Summitul Comunității Politice Europene, la castelul unui miliardar

Centrul politicii europene se mută joi, 1 iunie, la castelul unui miliardar din Republica Moldova. Castelul Mimi din satul Bolboaca este locul în care se va desfășura sumitul Comunității Politice Europene. Evenimentul va fi finanțat din bugetul de stat, dar o parte din cheltuieli va fi acoperită de Consiliul Uniunii Europene, a anunțat președinta Maia Sandu.

Summitul este o investiție în viitorul Moldovei. El oferă o oportunitate de excepție să ne afirmăm angajamentul ferm față de reformele pe care le realizăm ca să devenim – în viitorul apropiat – o țară membră a Uniunii Europene. Vom demonstra că suntem un partener de încredere, gata să contribuie activ la consolidarea unității și securității pe continentul european. Prezența celor 50 de lideri europeni în țara noastră spune răspicat că Moldova are prieteni numeroși și puternici. Este meritul vostru, al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, de acasă și din diasporă, că Europa vine la noi acasă“, afirma Maia Sandu într-o conferință de presă.
Suntem onorați de posibilitatea de a contibui la acest eveniment istoric și suntem mândri de șansă unică oferită localității Bulboaca de a deveni pentru o zi “centrul Europei”.
Suntem fericiți că cel mai grandios proiect de restaurare și dezvoltare a unui monument istoric din patrimoniul cultural al Republicii Moldova a devenit din nou un motiv de mândrie și un simbol care ne va reprezenta țara în cadrul acestui summit european de cel mai înalt nivel“, menționau și reprezentanții Castelului Mimi. 

Aflat în proprietatea familiei Trofim, Castel Mimi oferă spre închieriere camere contra unor sume ce pornesc de la 200 de euro/bungalou.

Guvernul de la Chișinău a alocat deja 6.5 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru organizarea evenimentului.

Până în prezent, 40 de oficiali europeni au confirmat că vor participa, iar printre aceștia se numără: Klaus Iohannis, Olaf Scholz, Pedro Sánchez, Rishi Sunak, Georgia Meloni, Mark Rutte, Karl Nehammer, Mette Frederiksen, Alexander De Croo, Kaja Kallas, Mateusz Morawiecki, Ursula von der Leyen, Roberta Metsola și mulți alții.

Pe durata summitului, spațiul aerian al Moldovei va fi închis, pe 1-2 iunie, cu excepția aeronavelor oficiale, iar cetățenii vor ieși din case doar pe bază de acte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

 1. Château Mimișoara, Bulboaca, raionu’ Arienii Noi…
  Castel construit de un șpăgar grecotei legat de țaru’ rus Nikalay a’ II-lea șî di armata Imperiului Rus, așieiea șie uo aparat pi Siriet șie uo mai pastrat iei dîn Riegatu’ nievuolnik cu kuopitala fuostî pi Dîmbuovița, mutatî la Tîrgu’ Alanilor, Yeșî (Jászvásár,
  https://www.youtube.com/watch?v=VCYQQ6xkrTg
  înființat la 1300 de Regatul Apostolic al Ungariei).
  Cum grecoteiu’ a devenit ultimu’ guberniator țarist a’ Basarabiei, șî stipendiat cu șpăgili di rigoare în pozițîia asta i-a permis nemernicului șpăgar brătian să introducă diviziili di kalaraș’ la Piș’niev ca așiela sî anieksiezî la 1918 Baassarrabiya, în 1925 Mimișorul a fost numit director în BeNeReaua dîmbovițelească. „În același an, frumoasa podgorie din satul Bulboaca a fost vizitată și de” priapistu’ Carol, viitor „a’ II-lea”… Asta le-a purtat GHINION ambelor două părți, Karli a’ Doilea a fujit cu jîda wolffeaskă-greenbergheaskă șî cu mUrdărianu’ în ogăst ’40 în Ișpaniia, iar châteauul a devenit klădirea di biroaie a uneia dintri șieli mai mari fabrici di ghin dîn iUeSeSaR, buoy,
  https://www.youtube.com/watch?v=nS5_EQgbuLc
  iar aku’, dimukracii $$oroșijdi șuolduovieni i-uor fackut-uo kaduou lu’ uoligarhu’ luokal Truohim, un fiel di Vindianu’ di pi Dîmbuovițî……[Rumburak]

 2. Domnul KWJ vine si cu sotia, sau pentru dumneaei, dupa Buckingham, Castel Mimi suna cam „naspa” ?

 3. Ce se întâmpla dacă zelensky și ai lui, trag din “greșeală”mai multe rachete , cum au tras și in Polonia ? Se vor apăra ukraini spunând ca rachetele lor urmăreau o racheta rusească .

 4. După ieșirea sa la pensie, summiturile Comunității Politice Ioropene se vor organiza la castelul miliardarei Leyen.

 5. Închizi spațiul aerian și obligi cetățenii să se legitimeze și nu se revoltă nimeni în toată țara aia (ajunsă încet-încet una de nimic)?!

 6. S’amănă cu închisoarea din orașu’ meu, fostă cazarmă austro-ungară… :)))

 7. Totul e caconducatorul suprem, liderul de necontestat al guberniilor amerloce din Europa de Est, Herr Klaus von Iohannis, sa nu abuzeze prea mult de busuioaca de Bohotin si, pe la doua noaptea dorind sa intre in alcovul Ravasitoarei, sa nu intre din greseala in „bungaloul” lu’ Rishi Sunak !

 8. Mobila, tacimurile si vesela au fost inchiriate, pentru ocazie, de la Palatul Jiji, raionul Bucale.

 9. Nu se va supara Zelenski, ca acest bal mascat nu se organizeaza la Kiev ?

 10. Cam nasol sa locuiesti (si sa fi proprietar) la Castelul Mimi … sa te culci in ultima camera pe stinga de la etajul doi si sa uiti ca ai pus ceasul sa sune (ca se te duci la serviciu, de ce altceva ?) in ultima camera pe dreapta de la etajul unu …

 11. La 12 noaptea, in Sala Oglinzilor se stinge lumina si … fiecare pe cine prinde … Ursula cu Roberta, ca fetele … Klaunus, nici o sansa, ca e legat cu sfoara de Ravasitoare … pe Olaf nu-l vrea nici macar majordomul castelului Mimi … iar pe Rishi nu-l gaseste nimeni, pe intuneric …

 12. Poate la desert le trimite si Putin un Kinjal cu sos de raze gama. Si cenzorului, sa nu se supere.

 13. Moldovenii le dau clase taranilor din vestul Romaniei ramasi la fel. S-au aliniat repede si elegant la niste pretentii atunci cand li s-a dat liber la ele.

 14. Pe durata summitului, spațiul aerian al Moldovei va fi închis, pe 1-2 iunie, cu excepția aeronavelor oficiale, iar cetățenii vor ieși din case doar pe bază de acte.——-Toate masurile astea luate de Muia Sandu demonstreaza faptul ca circarii astia prezenti acolo la castel ,sint atit de iubiti de oameni ,incit nici macar nu ii lasa sa iasa din casele lor.Asta o fi libertatea si democratia ,sa ti oamenii inchisi in case fara sa le permiti sa iasa afara ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.