SUA trasează încă o linie roșie pentru Israel: „Ar fi un dezastru”

Casa Albă a declarat joi că nu va sprijini niciun plan al Israelului pentru operaţiuni militare majore la Rafah şi a declarat că secretarul de stat Antony Blinken a exprimat clar preocupările SUA cu privire la astfel de operaţiuni, relatează Reuters.

Forţele israeliene au bombardat joi zone din oraşul de graniţa de sud, unde se adăposteşte mai mult de jumătate din populaţia din Fâşia Gaza.

„Orice operaţiune militară majoră la Rafah în acest moment, în aceste circumstanţe, cu mai mult de un milion – probabil mai mult de un milion şi jumătate – de palestinieni care caută refugiu şi au căutat refugiu la Rafah fără a lua în considerare siguranţa lor ar fi un dezastru şi nu vom sprijini” o astfel de operaţiune, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Armata israeliană şi-a intensificat joi loviturile împotriva oraşului Rafah, accentuând temerile legate de soarta a peste un milion de palestinieni blocaţi în această localitate din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, în timp ce continuă negocieri pentru un nou armistiţiu, notează AFP.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat joi un nou bilanţ de 27.840 de persoane ucise, în majoritate femei, copii şi adolescenţi, în Fâşia Gaza, dintre care 130 în ultimele 24 de ore, şi de 67.317 răniţi.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a încheiat joi turneul regional prin noi discuţii cu responsabili israelieni, pledând încă o dată pentru un acord care să permită eliberarea de ostatici deţinuţi de Hamas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Vrajeala pentru #rezistenti. Satan USA si Satan Israel se intelg foarte bine atata timp cat amerlocii aprovizioneaza la greu cu munitie grea pe israelieni de la obuze de tun pana la bombe cu vacuum.

 2. Morții evrei sunt prezentate ca fiind tragice, iar morții palestinieni au devenit simple statistici, deci ceea ce ne zicea Generalisimul Stalin , acum aproape un secol, se aplică întocmai, fără cusur.

 3. Casa Albă a declarat joi că nu va sprijini niciun plan al Israelului pentru operaţiuni militare majore in USA.

 4. Evreul Antony Blinken, Şeful diplomaţiei americane Ar trebui pus sub acuzare de genocid, exact cum americanii l-au acuzat pe Putin.
  Asa ar fi corect!

 5. “încă o…” Dar Care sunt celelalte liniile roșii trasate mai demult de SUA în acest conflict? “ Orice operaţiune militară majoră la Rafah în acest moment” zice purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby. “ar fi un dezastru și nu o vom sprijini”. Dacă nu-i majoră operațiunea e OK? Și când un oraș ce avea 40 de mii de locuitori are acum “ probabil mai mult de un milion şi jumătate – de palestinieni care caută refugiu” încă nu-i dezastru? Unde dorm, unde mânâncă, unde merg la baie?

 6. Armata lui Bibi este terminata. Nu are nici o legatura cu armata din anii ’70. Or astepta sa vina americanii sa lupte in locul lor.

 7. Asa și? Praf aruncat în ochii nevăzătorilor. Cine are urechi de auzit, aude, cine are ochii deschiși, vede și cine are mintea limpede, judeca.

 8. cum se ia puterea din mina imbecililor? este un subiect care merita mai multa atentie din partea oamenilor de rind care trebuie sa-si uneasca vocea.

  8 miliarde impotriva a 500000? incercati sa va imaginati…

 9. Toti sunt ingrijorati se soarta palestinienilor si prezinta situatia ca un genocid. Dar palestinienii pot sa mearga in cisiordania, se pot duce in alte tari arabe prietene. Cumva fratii lor arabi nu vor sa ii primeasca?

 10. Fugaritii din Rafah ar fi trebuit sa se gandeasca inainte de atacul criminal al concetatenilor lor palestinieni pe 7 Oct 2003, nu sa topaiasca si sa-i pupe de fericire pe criminalii care se intorceau inca plini de sangele victimelor cu ostaticii evrei.
  Sa-i mai pupe si acum pe criminalii retrasi din tuneluri odata cu ei, ca nu degeaba ii bombardeaza evreii in Rafah.
  Nu te lasa Netanyahu, anihileaza-i pe teroristi.
  Palestinienii sunt o natie incapabila sa convietuiasca pasnici, ca minoritari……[Rumburak]

 11. Din cauza renumelui de criminali si turbulenti, Egiptul refuza sa primeasca refugiati palestinieni, desi sunt tot musulmani. Cu greu si dupa indelungi insistente si interventii, Egiptul a acceptat un coridor umanitar de ajutoare prin Egipt.
  Nici celelalte state arabe vecine nu se grabesc sa-i primeasca, stiind ce canalii sunt si cate probleme le-ar face.
  S-a gasit acuma Blinken sa le plaqnga de mila……[Rumburak]

 12. Evident e genocid.. Acu mai lichidează cîteva zeci de mii de palestinieni,.pentru teritoriu,.Doar hamas a fost inființat inarmat, finanțat de israel..Și-au creat pricină, lumea nu vrea să vadă.. Insă evident iși sapă și propriul mormînt..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.