SUA au lovit un obiectiv legat de Iran aflat pe teritoriul Siriei

Soldiers of a Russian military convoy and their US counterparts exchange greetings as their patrol routes intersect in an oil field near Syria's al-Qahtaniyah town in the northeastern Hasakah province, close to the border with Turkey, on Octobre 8, 2022.,Image: 729079242, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Statele Unite au lovit miercuri o „unitate de depozitare a armelor” în Siria care are legătură cu Iranul, în răspuns la atacurile împotriva personalului american, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează AFP.

Atacurile împotriva obiectivelor americane au crescut în Siria şi Irak în contextul războiului din Gaza, SUA oferind sprijin militar Israelului.

„Forţele militare americane au efectuat o lovitură de autoapărare asupra unui obiectiv din estul Siriei, folosit de Corpul gardienilor revoluţiei islamice şi de grupuri afiliate”, a precizat şeful Pentagonului într-un comunicat.

„Aceasta lovitură a fost efectuată de două avioane F-15 americane împotriva unui depozit de arme”, a menţionat el.

Lovitura este „un răspuns la o serie de atacuri împotriva personalului american din Irak şi Siria”, atacuri atribuite forţelor pro-iraniene prezente, ca şi armata americană, în aceste două ţări.

Acesta este al doilea atac american în Siria în decurs de două săptămâni

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. E limpede pentru toată Planeta, Sistemul Solar etc.
  Agresiune NEPROVOCATĂ & NEJUSTIFICATĂ a Li🌈icilor împotriva unui STAT SUVERAN !
  Că Li🌈icul a MUTAT DECISIV inhățând 90% din petrolul Siriei, nu se pune, măRog…😜

 2. Mishteaux a zis o vorba … unii au meditat pe seama ei (si yankeii inca incearca !;) )
  „NU MUSCATI … MOMEALA !” 😉 –> pare ceva banal insa e foart cu talc !
  [Momeala trebuie facut public, MOMEALA, inainte de-a-ncepe tambalaul !]
  Am impresia ca nu doar persii citesc fituika
  ci si turcii 😐 ! …
  IQ=?
  😉

 3. Asta cu “autoapărarea USA” lovind Depozite de armament din Siria și Irak e tipic formulărilor de cuvânt americane. Cu acel armament puteau debarca în USA o coaliție Siria, Irak și Iran?

 4. Indiferent de interpretare, tot provocări militare se numesc.

 5. Acuma se vede clar de ce au fost trimise in Mediterana de Est cele doua portavioane si submarinul nuclear amerloc ! Pentru pace, bre, pentru pace, ce e asa de greu de priceput ?! (ps : asteptam cu interes ziua in care unchiu’ Sam va ataca Latakia …)

 6. Pai SUA ca putere ocupanta nu are dreptul la autoaparare. Orice ocupant e un agresor.

 7. Acţiunile SUA justifică pe cele ale Rusiei în Ucraina. Să distrugi un depozit al unui stat suveran este o incitare la război, pe care SUA îl vrea cu odice chip.

 8. pentru lili din gaza: Si argatii de la gardienii revolutiei islamice, tot ocupanti sunt..dar se ocupa cu terorismul!

 9. -SUA actioneaza ca tzigancile care dau cu proprii lor purhadei de pamant cand e scandal cu politia,
  al-quaeda/bin laden, isis/isil,statul islamic,”emanciparea kurda”
  sint toate creatiile ei,
  SUA nu mai e demult in capacitate de jandarm mondial,

  SUA trebuie eliberata de fascism,
  SUA trebuie despaducheata!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.