Suedia intră în recesiune

Pentru al doilea trimestru consecutiv, PIB-ul Suediei a scăzut cu 0,3%, ceea ce înseamnă că economia suedeză se micșorează, scrie presa suedeză.

Din punct de vedere tehnic, Suedia este acum în recesiune, sau așa-numita recesiune ușoară.

– Declinul economiei a fost larg răspândit, iar cheltuielile de consum ale gospodăriilor au scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv, spune Jessica Engdahl, manager de secție la Statistics Sweden.

Lichidarea stocurilor și faptul că a scăzut cu 0,6 la sută consumul gospodăriilor sunt principalele explicații ale scăderii.

Potrivit unui interviu cu Alexandra Stråberg, economist șef la compania de asigurări Länsförsäkringar, rezultatul este mai rău decât se aștepta.  

Sursa: Statistics Sweden

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Numai Romania are creștere economică!…se vede deja din avionul lui Werner!…

  2. iar in germania capitalista nu gasesti nici mancare in magazine, une un castravete putrezit costa mai nou peste €2 EURO!!

  3. paaas-cu-paaas spre federalizarea cu japca. SPUNETI #NU MIZERIEI FASCISTO-BOLSEVICE M-U-IE!

  4. Dacă rubla a scăzut cu peste 80% în doar șase luni, asta nu înseamnă că Rusia a întrat și ea în recesiune?
    În toată lumea e recesiune din cauza Covid. Suedia nici nu a susținut cheltuielile ptr Ucraina, nici nu a trimis ajutoare militare. Deci nu e nicio legătură cu Putin și războiul lui idiot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.