Vânzarea acţiunilor Suma încasată de Fondul Proprietatea din tranzacție

Fondul Proprietatea a finalizat vânzarea acţiunilor deţinute la Engie România, suma obţinută în urma tranzacţiei fiind de 432,616 milioane lei, conform unui raport remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

„În continuarea rapoartelor curente publicate în 11 decembrie 2023 şi 27 decembrie 2023, Franklin Templeton International Services, în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea SA, doreşte să informeze acţionarii despre finalizarea vânzării deţinerii integrale a Fondului în Engie România SA. În urma tranzacţiei, Fondul a încasat suma de 432.616.167,75 Lei. (…) În urma tranzacţiei, Fondul nu mai deţine nicio acţiune în Engie România SA”, se menţionează în raport.

Tranzacţia a fost realizată ca urmare a încheierii unui contract de vânzare-cumpărare acţiuni între Fond, în calitate de vânzător, şi GDF International SAS, în calitate de cumpărător, a întregii deţineri a FP în capitalul social al Engie România.

Totodată, finalizarea tranzacţiei a fost condiţionată de aprobarea de către acţionarii Fondului, care a fost obţinută în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 13 februarie 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

 1. Corect! Au vândut toate participațiile proprietății Romane strainezilor, tara rămâne fără chiloți și fără protecție. Haos și bătaie de joc, nu gluma. Ahhhh, iar îmi amintesc de colosul Engie. Ăștia care au decis vânzarea fara un referendum cetatenesc, trebuiesc pedepsiți pe viață inclusiv sechestrarea definitiv a tot ce au pe numele lor și familia extinsă

 2. Bună!
  Fondul Proprietatea?
  Un alt soi de JAF!DE CE AMERICANII DE LA Templeton sunt administratori?
  Era un fond pur românesc al românilor cu scopul plăților catre cei cate au fost deposedați de proprietati si bunuri in peroada PCR.
  Si in aceste cazuri e cu controverse și…si cu nedreptăți.

 3. De la Hidroelectrica au vândut, de aici au vândut, se întreabă oare cineva de ce fondul acesta vinde tot din România . Cine sunt proprietarii lui? Care este scopul? E o întrebare legitimă care cei ce cumpără ar trebui să și-o pună.

 4. Va dati seama ce crima a facut Basel si Tariceanu cu infintarea Fondului Proprietatea? A dat averea romanilor gratis si a um roadele le culeg americanii. Bravos natiune..

 5. @Mihai, bune întrebări! Nu știe poporul răspunsurile, iar cei care le știu tac… au vândut România pe nimic, comisioanele lor sunt mai mari decât prețul țării.

 6. Jaful practicat in aceasta tara cu avutul public depaseste de departe tot ce au furat fanariotii in decursul atator secole.
  Impresia generala de sat fara caini nu e inselatoare- toate gunoaiele, toti escrocii isi fac in aceasta (fosta) tara o cariera de aur…Toti ruptii in fund de peste Ocean si de prin orient vin in Romania si pleaca miliardari…

 7. 77% din actionarii Fondului Proprietatea in numar de 22827 sunt institutii si persoane fizice din Romania, inclusiv Ministerul Finantelor, restul actionarilor sunt din strainatate.

  Deci actionarii romani au decis vinzarea actiunillor Engie.

 8. Mare realizare, au mai vândut ceva din ce au construit români înainte de 89

 9. Bună!
  FONDUL proprietatea ( a cui mai este?)
  trebuie desființat,scos din Romania dacă americanii îl vor în viață!
  UN JAF !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.