Atacul Iranului asupra Israelului. Biden. „In curând”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă „în curând” la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

„Nu vreau să dau informaţii confidenţiale, dar mă aştept să fie în curând”, a spus preşedintele american, care a răspuns şi la o întrebare privind mesajul pe care doreşte să-l transmită Teheranului: „Nu faceţi asta!”.

„Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”, a mai afirmat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile se intensifică în regiune cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului, acuzat de o lovitură împotriva consulatului iranian la Damasc, relatează AFP.

„Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune pentru a consolida eforturile regionale de descurajare şi pentru a întări protecţia forţelor americane”, a declarat un responsabil american al apărării, sub rezerva anonimatului, fără a preciza natura acestor măsuri.

Inamic declarat al Israelului şi aliat al grupării islamiste palestiniene Hamas, Iranul a ameninţat că va „pedepsi” Israelul după o lovitură asupra consulatului său din Damasc, la 1 aprilie, care a făcut 16 morţi, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, între care şapte membri ai corpului Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian.

Iranul şi Siria au atribuit atacul Israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este totuşi considerat responsabil, inclusiv de către proprii săi aliaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Iranienii de-abia așteaptă,cat mai multi,sânt geniali cine ar fi crezut ca pot sa le întindă așa o capcana,americanii și israelienii au căzut ca fraierii.Razboiul nu.i cu Iranul,in spate sânt,China ,Rusia și înca vreo câtiva.😮😳

 2. NU se poate scrie CORECT in Limba ROMAN, de catre CeiCare NU au Lipsuri in Cunoaserea ei, decat ASAș
  SUA TRIMIT Intariri … …
  Pentru ca SUA inseamana StateLE UniTE aLE Americii.
  UNIi scuza DezAcordul Gramatical, daca Substantivul MULTIPLU se refera la un Numar SUB Cincezi de Unitati,, in CAZuuț Nost StaTE.
  Ar merge_merge_mergeee!!!

  CUM se PROSTEA si mai mult decat ERA Sigur din Nascare o Tembela pe care UNII si mia Tampiti decat Dansa o numeau REGINA, Linngator Style, ca sa PARA (In Mintea ei de TAMPITA si DeGenerata din Regii iesiti din Casatorii intre Rude apropiate. Daț, de Regula se scrie SUA trimit, ca sunt la Persoana a Treia PLural cu a Vrbului a Trimite.
  Io trimit,
  TU trimiti,
  Ea, El, trimite,
  NOI trimitem
  Voi trimiteti,
  Ei, ele, trimit.
  Ala, Regele fiind ABDICAT cand a luat-o de Muiere Legiuita. , desi era CLAR ca NU era Regina Romaniei

 3. Minciuni Americane ! Sunt asa transparenti cand mint. Iran stie ca ar isca WW III

 4. care se scopul acestei presiuni mediatice zilnice cu privire la tensiuni, neintelegeri, razboaie?
  sint multi care vor sa aiba in loc sa fie… ala mai vrea o bucata de acolo, ala de dincolo, ala vrea sa-i manipuleze pe toti, altu sta la cutie si incerca sa maximizeze profitul, alalalt isi freaca mainile ca daca se intimpla asa profitul meu e asta…

  e grea PACEA! afurisit de grea si nu se gaseste in mintea celor care mint zi de zi si tin ascunse o multime de secrete…se conduce prin inducerea fricilor, a traumelor adica prin actiuni indreptate impotriva vietii…

 5. Usa se vara precum musca in rahat poate poate iese un răzbel. Ceilalți doar ii provoacă fara sa le ofere un front real,America arătând doar fata ei urâtă și belicoasă,aceeași de la înființarea ei că stat.Nu poți să ignori SUA dar nici sa o lași să facă ce vrea în lumea asta(vezi colonia Romania). Unii mai au coloana vertebrala și asta nu ține de faptul că ești o țară mică sau mare,asta tine de caracterul tau ca natiune. Ca și concluzie,clasa politică arata așa cum arată pentru că este rezultanta caracteristicilor nației noastre. Și asta nu este de ieri de azi,este dintotdeauna.

 6. Ysrael si-a confirmat actiunea terorista ,tocmai pentru a provoca Iran sa riposteze ! Iar criminalii lumii ,yankeii,stau cu degetul pe tragaci ,sa atace Iran .
  Dar IRAN riposteaza doar verbal si stiu scenariul ! Nu vor raspunde armat !!!
  Ca si in cazul Soleimanni !

 7. Când cămașa e mai aproape de corp decât haina! Așa se explică refuzul ajutorului militar fata de Ucraina. Cine a băgat batul prin gardul Israelului? Ați vrut intrarea în război a Iranului? Ce ați vrut aia o sa obțineți! Toată lumea araba va fi de partea Iranului cu tot cu „iron domul” vostru cu tot! Loviturile vor fi date evreilor pe întreaga planetă! Free Palestine! Succesuri guys!

 8. Cum adică să riposteze Iranul? Ar fi o infracțiune de o gravitate fără seamăn! Dreptul „de a se apăra și riposta” îl are numai Israelul, fărădelegile sale fiind comise din însărcinarea directă a lui Dumnezeu iar cei atacați trebuie să mulțumească în genunchi pentru onoarea de a fi fost băgați în seamă. Asta e ordinea bazată pe reguli. Care, dreptu-i, e puternic pe ducă. Așa că…

 9. @Obsevatoare,
  Ai observat GRESIT, Cestia cu Natia care produce Decidenti asemenea Dansii.
  Esteo Iluzie, pen’ca, spre DeOsebire de UNICA Perioada de UPA Fanarioti in care Natia Romana sI scos din Dansa Indivizi MAI APROPIATI de CE SuntRomaniiCuAdevarata fost Epoca lui Ceausescu, pregatita de Gheorghiu DEJ.
  TOCMAI de ACEEA au fost AmanDoi DILITI de catre RUSI iar Ceausescu SABOTAT permanent de catre RUSI si in Final UCIS in Mod Expres,
  dupa o Regie pe care multi NAROZI NU o vad si nici NU o „VAD”:
  – In Ziua de Craciun Zi Sfanta pentru Roamni.
  – Impuscat in Genunchi, CALAUL („Ofiter” al Armatei ROMANE, pe care a murdarit-o cu KK TRADARII din el)
  fiifn instruit special sa faca ASA, pentur a fi fotografia Ceausescu ingenuncheat SI MORT,
  Ambele Aspecte fiind Mesaje SubLiminale SIMBOURI L SATANICE. Cu acestea au demarat ImProstirea PoiValenta a Romanilor.
  NU ai vazur SINGUR toate astea?
  Ori … ASA si ATAT esti TU.
  Ori … sti inca o Soparla AntiROMANA, Cestei de Boala Psihica.
  De CE Boala Psihica?
  Pentru ca URA bezmetica si turbata pe un Popor care s-a nascut GENOCIDAT prmanent
  Timp de 2000 de Ani Infernali, este A N O R M A L A, de Om NeBun.
  Adica AlaPlin DeAsemenaURA este BOLNAV Psihic, Prinzatoriu de Muste prin Parcuri sau Consumator KaKaMAC pe Forum … :):):)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.