SUA pune preț pe capul a cinci „teroriști globali”

Statele Unite oferă până la 10 milioane de dolari pentru informaţii asupra a cinci finanţatori ai Hamas sau despre orice ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale grupării militante palestiniene, a anunţat vineri Departamentul de Stat, citat de Reuters.

Oferta de recompensă urmează după patru runde de sancţiuni americane impuse Hamas în urma incursiunii mortale a grupării în Israel la 7 octombrie, în timpul căreia Israelul spune că au fost ucise 1.200 de persoane. Represaliile militare ulterioare ale Israelului în Gaza au ucis 22.600 de persoane, spun oficiali locali din domeniul sănătăţii, şi au lăsat o mare parte din enclavă în ruine.

Cei cinci vizaţi sunt Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah şi Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah, care au fost desemnaţi anterior terorişti globali de către Statele Unite, a declarat departamentul într-un comunicat.

Primul finanţator, cunoscut ca Hamza, are sediul în Sudan, a gestionat numeroase companii în portofoliul de investiţii al Hamas şi a fost implicat în transferul a aproape 20 de milioane de dolari către Hamas, a spus departamentul. El are legături cu preşedintele sudanez Omar Bashir şi grupuri islamiste ce subminează stabilitatea în Sudan, potrivit Departamentului de Stat.

Trei dintre agenţii Hamas citaţi – Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb şi Walid Mohammed Mustafa Jadallah – fac parte din reţeaua de investiţii a grupării în Turcia, a declarat departamentul.

Nasrallah are legături strânse cu entităţi iraniene şi a fost implicat în transferul a zeci de milioane de dolari către Hamas, inclusiv aripa sa militară. Departamentul a declarat în octombrie că el îşi are sediul în Qatar.

Recompensele vor fi oferite pentru informaţii despre orice sursă de venit pentru Hamas, donatori importanţi, instituţii financiare care facilitează tranzacţiile pentru Hamas, companii-paravan care achiziţionează tehnologie cu dublă utilizare pentru grupare şi scheme infracţionale de care beneficiază Hamas, a adăugat Departamentul de Stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Aceeași primitivi cum erau prezentați în filmele Western cu actori magnifici care ne-au bucurat în anii 60 și începutul anilor 70 tinerețea, cu afișul de la intrarea în Saloon. “WANTED Dead or Alive 1000 $.”

  2. V-ați dat foc la valiză!…dacă tot puneți preț pe unii !…hai să punem preț și pe cei care întrețin războiul…și aici tot 5 bucăți sunt!…

  3. Eu nu pun nici un pret pe acesti 5 teroristi globali foarte periculosi care ruineaza planeta de zor:Anthony Blinker,Joe Biden,Benjamin Netaniahu,Volodimir Zelenski si Dimitrio Kuleba

  4. SUA face orice porcarie pentruca poate, nu are adversari credibili….SUA era pe punctul de a ajunge cu Bazele militare americane la Harkov….Pentruca Rusia nu a fost de acord si s – a rugat de SUA vreo 30 de ani sa inceteze Expansiunea, fara rezultat, si prin urmare a fost nevoita sa actioneze preventiv pentru a impiedica intrarea Armatei Americane in Ucraina….Rusia suporta Sanctiuni de sute de miliarde de dolari impuse de SUA pentru ca SUA poate…Imperialismul SUA este cel mai satanic exitent vreodata, este Imperialismul Colectiv, in care Metropola expansioneaza prin votul colectiv al Coloniilor….Coloniile se simt importante pentruca voteaza la masa cu Metropola….Coloniile au devenit colonii de buna voie, de foame sau de teama ca oricum vor fi incorporate. Decat sa fii incorporat prin forta e mai buna incorporarea ca dovada de succes politic…Desigur, forma asta de imperialism este veche, doar logistica este moderna.

  5. Ce vrajeala mistocareasca! Nici pozele nu ii ajuta la desconspirare, cat despre nume, nici gand, poate cad in capcana atacurilor dar sa fie dati in gat de ai lor, asteptati pana se nasc altii cu alta mentalitate, dar fara complicitatea caposilor occi care ii sponsorizează de zeci de ani.

  6. Si Bin laDen era mare terorist si cand colo familia lui ( din state!!!) era inrudita cu a lu Bush- s-a dezis de el cand informatia a devenit publica(sic!) Asa ca hai siktir cu manariile cyya

  7. Mai ramane sa vedem lipit pe ziduri sau vitrine acest anunt facut de americani, exact ca in filmele lor din anii 60.

  8. În ce calitate fac li🌈curicanii acest anunț? Și dacă, totuși, au vreo calitate care sa-i califice incest sens, asteptam prețul pus pe capul terorstlilor ce-au devastat Vietnamul, Laos, Afganistan, Chile, Nicaragua, Irak, Libia, Serbia in cursul istoriei…

  9. Amerlica care inventat si sponzorizat terrorrissmul,o natiune criminala care au omorit sute de mii de nativi ,appoi au venit cowboy acesti tarani anglo saxoni care sau omorit intre ei ,au venit italienii di Sicilian si Calabria cu paduchi i in basca sau omorit intre ei si pe oameni nevinovati ,au urmat motociclistii . Hell Angels si alte gunoaie de infractori si au facut crime la greu iar acum drogatii se omoara intre ei de fapt sint doua probleme in crimele actuale este adictia la droguri si bolile mentale care de fapt au legatura dar violenta are alti factori ,educatia ,mentalitatea ,gena ,poluarea ,mincare cu chimicale ,steroizi ,drogurile ,jocuri electronice violente ,filme violente ,muzica violenta ,sporturi violente ,plus legile cu armamentul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.