SUA își reafirmă în fața lumii solidaritatea cu Israelul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat invitaţia de a se adresa camerelor reunite ale Congresului SUA, a declarat biroul său, adăugând că va deveni primul lider străin care va avea patru astfel de apariţii în faţa legislativului american.

„Sunt mişcat de privilegiul de a reprezenta Israelul în faţa ambelor camere ale Congresului şi de a prezenta reprezentanţilor poporului american şi ai întregii lumi adevărul despre războiul nostru drept împotriva celor care caută distrugerea noastră”, a declarat Netanyahu, potrivit biroului său.

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei americane cu privire la războiul din Gaza.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, i-a trimis vineri lui Netanyahu invitaţia oficială. Scrisoarea a fost semnată de lideri de frunte ai Partidelor Democrat şi Republican din ambele camere ale Congresului SUA.

În scrisoare, liderii Congresului au spus că invitația a fost făcută pentru a „sublinia solidaritatea Americii cu Israelul”.

„Vă invităm să împărtășiți viziunea guvernului israelian în ceea ce privește apărarea democrației, combaterea terorii și stabilirea unei păci juste și durabile în regiune”, au scris ei.”

Invitația vine după multe speculații, în condițiile în care ajutorul militar suplimentar acordat Israelului rămâne sub semnul întrebării, iar democrații se confruntă cu presiuni din partea aripii lor stângi, partidul rămânând divizat în ceea ce privește modul în care Israelul a gestionat războiul împotriva Hamas.

Președintele Joe Biden a prezentat vineri o propunere în trei etape pe care Israelul a înaintat-o pentru a pune capăt crizei din Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

30 de Comentarii

 1. Un premier patriot care isi apara poporul si patria de fascismul musulman terorist religios.

 2. erea un premier patriot, lua in seama avertismentele egiptenilor si bloca atacul Hamas. Dar asa a spus, ce conteaza 1000 de suflete? Sau 30 000?..

 3. Evvreii satanisti au vrut sa-si faca imperiu folosind armata amerucana si banii americanilor si europenilor. Noi….sclavii lor. Noroc cu Gingis Pekin Han si Putin Han ca nu-i lasa.

 4. Thomas Friedman, unul dintre cei mai influenți jurnaliști americani, membru al diasporei, editorialist la New York Times și de trei ori câștigător al Premiului Pulitzer, susținător fervent al Israelului, a scris pe 13 decembrie 2011, în New York Times: „Sper ca prim-ministrul israelian, Benyamin Netanyahu, să înțeleagă că, dacă a fost recompensat cu ovația primită în acest an în Congres, nu a fost pentru politicile sale. Ovația lui a fost cumpărată și plătită de lobby-ul israelian.

  Fiecare vizită în Statele Unite ale unui prim-ministru israelian, Congresul îl primește cu mai multă fervoare decât însuși președintele american.”

  În mod clar, potrivit lui Thomas Friedman, banii diasporei și controlul presei sunt cei care pot „cumpăra” și/sau promova sau distruge carierele politicienilor americani și „people influencers”. Aceștia din urmă știu și enorma majoritate dintre ei, supuși, se ridică să aplaudă sălbatic de îndată ce apare prim-ministrul Israelului…

  Puterea banilor… și această putere este cea care permite Israelului să-și conducă operațiunile fără a fi condamnat vreodată de politicienii corupți.

 5. „OFICIAL ÎNCĂ 36 MII PALESTINIENI CA PIERDERI COLATERALE;ÎN REALITATE ALTĂ SUTĂ DE MII DE PALESTINIENI TRIMIȘI LA ALAH -DINTRE CARE- PROBABIL- 20 HAMAȘI ! CĂ AȘA SE EXPRIMĂ PRIETENIA!

 6. „OFICIAL ÎNCĂ 36 MII PALESTINIENI CA PIERDERI COLATERALE;ÎN REALITATE ALTĂ SUTĂ DE MII DE PALESTINIENI TRIMIȘI LA ALAH -DINTRE CARE- PROBABIL- 20 HAMAȘI ! CĂ AȘA SE EXPRIMĂ PRIETENIA!…PETROL ȘI GAZ…A!

 7. Asa cum comunismul s-a ridicat pe lupta sionistilor,asa si capitalismul american s-ridicat pe lupta sionistilor😢
  Revolutia franceza si aurul au intors feudalismul considerate ireversibil
  Nu exista tara care sa nu fie controlata de kapital 😢😢😢

 8. Asa cum comunismul s-a ridicat pe lupta sionistilor,asa si capitalismul american s-a ridicat pe lupta sionistilor
  Revolutia franceza si aurul au intors feudalismul considerat ireversibil
  Aurul singur a intors comunismul,considerat ireversibil
  Tari intregi arhiindustrializate ca URSS,Germania democrata si tarile din Est,au cazut in mainile capitalismului sionist, contra niste bani dati cui trebuie la varful URSS
  Nu exista tara astazi care sa nu fie controlata de kapital,inclusiv China 😢😢😢

 9. Invitația sună foarte frumos. Tradusă mai fidel invitația din scrisoare ar suna așa: „să veniți pe la noi ca să vă pupăm un pic în fund”. Nu se specifică dacă Netanyahu să se spele înainte sau nu.

 10. SUA își reafirmă în fața lumii solidaritatea cu Israelul
  https://www.cotidianul.ro/sua-isi-reafirma-in-fata-lumii-solidaritatea-cu-israelul/

  Pai cum sa nu reafirme cand ussa este ocupata si condusa 100% de evrei, devenind astfel bratul lor inarmat prin care terorireaza intreaga lume, prin „valorile” lor impuse cu minciuna si viclenie, cu statul de „drept”, cu „democracy” cu drepturi si libertati subminate cu dubla masura, cu sodomie,lgbt,desfrau si droguri, cu multiculturalism babilonic pentru stergerea identitati popoarelor…!
  Anul 1913, anul infiintari bancii private a ussa, FED – care face politica ussa, este anul ocuparii totale de catre evrei, cu o tentativa a lui Kennedy de a se elibera…dar stim ce a patit…cu avertismentul altui presedinte, inainte de 1913 – Thomas Jefferson : „institutiile bancare sunt mult mai periculoase pentru libertatea noastra decat armatele permanente”…dupa ce evreii si-au devoalat intentiile dictatoriale-criminale prin deviza evreului rothchild :
  „dati-mi controlul banilor si nu mai intereseaza cine face legile” – deviză si intentie criminala implinita prin infiintarea bancii private de catre evrei, in 1913, FED-asa zisa „REZERZA FEDERALA” care face politica ussa ! Trezeste-te !

 11. ”A reafirmat”??.. Păi a apucat israelu să aibe dubii in loialitatea yankeului slugă ??

 12. Netanyahu s-a mai adresat Congresului acum vreo 10 ani pe vremea lui Obama. Atunci a rugat sa fie lasta sa distruga Iranul, sponsorul principal al terorismului. Obama, cel mai slab presedinte, nu l-a ascultat, a crezut ca cu teroristii fanatici se poate discuta si rezultatele le vedem acum. Iranul practica terorismul de stat sponsorizand Hamas si Hezbollah. Slabiciunea lui Obama l-a facut si pe piticul complexat sa se bage in seama sprijinind si el state teroriste, intai Siria acum Iranul. Din fericire Netanyahu nu si-a schimbat politica si cu sprijinul Americii va pune cu botul pe labe natii care vor sa ne omoare in numele interpretarii nebune pe care o dau religiei lor

 13. Asta e adevăratul parteneriat cu avantaje de ambele părți! In acest caz e la vedere și în ukraina, pe ascuns, folosindu-se de alte țări prin scoaterea castanelor din focul aprins de ei, cu mâinile altor țări și națiuni, distrugandu-le total. Asta e publicitatea mincinoasă că ameri e cea mai puternică țară cu cel mai puternic pesedinte de pe glob.

 14. Urmariti filmul ‘Procesul Goldman’,ca sa intelgeti esenta;peste 2-3 ani razboiul din Gaza va fi uitat,iar muzeele ,filmele,influenta sionista va influenta decisiv gargariseala politica si mersul lumii 😝, un episod tip Gaza nu poate schimba nimic 😀

 15. @ nesemnat…Evreii au infiintat Fascismul) Nazismul, inventand Dumnezeul lor privat care i – a desemnat Popor Ales, asa cum chiar evreii au scris in Vechiul Testament, o opera literara muuult mai buna decat Noul Testament care e pentru prostime….Cand prostimea va pricepe ca ambele Opere literare au fost scrise de Evrei dupa capul si mintea lor, ca dictarea sau scrierea lor de un dumnezeh este o minciuna evreiasca, Lumea va fi mai libera…Cat timp Lumea se va invarti ca Titirezul in jurul Crestinismului evreii vor domina lumea, o vor imparti, o vor agita si o vor impinge la Razboaie dupa interesele lor…Crestinismul ne arata tuturor ca evreii sunt destepti iar restul suntem o turma.

 16. „O pace justa” prin crime nu se poate.
  „Sa nu ucizi”, parca scria pe table.

 17. Acesti criminali uvrei care sint controlati si protejati DIAVOLUL CRIMINAL ,DROGAT SI HOMALAU ammerrllocc FREE PALESTINE

 18. vazand cum angaatii Microsoft va produc blue screenuri cu atacuri directe Microsoft -> Computer deci „aliatii nostri” nu sunt in realitate aliati e timpul sa ma gandesc daca nu cumva:
  RAPIRILE AU FOST INSCENATE DE CETATENI DE CULOARE-ISRAELIENI- PTR CA NU MAI AVEAU PREA MULT SPATIU ACOLO ACUM -ASA- AU DECIS SA FACA LOC CU GENOCID ??? (ATENTIE TOT EU SPUNEAM SI ERAM DEACORD CU APARAREA ISRAELIANA: DACA E ASA CUM AM SCRIS ACUM ATUNCI AM GRESIT,DACA RAPIRILE AU FOST REALE SI AIA NU SUNT ACTORI.. ATUNCI SUNT TOT PTR APARARE).
  DAR E TIMPUL SA NE MAI INTREBAM CUM STAU LUCRURILE GRI.. DE LA ALIATII FALSI

 19. Cand bosul Rockfella ii spune lui Potus sa sara, el doar intreaba: cat de sus? Acuma ca sa stie toti gascanii pierduti in conflicte he(r)gheliene, pe stanga si pe dreapta ,,spectrului” politic.. spectru, spectre = fantasma, fantoma, vedenie. cai verzi pe pareti. halucinogene si traume. mk-ultra

 20. Implicit sunt de acord cu masacrul miilor de copii palestinieni morți și cu înfometarea femeilor și bătrânilor

 21. @Axon
  Perceptia dvs. e total eronata si favorizeaza de fapt ratacirea evreilor, cea in care ei se cred „alesi”, iar noi ceilalti, mai ales crestinii, santem animale, sclavii lor…sub stapanirea „mesiei” lor – antihristul, cel asteptat de ei si care e impotriva Adevarului : Iisus Hristos – Calea, Adevarul si Viata…

 22. Criminalii cu criminalii, jefuitori, cotropitori, șarlatani, manipulatori,vandali, crime împotriva umanității.
  Deferiți justiției și reeducați în lagărele de muncă.
  Opriți – i fiindcă sunt pericol iminent de exterminare a Omenirii.
  Sunt inumani .

 23. SUA nu este de multa vreme decat un apendice monstruos al Israelului / lobby-ului evreiesc si nimic altceva. Ca se mai ciondanesc uneori pe chestii marunte, poate, dar in problemele serioase si importante sunt 100% una si aceeasi entitate.

 24. Este razboiul Sionului cu lumea. Numai prin distrugerea acestui flagel din radacini mai putem spera la o viata normala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.