SUA și Rusia: Inamici pe Terra, amici în Cosmos

Se bat americanii cu pumnul în piept în legătură cu războiul ruso-ucrainean. Anunță grămezi de sancțiuni, lasă rușii fără depozite bancare și da fonduri peste fonduri regimului de la Kiev. Asta pe Pământ. Dar când este vorba despre spațiu pare că lucrurile stau altfel.

Astronauta americană Tracy Dyson participă alături de un rus și o astronaută din Belarus la un nou zbor spațial. Acesta va avea loc cu sonda spațială Soyuz-25 care va ajunge la ISS (Stația Spațială Internațională) pe 21 martie și vor reveni pe sol pe 2 aprilie.

O discuție pe acest subiect a avut loc aseară la Kremlin, între președintele Putin și directorul general al corporației de stat pentru activități spațiale, Roscosmos, Yuri Borisov.

Vladimir Putin:  Iuri Ivanovici, știu că sunt în curs de pregătire pentru o nouă misiune pe ISS. Cum merge treaba asta? Să începem cu asta.

Yu. Borisov:   Vladimir Vladimirovici, a intrat în etapa finală, toate testele cuprinzătoare pentru pregătirea echipajului sunt literalmente finalizate.

Echipaj de trei. Cosmonautul din Republica noastră soră Belarus, Marina Vasilevskaya, selectată dintre șase candidați încă din decembrie 2022, a început antrenamentul în august anul trecut. Finalizat, trecut toate examenele, gata de zbor. Comandantul navei este Oleg Novitsky. Nu mai este nou în zborul spațial. Iar al treilea membru al echipajului este astronauta americană Tracy Dyson, care o va înlocui pe Laurel O΄Hara, care a lucrat timp de șase luni, pe ISS.

 

NASA își duce astronauții pe Stația Spațială Internațională la bordul Soyuz în temeiul unui acord cu Roscosmos reînnoit în iulie 2022, în plin război ruso-ucrainean. Acest acord a permis, de asemenea, rușilor să urce la bordul vehiculelor comerciale de echipaj finanțate de NASA pentru prima dată. Acordul prevede schimburi de locuri fără costuri între agențiile spațiale.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

 1. Eu cred ca cine are cat de cat minte,incepe sa inteleaga jocul globalizarii si gargara cu suveranismul!

 2. Cum spunea rabinul din Buhusi: bateti-vă ca chiorii,dar aveti-vă ca fratii!

 3. Si Trump este prieten pe Terra cu Putinantropul. Deci se poate.
  Cica Trump isi va schimba numele in Trumpov. Stie deja sarbeste de la nevasta-sa, deci ii va fi usor sa invete rusa si sa traiasca apoi la Kremlin in concubinaj cu Putina.
  [Eduardovici K K T KuMotZ, soldat major la DiriBau]

 4. E un pact ascuns între părți, nu se faulteaza când sunt în acțiuni pe invadare și pe căpătuială resurselor, în rest, e care pe care scoțând la înaintare alte țări unde e programată horodinca. Sper că nu ați uitat că americanii au dominație la peste 80% din zonele maritime și oceane.

 5. MDA .. in cosmos nu mai sunt obligati sa se prefaca ca sunt aliati si storc inca birurile ww2 de pe sclavii ,din fiecare grup (urss=csi / eu)

 6. „și o astronaută din Belarus”
  -sa bage si o astronaută din ukraina,
  una din nato,
  sa o dea la pace sus acolo!

 7. Este clar ca distrugerea economica a Uniunii Europene este dorita de ambele parti.

 8. Păi in cosmos și nu numai rusul domină clar.. In cosmos nu ai cum ascunde anumite secrete, mai ales față de unul care e mai in avans.. Rusul in plus știe secretele americane, le cunoaște măgăriile și știe că ”pasul mic” pe Lună a fost o cacialma,. ca de altfel și 9/11 de inventare a terorismului

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.