SUA impune sancțiuni Rusiei pentru moartea lui Navalnîi

Când moartea confirmă

Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de „sancţiuni majore” împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat marţi Casa Albă.

„La iniţiativa preşedintelui Biden, vom anunţa vineri un set de sancţiuni majore pentru a trage Rusia la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Kirby a precizat că aceste noi sancţiuni răspund de asemenea „tuturor acţiunilor (Moscovei) care se înscriu în acest război crud şi brutal care face ravagii de doi ani” în Ucraina.

Moartea lui Navalnîi, 47 de ani, într-o închisoare îndepărtată din regiunea arctică unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce supravieţuise în 2020 unei otrăviri de care el acuza Kremlinul, a fost anunţată vineri de autorităţile ruse. Navalnîi a murit după trei ani de detenţie.

Potrivit lui John Kirby, „indiferent care este povestea pe care guvernul rus va decide să o povestească lumii, este clar că preşedintele Putin şi guvernul lui sunt responsabili”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

 1. buna seara Prieteni!
  intram direct in subiect:
  si tarfa care sta pe multe ape se va duce la naiba…,
  cam asa scrie in Apocalipsa (mai exact se zice de ea ca a fost si nu mai este si toate popoarele care credeau in ea o vor ura)
  e vorba de prietena noastra strategica S U A, hihihi
  mai mult nici nu e de zis (e din Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul)
  asteptam sa vedem dreptatea Domnului Hristos

 2. Uăi li🌈icaniluor, da’ luațâ-le odat’ buoii di la biciclietă și terminaț cu iei! Buală lungă-i muarti sigură(pintru vuoi nu pintru iei)…

 3. Si daca pun sanctiuni, ce o sa se intimple, o sa invie ? Dar pe Arabia Saudita de ce nu a pus santiuni ca l-a facut pe Kashogi pasta de mici ?

 4. Biden zice ca Rusia duce un razboi crud si brutal. Chiar asa sa fie? Ucranienii au raportat pana in 5 civili ucisi pe zi de un bombardament rusesc cu 100 de rachete….Americanii au omorat in Vietnam circa 1.500.000 de civili. Adica americanii duc razboaie blande si cumsecade…Uimitor cum democratii amerloci utilizeaza o Propaganda de muieri nevricoase care cotcodacesc si oracaie in loc sa vorbeasca…L – au copiat pe unu, Sandu de pe forum….Altfel, de acord ca FSB ul rusesc trebuie amendat pentruca s -a lasat inca o data pacalit de SBU/ CIA urcac. FSB l – a plimbat pe Navalnai prin diversr puscarii in ideea ca gaseste o puscarie fara agenti SBU…N – a gasit…Vorbesc sub rezerva ca Navalnai nu a murit natural.

 5. Fara tagada,Rusia se autoizoleaza. Putin este un cretin care ingroapa Rusia. Indiferent ce vitorii va mai avea in Ucraina, nu va castiga nimic. Doar teritorii,si ?

 6. Fara tagada,Rusia se autoizoleaza. Putin este un cretin care ingroapa Rusia. Indiferent ce victorii va mai avea in Ucraina, nu va castiga nimic. Doar teritorii,si ?

 7. Trupele de securitate proruse se manifesta și prin prezenta lui Bolos Saracitorul in Guvernul Ro! Omul stârnește zâzanie in cetățeni prin măsurile sale inspirate din Federația Rusa! Fura pentru mafioții săi!

 8. In Guvern sunt agenți ruși precum
  Bolos Saracitorul Populației care trebuie Arestat pentru stârnirea populației prin măsuri nepopulare intr-un teritoriu vecin aproape cu Federația Rusa!

 9. Statele Urâte ( ale Amerlociei ) de tot mai mulți pământeni ii vor lua boii de la bicicletă lui Puținel !!! P.S. Lavrov revenind din America Latină ( unde nu s-a dus ca turistul Dulap- Mare ) va avea același răspuns flegmatic : ” Ne doare-n cot ! „

 10. Pai, nu li s-a epuizat depozitul de sanctiuni ? Rusii nu mai au nevoie de absolut nimic din America. Mai erau semiconductorii, dar curand Novosibirsk va spulbera acel monopol. De $ la fel; comertul de 200 Miliarde cu China se deruleaza 95 % in Ruble si Yuani. Iar planul Chino-Rus este sa ridice comertul la 400 Miliarde.

 11. Navalna ori avea lipsa de creier ori asa s-a nascut. El credea ca-l apara amerucanii. A zis Trump sho pe el. Asa va zice si pe germania sau franta. Rusii vor fi mai eleganti si vor scufunda doar Anglantida cu evvreii din London cu tot cu bancile lor….amin.

 12. Ultimele sancțiuni impuse Rusiei vor viza sportul de performanta și de amatori. Ele vor includ: la jocurile cu porți. desființarea postului de portar prin desfiintarea portilor. Organizarea patinajului artististi pe uscat, a sariturilor de la trambulina pe gheata, inlocuirea floretelor cu pistoale automate, a mingilor ovale cu unele patrate, a costumatiei de la hochei pe gheata cu maiuri si sorturi, fără casca, fără crosa și fara puc, inotarea prin alergare de viteza sau rezistenta craul, flutur, bras, spate, desfășurarea probelor atletice în apa, înlocuirea spectatorilor fideli echipelor rusești cu spectatori fideli SUA. Arbitri rusi vor fi inlocuiti cu unii din Ucraina. numele sportivilor rusi vor fi obligatoriu scrise în sanscrita, iar steagul Rusie va fi declarat persona non grata prin refuzarea dreptului de a fi grațiat.

 13. Dar pt moartea , in Ukrina , a ziaristului american Gonzalo Lira nu sanctioneaza pe nimeni ? De ce ?

 14. „Hoțul strigă hoții” E ciudat cum Navalnâi a fost omorât atunci când o lege privind ajutorul acordat Ucrainei ajunge în Camera Reprezentanților. Deci „cui folosește?”

 15. ..pentru toată lumea că este de unde.Doar Izrail si Iu-es-ei să fie peste tot in capul mesei si să impună sanctiuni.Să cotizăm cu mic cu mare că au treișipatru de triloane datorie …la mai mare că se poate .Vrem să fim sanctionati de legile occidentale bazate pe dolarul american și dacă respirăm aer .Mulțumim frumos!Urrraaaa!!!

 16. Da, si din solidaritate cu colonia cumparata hectar cu hectar (fosta Ucraina), Fifth Avenue va purta numele de Bulevardul Navalnii iar Times Square va fi redenumit in Piata Maidan ! (cu ocazia asta va schimba si de sex, de la scuar la piata !) … Apropo, exista cumva in Amerlocia macar o alee sau o fundatura numite My Lai (Viet Nam) sau Hiroshima si Nagasaki ? …

 17. Păi după o logică simplă și reacția lichelelor, clar a fost o mînă criminală, alta decît a lui Putin..Căci e la mintea prostului că in campanie electorală nu omori adversarul politic, doar in acest cazi scazi in sondaje,.

 18. Cum armatele rusești, cum agenții ruși din Guvern prind curaj! Sa ne amintim, ‘Davai ceas, davai palton”…

 19. Sissi ,fără tăgadă , ori ești bâlbâit ori ești amnezic sau și , și ?

 20. „Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de „sancţiuni majore” împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat marţi Casa Albă.”

  Este ca Navalnîi e mai folositor mort decat viu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.