Summitul G7. Biden, înarmat cu noi anunţuri

Joe Biden pleacă miercuri la summitul G7 din Italia, înarmat cu noi anunţuri în favoarea Ucrainei, pentru a arăta preşedintelui rus Vladimir Putin că „timpul nu este de partea lui”, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, notează AFP.

El a precizat că preşedintele american şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, vor avea joi o reuniune bilaterală urmată de o conferinţă de presă comună, în luxoasa staţiune de pe litoral Borgo Egnazia, din Apulia (sud).

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a promis în special „anunţuri” vizând „deblocarea valorii activelor suverane ruse îngheţate”, un subiect care nu a făcut întotdeauna consens printre ţările membre ale „Grupului celor 7”.

„Va exista unanimitate la G7 când va fi vorba de a acţiona pentru a folosi aceste active îngheţate cu scopul de a ajuta Ucraina să se reconstruiască”, a spus el.

Statele Unite vor să acorde Ucrainei împrumuturi de până la 50 de miliarde de dolari garantate de dobânda la cele 300 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse îngheţate de Uniunea Europeană şi ţările G7.

Summitul va fi, de asemenea, o oportunitate de a anunţa „noi sancţiuni şi măsuri de limitare a exporturilor”, care vor viza „entităţi şi reţelele care ajută Rusia să obţină ceea ce are nevoie pentru războiul său” împotriva Ucrainei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„G7 este mai unit” ca niciodată în jurul „valorilor comune”, a asigurat John Kirby, în timp ce acest summit se ţine la scurt timp după alegerile europene la care extrema dreaptă a înregistrat o ascensiune.

Potrivit acestuia, membrii G7 vor discuta şi despre „sprijinul Chinei pentru complexul militar-industrial rus”, precum şi despre politicile comerciale neloiale ale Beijingului.

În faţa enormelor investiţii chineze în ţările în curs de dezvoltare, Joe Biden intenţionează să promoveze din nou o iniţiativă numită „Parteneriat global pentru infrastructură”, menită să propună finanţare naţiunilor emergente fără a le sufoca sub datorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. „iniţiativă […] menită să propună finanţare naţiunilor emergente fără a le sufoca sub datorii.”

  Se zice ca e bine sa incepi ziua cu o gluma buna!

 2. G-7 nu inspira incredere. BRICS este raspounsul la problemele Lumii.Si tarile BRICS vor pune dollar’ul la respect.

 3. Toată lumea credea că este înarmat cu mai multe perechi de … pamperși! Să vezi mirosuri de la basinosul asta de o să ăia de asfixie !?

 4. Administrația președintelui american Joe Biden încearcă să pregătească un acord pentru a oferi Ucrainei 50 de miliarde de dolari folosind profitul din activele rusești înghețate înainte de summitul G7, dar condițiile ajutorului nu au fost încă convenite, relatează CNN , referindu-se la sursele sale de la Casa Albă.

  Nu există încă un consens în rândul țărilor G7 cu privire la acordarea Ucrainei cu 50 de miliarde de dolari în ajutor folosind profitul din activele înghețate ale Rusiei.

 5. Există o diferență uriașă între SUA din perioada celor 2 războaie mondiale și SUA actuală,din secolul XXI.

  În 1917 și 1940, SUA a intervenit cu mult greu în războaiele declanșate de germani împotriva Angliei, Franței și Rusiei ( URSS în 1941 ). SUA a creditat pe toți inamicii Germaniei, a asigurat un ajutor masiv in materiale de război și în cele din urmă și-a trimis și militarii să lupte în Europa.
  Nu mai insist asupra perioadei care a urmat, între 1945 și 1999, cu războiul rece,NATO și restul. De la bombardarea Serbiei și invazia Irakului din 2003, SUA și-a pierdut busola,a devenit un stat obsedat de aventuri militare și dominație globală, cu urmările care se cunosc.
  Astăzi,SUA este în pragul falimentului de țară,este datoare vândută străinilor, are o datorie publică ENORMĂ ( 35 de trilioane )face război împotriva Rusiei prin procură,folosindu-se de ucraineni și vrea să îl continue folosind fondurile Moscovei, că fonduri proprii nu mai are decât dacă se împrumută din nou. Patetic !

 6. De obicei, in mod normal, tema acestor summit-uri este economia, dezvoltarea și implementarea lor..Acu au ca temă dezmățul financiar, războiul și cine bagă mîna mai adînc in sac.. Rușinos , dezgustător..inuman.

 7. E vrea lege interntionala care sa permita asa ceva sau americanii n-au nevoie de reguli pentru a-si inpune vointa ?

 8. un pretext ca să pună mâna pe investițiile Occidentale din țară, maR🤣g …
  ●●● RumburKK -StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK ●●●

 9. He he ! Asta cu „timpul nu este de partea lui” (a lui Putin) este chiar o gluma macabra, venita din partea unui ramolit pe care Moartea il cauta pe acasa, care o ia razna pe gazonul Casei Albe intrebindu-se daca a ajuns deja pe „Pasunile Raiului” (oare ?) ale lui Steinbeck si al carui fiu drogalau e cu un picior in celula puscariei, raminind sa-si mai aleaga doar sapunul !

 10. G7 este mai unit” ca niciodată în jurul „valorilor comune”? care valori? lichidarea a 8/9 din populatia planetei? transformarea omenirii intr-o masa amorfa, metisata, fara radacini si idealuri, supusa bunului plac al miliardarilor satanisti? revenirea la sclavagism? ma kk pe „idealurile lumii libere” occidentale

 11. Astuia i-au bagat fiul la parnaie
  pe simplul dar din batrani adevaratul:

  „POAMA NU CADE DEPARTE DE POM”

  INtreb discret …in FAMIGLIE la CANUL BIDEN … asa-i invata acasa …cum a fost HUNTER invata in ce
  7 ani de-acasa ?

  PS_ De ce nu-s copii lui TRUMP la parnaie …daca , cica familia TRUMP, conservatoare e mai ne-„democratica” ?
  😀
  MISHTEAUX …acest GENIU mucegait , bleg si plictisit spune:

  I-au facut proces lui HUNTER BIDEN …doar ca prin el si AUTENTICIZAREA „LAPTOPULUI DIEN IAD” sub juraman de FBI 😮
  sa ajunga „10% for the big guy” la … „la batarn” 😀
  Or sa sara acum cu cele 123 de noduri bancare prin care furau astia lui BIDEN … lumea ! 😀
  (cineva a zis candva , cine n-are genii sa-si cumpere ! … 3301 TRUMP a facuto si… democratii-s prinsi electoral-SIGUR-perdant premeditat, cum altcfel 😉 , in CLENCIUL ukrano-iudeu ! Macar daca nu vi se ante-zicea: Fiti pe faza cum il vor termina GENIILE pe BIDEN si pe NULANDIERI !)
  __________
  GENIILE REALE se vad prin efectele demersurilor lor nu prin lauda altora …dau mai jos un comentar mai vechi
  al MEGA-straniului mishteaux ❤️❤️❤️

 12. Inteleg ca G7 este o Organizatie Suprastatala. Se pare ca este cea mai puternica Organizatie Suprastatala. Cine poate sa-mi explice si mie, de ce G7 este considerata Organizatie Democrata?

 13. Ura, Stalin si bolsevismul au invins! Banii rusilor, luati cu japca de bolsevicii care-si zic capitalisti, vor fi folositi dupa cum vor muskii bolsevicilor. Poate nu mi-am dat eu seama, dar cei care acuza comunismul ii acuza, de fapt, pe bolsevicii astia.

 14. Explici cazul COLDEA
  via
  AMBASADA ! … mishteaux !

  (stia SRI-ul ceva …si-s SCHELETI in dulapuri) 😛

  [esti cel mai tare din parcare … daca nu ai acces la sursa [STAPANUL PAIANJENILOR DIN RETEA] … atucni ai un IQ colossal!]

  ❤️❤️❤️

 15. Cica …

  ❤️HUNTER BIDEN + JOE ROBINETE BIDEN = „POAMA NU CADE DEPARTE DE POM”❤️

  Baah 😀 … s’teti nebuni ? 👌🤫🤣🤣🤣🤫👌

 16. „Statele Unite vor să acorde Ucrainei împrumuturi de până la 50 de miliarde de dolari garantate de dobânda la cele 300 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse îngheţate de Uniunea Europeană şi ţările G7″…
  adica vor sa vanda blana ursului din padure.

 17. Reuniuni, întruniri iar la urmă carul tot pe mal e și decide Putin.
  Râsul curcilor..

 18. Ce afirma paraliticul ,sint doar dorintele lui ,pt. ca faptic ,asa ceva nu se pot face ,datorita unor legi internationale care trebuiesc respectate de toate tarile lumii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.