale a le lui TRUMP atacand massiv ODESSA imediat inainte alegerilor americane …sper totusi sa nu se traga concluzii ca USA isi dorea rezolvarea problemei ODESSEI acum
  si mai straniu e ca si ISRAELUl pregateste ceva coincidental straniu …avertismentului americande acte de „terrorism” la rusi ! 😀 )

  Nu pot spune mai mult de 1/1000 de aceea e OK ca n.ati intrebat cand …RECENT v-am zis ca aveti dreptul la o intrebare !
  Daca stiau dinainte americanii si se vede azi 🙁 n-au gresit … ca PROPHET REAL( fara sa ma laud) oare nu trebuia sa
  stiu ei eu … un oarecare pueril parlind pe aici !
  Acum atentie la ce va face 🙁 … ISRAELUL ! 🙁
  ( e mereu trisc cand trebuie , ca la COLECTIV , sa moara oameni … si „altii” stiu din timp ce-si-cum! )

  INCA CEVA … cei ucisi acolo sunt oameni absolut NEVINOVATI ! Cine isi permite sa faca IMORAL asa ceva = ucidera cu arme de razboi a neinarmatilor nevinovati decat c-au fost in timpul ne-potrivit la locul ne-potrivit ! Altii decat
  MERECENARI la ORDIN ! 🙁 (!)
  IQ=?
  3301”

 2. Rusii nu au negat faptu ca ISIS e autoru fizic. ei doar sustin ca isis a fost platit si antrenat de SUA si ucraina

 3. „ATRACTORUL” subteran al intregii actiuni e o PROVOCARE prin exagerarea a RUSIEI pentru ca sansele lui TRUMP prin eliberarea celor 60 miliarde pentru BIDENOMICS sa-i creieze sanse lzi BIDEN acum la pamant !
  Asta se vrea prin provicarea Rusiei la atacuri nechibzuite din cauza atentatului dovedit UKRAN de CIA care taman de asta exagerat il renega ca … „semnatura” amprenta ukrana !
  😀
  Multi vad … unii pricep ! Mishteaux la cateva ore dupa CRIMA in MASSA la rusi ! 😐 🙁 (asa ceva nu se face … NULAND !)

  SHALOM ! (noi evreii gandim altfel lumea ! 😐 )

 4. Tocmai au apărut dovezi că teroriștii au primit crypto și bani din Urcaca…
  Să fie crypto de la Sam Bancherul Prăjit ?
  măR😜g…

 5. Atentie la vineri …mercenari GETICA ! ❤️
  Feriti-va cat puteti !

  Traiasca Romania dodoloatza !

 6. „sper totusi sa nu se traga concluzii ca USA isi dorea rezolvarea problemei ODESSEI acum”

  CONGRESS-ul trebui sa blocheze ce le 60 miliarde pentru BIDENOMICS (sub nume de „ajutor” ukran!) Noroc ca rusii stiu dedesupturile !
  😀

  MAGA !

 7. Ce poate fi „foarte clar” pentru un senil care, daca iese in gradina de trandafiri, nu mai stie sa se intoarca in Biroul Oval ! Vinovat intotdeauna este cel care profita, de milioane de ani este asa.

 8. Averizarile sunt multe, atat de multe incat sunt inutile…Toate atentatele Teroriste asupra Moscovei sunt opera SBU ucrainian in colaborare cu CIA…Vasazica SUA investeste in Ucraina 100 de miliarde dolari pe an ca sa omoate rusi, si nu mai da niste maruntis pentru finantarea Terorismului ucrac? Insistenta americanolor pe ISIS dovedeste ca de data asta SBU nu a avut toate avizele americane la dosar…

 9. The New York Times dezvăluie mai multe detalii despre această „scrisoare prietenească” adăugând că era buna numai de udat o parcelă -apa curată.. Nuland știe mai multe detalii căci ea amenințase.. Biden știe cine a sabotat conductele caci numai el a amenințat.. Budanov care numai eri se laudă că va ucide rusii unde îi va prinde astăzi se Jura că el așa ceva nu face.. Toți cu puf pe bot dar se jura că nu ei..Se va lămuri Putin cu timpul.. Grabă îi buna numai atunci când prinzi păduchii..

 10. Este de crezut că americanii au transmis un avertisment scris serviciilor secrete ruse, dar aceasta nu exclude implicarea ucrainenilor. Treaba e îmbârligată ca și cu dinamitarea pipeline Nord Stream 2. Oricum serviciile secrete ale Federației Ruse au fost surprinse descoperite, cu breșă o nepermisă. Este totuși bizar faptul că teroriștii au fost prinși vii, de ani de zile executanții atacurilor teroriste peste tot în Occident și lume sunt împușcați fără șansă de supraviețuire. Filmați cu arma în mână care a fost timpul de reacție al trupelor speciale de au reușit să fuga? Pentru limitarea numărului victimelor s-a evitat o confruntare? Sala aia de spectacole nu avea paznici, nu era miliție prin zonă? Că aici în democrația UE suntem militarizați până în dinți cu trupe speciale care greșesc sistematic ca din întâmplare adresa. Sigur nu pentru furt din proprietatea privată a săracului.

 11. mda isis in actiune la moscova este la fel de crezabil ca al qaida la nainileavan

 12. SUA i-au transmis, intr-adevar, Rusiei, avertismente privind iminenta unui atentat, insa pe … retelele sociale.

 13. Auzi, americani au transmis un avertisment, ca-ce ? Joc de infantil, rad rusii de nu se pot opri ! Intre timp, fac praf si pulbere profitoarea Ukraina. Dati arme la Ukraina, sa se desfiinze mai repede ! Deja am senzatia ca occidentalii urasc Ukraina si pe ukrani.

 14. Eu am văzut cu ochii mei și avertismentul scris transmis de Uașinton Moskowei precum și transferul de criptomonede făcut de ukronazi teroriștilor. Cred că toată lumea a văzut la fel. Întrebarea e de ce se ceartă ăștia dacă lucrurile sunt atât de vizibile și clare iar dovezile la îndemâna tuturor? La fel se vede de la o poștă că Putin când va avea 99 de ani va invada toată Ieoropa și apoi întreaga lume după cum se vede de departe că Amerika e o țară care promovează pacea și înțelegerea între popoare precum și încheierea conflictelor prin rugăciuni și prin negocieri pașnice și prietenești.

 15. NO SIGUR MĂ CĂ LE-O TRIMIS CARTE -DA DACĂ POȘTARII O RĂTĂCIT PLI-CURUL CE POȚI FACE ?

 16. Aha. Dar nu tot „nonsens” a fost şi acuzarea Ucrainei ca autoare a crimei căreia i-a căzut victimă Dughina? Nu tot „nonsens” au fost şi dovezile furnizate de ziarişti americani cu privire la autorii americani ai atentatului asupra Nordstream? Nu tot „nonsens” şi crimele comise de ucrainieni cu care ulterior aceştia s-a lăudat?? Dar să nu uite: Poţi minţi cu neruşinare pe puţini pentru o perioadă lungă de timp şi pentru o perioadă scurtă de timp pe mulţi. Dar pe toţi pentru totdeauna nu-i poţi minţi! Dacă dă Dumnezeu unii dintre noi vor mai trăi atunci când criminalii de azi vor trebui să dea socoteală!

 17. Când, în aprilie a aceluiași an, unitatea „Jaguar” a îngropat în pământ peste șaptezeci de activiști anti-Maidan, iar după ce toți au fost trimiși la închisoare și arestare preventivă pentru mai multe luni și ani, ați spus – că ar fi fii mai calm în oraș – „nu există fascism la țară”. Când pe 2 mai 2014, peste 60 de locuitori din Odessa au fost arși de vii în casa „sindicatelor”, ați spus – mai trebuie să ne dăm seama cine era acolo – „nu există fascism în țară”. ” Continuare…..

 18. America in loc sa-i scuze pe autorii adevarati (proptelele regimului jelenschi) mai tare ii acuza. Peste 90% din populatia globului nu crede deloc in ‘naratiunile’ vestului.

 19. Destul de penibil si caraghios aceaste tumbe facute de occidentali, ca sa convinga oamenii ca Ukraina nu are nici-un amestec in acest act terorist.Sint atitea dovezi clare ca acesti teroristi indiferent de nationalitatea lor ,aveau legaturi cu Ukraina.Era dejea pregatit coridorul de trecere la granita dintre Rusia si Ukraina.Care a fost motivul pt. care aceasta banda de teroristi au ales sa fuga tocmai in Ukraina si nu au incercat sa fuga in alta tara care se invecineaza cu Rusia si ar fi fost ca distanta ,mai aproape de cit Ukraina ?

 20. Puțină istorie :,, Când Sashko Bely a apărut în vestul Ucrainei în februarie 2014, oamenii au început să fure arme și mulțimile au strigat „Moskalyak împotriva lui Gilyak”- (adică moscoviții la cuțite, trași în țeapă ca și la Dracula) , ați spus, aceasta este fărădelege, dar „nu există fascism în țară”. Când în martie 2014, tinerii băieți Zhudov și Sharov au fost împușcați de la ferestrele naționalistei „Prosvita” de pe Rymarskaya din Harkov, ați spus că este politică – „nu există fascism în țară”. Când, în aprilie a aceluiași an, unitatea „Jaguar” a îngropat în pământ peste șaptezeci de activiști anti-Maidan, iar după ce toți au fost trimiși la închisoare și arestare preventivă pentru mai multe luni și ani, ați spus – că ar fi fii mai calm în oraș – „nu există fascism la țară”. Când pe 2 mai 2014, peste 60 de locuitori din Odessa au fost arși de vii în casa „sindicatelor”, ați spus – mai trebuie să ne dăm seama cine era acolo – „nu există fascism în țară”. Când, pe 9 mai 2014, civili neînarmați au fost împușcați din tancuri și vehicule blindate de transport de trupe în Mariupol, ați spus că totul este fals – „nu există fascism în țară”. Când pe 2 iunie 2014, Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat Luganskul din aviație, ați spus – a explodat aerul condiționat – „nu există fascism în țară” ??? SLAVĂ PĂCII, ameloci cre me nali !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.