SUA. Pas cheie pentru a evita paralizia bugetară

Congresul american a adoptat joi o măsură mult aşteptată de buget provizoriu pentru statul federal, care îndepărtează spectrul unei paralizii bugetare parţiale şi, prin urmare, a mai multor servicii neesenţiale ale administraţiei, notează AFP.

După Senat, mai devreme după-amiază, Camera Reprezentanţilor a adoptat textul astfel încât finanţarea mai multor administraţii federale, care urma să expire vineri seara la miezul nopţii, să fie prelungită cu şase săptămâni până la 1 martie.

În absenţa acestei măsuri de finanţare temporară, mii de funcţionari publici erau constrânşi să intre în şomaj tehnic, printre care mii de controlori de trafic aerian.

 Congresul a făcut un pas cheie pentru a evita paralizia bugetară

Senatul SUA a adoptat joi o măsură de finanţare temporară a statului federal, trimiţând textul Camerei Reprezentanţilor care, la rândul ei, va trebui să voteze pentru a respinge spectrul unei paralizii bugetare parţiale, relatează AFP.

Finanţarea mai multor administraţii federale, care expiră vineri seara, la miezul nopţii, ar urma să fie prelungită până la 1 martie prin această măsură.

Camera Reprezentanţilor trebuie să voteze acum acelaşi text şi, dacă va fi adoptat, îl va trimite biroului preşedintelui Joe Biden pentru promulgare înainte de vineri seara, miezul nopţii, data expirării finanţării pentru o parte a statului federal.

În caz contrar, mii de funcţionari publici ar fi constrânşi să intre în şomaj tehnic, inclusiv mii de controlori de trafic aerian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

13 Comentarii

 1. Pe perfuZii, la ATI…
  Doar Trump mai poate INCERCA sa evite prăbușirea Balivernei…
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !🎯

 2. S-au dus ” petrodolarii” sauditi si nu mai au acoperire la vezisori ? Se apropie colapsul ? Dar unde-i @ misteaux cu a lui ” ninge pe FED” ?Ca iata trece si ianuarie….

 3. „un kopeicar spune:
  19 IAN. 2024 LA 9:33”

  Ti se pare ca straniul mishteaux NU STIE CE SPUNE ?
  Intreb pentru ca zisele lui sunt arhivate ca prophetii implinite … in arhiva COTIDIANUL !

  AUD ?

 4. ce semn e asta :

  – retragerea intentionala a lui LLOYD AUSTIN
  de catre PENTAGON recent
  ?

  (si cum de ante-stia mishteaux asta ? 😉 la fel cum le stie , vezi ODESSA, la rusi 😉 ! asa ca omul nu ti-e straniu ? 😀 😛 )

  AUD ?

 5. Odesa ( Moldovianka)rusii au transformat-o in urbea ce exista , deci putem spune ca e a rusilor.Si daca va reveni la matrioska , chiar m-as bucura .Mai mult decit pe amerloci , John Bull si rusi ii urascpe urkaci.Pentru ” Fantana Alba ” ; Bandera , etc. Inclusiv nazismul actual , fluturat ca ” democratie” .Iar Austinul , ca orice bosorog , cu prostata . Amu @ misteaux , nu vrei sa spui ca i-ai facut o radiografie cu substanta de contrast si ai vazut ca nu poate ” pisha” ca-i umflata prostata …..Divagam ….

 6. COINCIDENTE ca cele ultra-stranii din „prophetiile” lui mishteaux
  ce spun unui … plimbat prin „filosophia” STATISTICII ca stiinta matematica ?

  AUD ?

  Crezi ca mishteaux glumeste sau ca e un fel de „shaman siberian” al lui TRUMP ? Deci faza din „1 ianurie” relativ la „GENERAL” si mortii NATO …ante-prophetit 🙁 nu te inmoaie rational ? Inca nu crezi in … mishteaux ? 😛 🙁 😀

  MAGA ! ❤️❤️❤️

  [PS: ca sa te urci intr-un copac alegi crengile pe care ai un motiv sa le alegi nu urci spre varf pe toate crengile simultan ! 😉 😉 😉 Nu calca pe crengi deja uscate desi-ti pare ca scurteaza drumul SPRE VARF ! 😉 ]
  AUD ?

 7. @mishteaux geniul tau a asteptat aparitia calculatoarelor pentru a isi desfasura punerile in ecuatie esti vechi domle!

 8. deci te impresuioneaza „puerilismul” agraphologic al lui mishteaux
  sau nu ?

  😀

  „kairos” e momentul ala din timp in care sageata loveste mortal tinta ? 😛
  sau capitala Egiptului la tine ? 😉 🙁 😐 (te intreb doar pentru ca:
  romani ≠ PISA ! 😐

 9. Floare la ureche..
  Iată ce într-adevăr e serios este suma totala de 218 trilioane de dolari restanță fata de plățile sociale către cetățenii bătrâni,pensionari și alte grupuri de cetățeni cu înlesniri..Au și ei asistați..datele din The Hjll de astăzi..articolul:Five reasons American decline appearse irreversible..f.interesant..
  Citire plăcută pentru unii mioritici încântați..

 10. Mie-mi par o colectie a celor zise demuuuuuuuuuuult (=PRPPHETIC DIN PRE-TIMP) pe COTIDIANUL
  de un anume „TATA LOR” zis si MISHTEUAX zis si „Dr Q” zis si „3301”

  Tie nu ti s-a parut stranie asemnarea proto-tipica ?

  🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.