(VIDEO) Ajutoare din aer pentru amărâţii din Gaza

UPDATEStatele Unite au realizat sâmbătă prima paraşutare de ajutoare umanitare în Gaza prin intermediul unor avioane militare care au distribuit aproximativ 38.000 de mese, potrivit Comandamentului Central al Forţelor Aeriene ale SUA.

Într-un comunicat publicat pe X, Comandamentul Central a precizat că a colaborat cu Iordania în această operaţiune, transmite EFE.

Potrivit agenţiei iordaniene de presă Petra, forţele armate iordaniene au efectuat două paraşutări cu două avioane ale Forţelor Aeriene Regale în nordul fâşiei, iar SUA au efectuat trei paraşutări în sudul enclavei. Până în prezent, Iordania a efectuat 25 de paraşutări de la începutul războiului israelian, livrând ajutoare medicale, alimentare şi de urgenţă.

Comandamentul Central al Forţelor Aeriene ale SUA a folosit trei avioane C130 pentru a lansa 66 de colete cu produse alimentare, câte 22 din fiecare avion, echivalentul a peste 38.000 de mese, potrivit presei locale. Pachetele nu au inclus apă sau provizii medicale, potrivit CNN.

Organizaţiile umanitare spun că aceste paraşutări aeriene sunt departe de a satisface nevoile de alimente şi provizii din zonă, unde peste 2 milioane de oameni se confruntă cu foametea.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că Statele Unite vor participa împreună cu ţări partenere „în următoarele zile” la lansări aeriene de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, asediată de armata israeliană.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noştri efectuând lansări aeriene de ajutoare umanitare în Gaza”, a declarat Biden în cursul primirii la Casa Albă a şefei guvernului italian, Giorgia Meloni.

Cel puţin 576.000 de oameni din Fâşia Gaza – un sfert din populaţia enclavei – sunt la un pas de foamete, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Un dezastru umanitar are loc în Fâşia Gaza, în special în nord, după aproape cinci luni de campanie aeriană şi terestră israeliană care a distrus părţi din fâşia de coastă aglomerată şi a împins populaţia până la limita foametei, notează Reuters.

În timp ce unii oameni mănâncă hrană pentru animale şi chiar cactuşi pentru a supravieţui, iar medicii spun că sunt copii care mor în spitale din cauza malnutriţiei şi a deshidratării, ONU a anunţat că se confruntă cu „obstacole copleşitoare” pentru a primi ajutoare în Fâşia Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

42 de Comentarii

 1. Atat e de impotenta? Arunca cica cu parasuta jegosii. Arzav a focul iadulului…criminalilor.
  Pentru un milion de ani porcii de jidovi vor fi considretati criminali.

 2. Cum se spune corect gramatical,ce fac in Gaza asupra palestinienilor: GENOCID ! sau CRIME de RAZBOI !??.
  Ucraina este un „joc de copii” fata de Gaza !!!.
  Mai EXISTA azi asa numita Curte Penala Internationala cu sediul la Haga in Olanda!??….sau se merge pe principiul „pentru unii MUMA,pentru altii CIUMA”!!.

 3. lanseaza bombe cu fragmentatie
  doar asta stie sa faca marelele Satan.

  -da,
  atat de mare e minciuna lor!

 4. Inca odata vedem circ facut de americani.Pai daca sint atit de tari americanii asa cum se bat cu pumnii in piept, de ce nu pot stopa atacurile Israelului si procedeaza in felul asta ca sa le parasuteze mancare celor din Gaza asediati de armata poporului ales de Dumnezeu ?

 5. Mincinos ordinar, ai vazut conferinta de presa inainte sa publici sau sa faci copy-paste la articol? in conferinta de presa cu Meloni, Retardatul Statelor Unite, a declarat ca vor arunca ajutoare din aviona in UCRAINA!!! Kirby parca a fost intrebat despre asta si a zis ca imbecilul s-a referit la Gaza.

 6. În sfârșit, lumea întreagă vede ce se întâmplă acolo.
  Poporul frate evreu, după ce ține civilii fără mâncare și apă, îi împușcă apoi când dau năvală la camioanele cu ajutoare .
  Militari israelieni din Gaza îi întreabă pe rabinii lor ce au voie să fure din zonele devastate de ei, iar soțiile lor se laudă cu „cadourile” primite din Gaza. Sălbăticii ruși din Ucraina sunt niște îngerași comparativ cu marele popor democratic israelian (care vrea să jidănească toată planeta) !

 7. Probabil ca, asa cum s-a intimplat la uraganul Katrina, 90% din ajutoare vor cadea, de data asta, in Mediterana ! „NOT as seen on tv” …

 8. Ce ipocrizie, ce manipulare!
  SUA sustine evreii să-i ucidă pe copiii palestinieni, iar acum le parașutează apă!
  Asa ipocriti nu cred ca mai sunt!

 9. Cum naiba pot hrani 2 000 000 de oameni cu parasutele ?
  asta ar insemna la doar in kg de hraha (fara sa mi pun apa POTABILA) pe om pe zi
  si parasute de 100 kg
  2 000 000(parasute*kg)/100kg= 20 000 de parasute zilinic
  la avioane de 50 tone marfa -> 2 000 000 kg marfa/ 50 000 marfa/avion = 40 de avioane a 50 de tone a 500 parasute de 100 kg
  ZILINIC

  Face USa asta sau … arunca de ochii lumii din 5 avioane nu de de aleam super mari de 50 000 kg marfa …etc.

  PROBELEMA e ca fara spitale si hrana
  incep sa moara mai rau ca la AUSCHWITZ oameni acolo
  si ca EVREII in viitoarele SIGURE 🙁 POGROAME
  nu vor mai putea spune
  cu sute de mii de morti la harapi
  ca ei sunt prigoniti CICLIC-ISTORIC …nevinovat !

  Si 🙁 eu insumi ca evreu nu voi putea argumenta logic impotriva celor care pe bune si cu INTAMPLATE ne vor ura si prigonii
  E de inteles de ce unii evreii biblici CARE SPUNE ca JERTFE VITELULUI DE AUR (biblic)
  au fost prigoniti de alti evreii care aduceau anti-mozaic jertfe pe inalimi si VITELULUI DE AUR

  suprand un DUMNEZEU REAZBUNATOR si ASPRU ca YHWH -> SAVAOT RAZBOINICUL (vezi ISAIA cap 6)

  E de rau ! Tot sangele asta nevinovat (nu vorbesc de criminalii din HAMAS !) va cadea asupra capului nostru
  stricandu-ne ISTORIC numele de popor drept si CALM in LUPTA !

  SHALOM !

  (PS: inteleg acum evrei de ce MARX si SPIONOZA au fost …excomunicati mdin mozaicism ? si de ce NULANDIERI sunt rau contagiosi ? )

  OY WEY ISRAEL ! (vreu sa fiu contrazis in cele zise mai susa daca e ceva gresit … vreau sa inteleg de ce as gresii gandi asa CU ARGUMENTE LOGICE si FAPTICE ! pana atunci cred ca SANGELE NEVINOVATILOR arabi SEMITI va cadea asupra capului nostru si ca ELOHIM ne va pedepsi ca POPOR si azi cum ne-a pedepsit BATRANII in timpurile biblice !)

 10. n-o sa arunce nimeni CALCULAT 20 000 de parasute a 100kk fiecare
  pentru a asigura 1Kg de hrana/om

  De facto arabii palestinieni sunt premeditat exterminati mai frau ca HITLER GHETTO-ul din VARSOVIA !
  Ca evreu , ca doctorul FINKELSTEIN
  o spun :

  – ce facem acolo nu poate fi ulterior sters din mintile arabilor care intr-o lume tehnico-stiintific in evolutie
  ne va ataca cu arme la care NU VOM PUTEA raspunde
  si vor muri de gat cu noi !

  E bine ce facem ucigand ca evrei VIITORUL copiilor nostri ?
  Altceva ar fi daca am putea ca evrei ucide TOTI ARABII sau ca americanii dupa ww2 stapanii toti NEMTII si toti JAPONEZII
  in ISRAELUl nu poate invinge si re-programa TOTI ARABII si-i face sa UITE
  precum au reusit americanii sa faca sa uite in generatii stapanite …TOTI NEMTII si TOTI JAPONEZII sub ei !

  (desi nemti care n-au tarit sub americani …cei din RDG au AfD-ul azi care e anti-american taman pentru ca nu reusise sa fie RE-EDUCAT yankeu „democratic” )

  VIN vremi NASOLE = e DE RAU !
  Nu spun , ca evreu , cu rautate ce spun CI ASTA E ARGUMENTAT ce ne paste !
  Nu-s fanatic ci dimpotriva vreu sa cineva sa vina cu argumente ca ce facem ca EVREI in GAZA … e OK ! E moral si acceptabil !

  IQ=?
  🙁

  [PS: nu vreu sa conving e nimeni de nimic … vreu sa capat insa o CONSTIINTA curata ca e OK ce facem in GAZA acum ! 😐 ]
  MAGA ! 😐

 11. INCA CEVA ;
  – sa nu creada nimeni ca toti evreii suntem de acord cu ce se intampla in GAZA acum !
  🙁

  E OK sa omori dusmani si oameni rai … insa nu e Ok sa omori oameni fara aparare si copii, batrani, femei , bolnavi si ne-implicati !
  🙁

 12. Se screme și ăsta de râsul curcilor..
  Ei pot ancora liber cu o corabie și pot împărți de acolo.. Ce comportare ipocriza..

 13. astia arunca 20t de biscuiti pe o parte, si pe alta aterizeaza 2 avioane cu bombe pe zi la israelieni… plus cate un vapor la saptamana, dar se dau drept ingeri.

 14. Peste 2 milioane de amerloci dorm pe strazi si sub poduri dar ei ajuta pe toata lumea pentru interesul lor criminal ovreu

 15. Bătrânul președinte american Joe Biden continuă să surprindă cu rezervele sale. De data aceasta, politicianul a confundat Fâșia Gaza cu Ucraina. Acest lucru s-a întâmplat în timpul întâlnirii recente a lui Biden cu șefa guvernului italian, Giorgia Meloni.

  Într-o conversație cu Meloni, președintele SUA a ridicat problema asistenței umanitare pentru rezidenții din Gaza palestiniană, numind-o de două ori Ucraina.

  „Mai trebuie făcut. În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri Jordan și altora pentru a arunca alimente și provizii suplimentare în Ucraina”, a spus Biden.

  El a adăugat apoi că „Washingtonul se va strădui să caute alte rute către Ucraina pentru a furniza ajutor umanitar, inclusiv ruta maritimă.”

  La finalul conversației, președintele american „și-a venit totuși în fire” și a precizat că se referă la Fâșia Gaza, deși nu și-a indicat greșeala.

 16. Actiune inutila. Alimentele vor fi interceptate de hamasi si de gastile interlope care se vor imbogati facand specula pe seama ajutoarelor.
  Exact la fel au facut si cu ajutoarele trimise cu camioanlel din Egipt. MaRog.
  [Eduardovici K K t KuMotZ CzernopartZovski, studii universitatile Gherla si jilava]

 17. @Likeaboos (9,57)…..in recentul cotidian german Der Speagel exista un articol in care se afirma ca din surse din SUA,s-a aflat ca Joe Biden este bolnav de DEMENTA si se cauta un înlocuitor la presedentie si viitoarele alegeri din toamna.
  Deci omul este DEMENT cand se refera la razboiul din Ucraina cu Rusii si la cel israelian sustinut de SUA in Gaza.

 18. O sa lanseze si apa de baut? Pentru ca urmarind Talmud, Netanyahu vrea sa omoara bebelusi si copii palestinieni nu numai de rani, de foame, de asemenea vrea sa- i omoara de sete

 19. Asta scrie doar in TALMUDUL AMERICAN gasit langa SFINTELE MOASTE … MORMONE
  nu in batranul si istoric confirmatul TALMUD BABILONIAN !

  Ti-o spun ca evreu, ca rabby la o synagoga din nord si ca … ocazional REAL prophet !

  „NINGE PE FED!”

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 20. MISTO! E CEVA CARE SEAMANA CU PARCURILE DE VANATOARE ALE LUI TIRIAC. LE ARUNCA MANCARE MISTRETILOR, PE CARE GASCA LUI…II VANEAZA. AMERICANII ARUNCA MANCARE PALESTINIENILOR SI CARTUSE ISRAELIENILOR. CA SA AIBA CU CE SA-I VANEZE PE PALESTINIENI.

 21. Bideu a mormăit ca va parașuta alimente pentru Ucraina nu pentru Gaza. Si totusi in Gaza câte zeci de mii de Palestinieni trebuie sa fie ucise pentru a avea un genocid ? Trebuie sa fie atinsa cifra de 100000 ? Defapt in Irak americanii au ucis peste 2 milioane de civili dar prin vocea lui madeleine albright sa spus ca sa meritat. În schimb la Bucea in Ucraina pe 2 aprilie 2022 a fost genocid cu 30 de persoane omorâte de către ruși. Și la Djakovica în Kosovo la final de februarie 1999 albanezii au ucis 12 săteni de origine albaneză au dat vina pe sârbi pentru genocid și așa a început bombardarea Serbiei și Muntenegrului. La unii genocidul începe de la cifra 2 iar la alții este fără număr ca tot nu contează ?

 22. Acum vedeti adevarata fata a khazarilor satanisti, ce conduc de generatii Israelul, satanisti ce stiu numai sa ucida si sa jefuiasca alte popoare. In curand pe mana acestor descreirati vor suferi si evreii adevarati. La final cand se va varsa mania Sfantului Dumnezeu peste Israel, 1/3 dintre evrei vor pieri, sa speram ca sunt doar clonele, 1/3 vor emigra in Nord iar 1/3 se vor buteza intru Iisus Christos. Aliluia.

 23. Genocid sustinut de propaganda pro, tot aia care propavaduieste alea 7 genuri si rusofobia crancena, sa le zici doar nazisti e prea putzin…

 24. Civilizata lume occidentala și chipurile creștină asista nepăsătoare la uciderea a zeci de mii de civili,ba încă mulți,în special neoprotestantii încurajează genocidul.

 25. Hmmm, clanurile globale cred că, fac primăvară cu o floare în zona? Ghinion! Se usucă vrejul și petalele deja au căzut înainte de a îmboboci. Sau, cred că ii scuza plasarea de alimente după ce au ucis in masa cetățenii nevinovați?

 26. Cei din Gaza nu sunt amarati.Sunt ori teroristi,ori viitori teroristi. Cum au indraznit sa atace pe 7 octombrie o tara ce le oferea curent, apa si locuri de munca? Cum si-au permis sa atace cu atata cruzime,iar „amaratii” sa aplaude pentru crimele si violurile facute te Hamas? Deci de ce sunt amarati gazarii?

 27. Dupa ce ajuti pe cei care taie curentul si iau apa, arunci de ochii lumii mancare cu parasuta o data la doi ani.

 28. Satanistii khazari in frunte cu Netayahu ii ucid pe palestinieni ca o jertfa de sange adusa lui Satana pentru a-i ajuta sa ridice din nou al 3-lea Templu in Ierusalim.

 29. Joe Biden se confruntă cu o nemulțumire serioasă față de cursul pe care îl conduce în țară și este cu mult în urma lui Donald Trump în ceea ce privește simpatia alegătorilor, scrie ‘The New York Times’, citând propriul sondaj.

  În prezent, 48% dintre respondenți sunt gata să-l susțină pe Trump, în timp ce doar 43% sunt dispuși să-l susțină pe Biden.

  Doar unul din patru alegători consideră că țara se îndreaptă în direcția bună. De peste două ori mai mulți alegători spun că politicile lui Biden le-au afectat personal. Majoritatea alegătorilor cred că economia este într-o stare proastă.

  Sondajul îi oferă președintelui o serie de semne de avertizare privind diviziunile în cadrul coaliției democrate, în special în rândul minorităților, în timp ce Trump a reușit să-și ralieze baza.

  După cum notează publicația, Trump a reușit să rețină 97% din electorat față de 2020. În același timp, pentru Biden, această cifră este de doar 83%, în timp ce 10% dintre susținătorii săi au dezertat în tabăra lui Trump.

  Mai mult, Biden are un rating de dezaprobare destul de ridicat în cadrul coaliției democrate. Doar 23% dintre alegătorii democrați s-au declarat entuziasmați de Biden, în comparație cu jumătate din ponderea republicanilor chestionați despre Trump.

  În mod semnificativ mai mulți democrați au spus că sunt fie nemulțumiți, fie supărați că Biden este liderul partidului (32%). Dintre republicani, doar 18% îl dezaprobă pe Trump.

 30. Exercitiu de imagine… SUA stie ca a pierdut toata lumea islamica si nu numai, si incearca sa faca pe salvatorii… 38k de mese, raportat la peste 50k de bombe de precizie si conventionale livrate deja israelienilor. 3 aviane de „ajutoare” e echivalentul a cat? 4-5 hai sa zicem 6 tiruri… 6 tiruri ar putea sa fie livrate in fiecare ora DACA israelienii ar deschide punctele de frontiera si ar asigura accesul in zonele asediate, de armata si de colonisti. E o bataie de joc la adresa umanitatii ce mimeaza SUA… livreaza armament cu vapoarele, si arunca 40k de faramituri unei populatii de 2 milioane

 31. Astia isi omagineaza ca aruncandu-le cate un pachet de mancare CATORVA palestinieni amerlocii scapa de acuzatia de complicitate la genocid in Gaza , dupa ce au livrat munitie criminalilor izraelieni sa masacreze populatia civila, cu zecile de mii Apropos, de ce nu trimit ajutoarele cu camioanele armatei, nu cu avioanele? Raspunsul e simplu Le pun palestinienii pielea pe bat! Mai pe scurtatura , acest ajutor FARISEIC american , nu este decat o….GOLANIE POLITICA!Despre bolnavul mintal, din fruntea amerlocilor, care a avut aceasta initiativa e inutil sa mai discutam

 32. Putinosul, un senvish n-a parasutat in gaza Sau o sticla cu apa plata! Si, cracanatul, nu e bolnav ca bideul nostru drag!Eu sper , din tot sufletul sa primeasca acest premiu, dar bine ar fi inainte de a fi internat la azil de erata

 33. NATO visează sa câștige războiul în Ucraina contra Rusiei iar pe Israel nu-s capabili să-i convingă sa oprească masacrul copiilor palestinieni.
  Ipocriti si complici la crime contra umanitatii.
  Romania, membra NATO, ai sânge de copii palestinieni pe mâinile lui Iohannis si Ciolacu.

 34. Teroriștii sunt sclavetii serviciilor marilor puteri,sunt finanțați de ei,nu populația civilă. Doar un monstru cu instincte criminale poate numi un copil terorist sau viitor terorist-asta e propagandă zionista,satanista.Cand știi clar că atacul din 7 oct.a fost înlesnit de ai tăi, sub steag fals pentru ca scopul era epurarea etnică și ocuparea teritoriului.Asta se întâmplă de câteva decenii.

 35. Am văzut un imbecil roman care-și spune evreu mesianic,filmandu-se la cules de zmeura,avocado,chemând romanii în vacanță,senin,detașat,deși dincolo de zid ei au declanșat iadul-discrepanta asta dăinuie de la ridicarea zidurilor.ce mărinimie,cracanatule,condiții de lagăr! Satanistilor!

 36. Vezi că și Israelienii se bucură și parodiază masacrul palestinienilor.Nu sunt mai zdravene la cap,ba dimpotrivă mai sunt spălați pe creier și de ideologia woke,lgbdq-ista.

 37. Suferintele palestinienilor pot lua sfarsit daca teroristii Hamas s-ar preda si conflictul ar lua astfel sfarsit. Nu o fac pentru ca lor in primul rand nu le pasa de soarta civililor palestinieni…lor le pasa doar de cele 70 de fecioare care-si inchipuie ca-i asteapta pe lumea cealalta..

 38. Vrea Bibi să dispară Hamas? Personal,am fost pro Netanyahu dar de când a purces la măcel…nu există nicio rațiune pentru a aproba crima în masă a civililor sau epurarea etnica a vreunei națiuni,oricare ar fi aceea.

 39. In 2006, acum 18 ani Israelul a parasit Gaza. N-a mai ramas acolo picior de evreu… Ce-au facut palestinienii?? In loc sa dezvolte capacitati economice, sa se puna pe munca, au trecut la constructia de tuneluri (munca enorma…pentru ce?) si rachete. Israelul nu avea de gand sa-i bombardeze fara sa fie atacati. Din cand in cand lucrurile se desfasurau dupa urmatoriul scenariu: 1. Palestinienii lansau rachete asupra Israelului fara sa produca pagube sistemului militar si nici macar infrastructurii civile…doar terorizau populatia israeliana. 2. Israelul riposta cu bombardamente si incursiuni,victime, palestinieni civili folositi ca scuturi umane, in timp ce teroristi se ascundeau in tuneluri. 3. Opinia publica internationala, din toate tarile, protesta impotriva omorarii civililor si Israelul se retragea. Dupa un timp lucrurile se reluau de la Punctul 1. DE data asta Hamas a intrecut masura cu masacrul din OCT. si Israelul a decis ca ori ii distrug pe Hamas si Hezbollah in totalitate ori isi fac bagajele si se muta pe alt continent. De data asta nu mai exista suport pt palestinieni din partea majoritatii tarilor crestine….vom vedea

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.