Suntem fruntaşi la creşterea preţului la carne

Preţul la carne în Uniunea Europeană era cu 3,3% mai mare în luna februarie 2024 decât în luna februarie 2023, însă în rândul ţărilor membre cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate în Bulgaria (8,2%) şi România (7,7%), potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.

Conform acestor date, preţul cărnii a crescut în majoritatea ţărilor membre UE, cu excepţia a trei ţări unde au scăzut: Cehia (unde preţurile au fost mai mici cu 5,1%), Finlanda (minus 2,2%) şi Danemarca (minus 0,6%).

Pe categorii, carnea de porc a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri la nivelul UE (5,7%), urmată de carnea de oaie sau capră (4,5%) şi carnea de vită sau viţel (3%). În schimb, preţurile la carnea de pasăre au scăzut cu 1,6%, la nivelul UE, în luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023.

Eurostat a anunţat anterior că rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar.

Separat, datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflaţiei a coborât în luna februarie 2024 la 7,23%, de la 7,41% în ianuarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,48%, cele nealimentare cu 7,82%, iar serviciile cu 11%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. „carnea de porc a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri la nivelul UE”

  Pai, am inchis granita cu Ukrania pentru animale, dar alte granite ? NU. Asa ca, ne-am infectat toate crescatoriile si a trebuit sa lichidam toate animalele. Ca noi crestem porci pentru consum propriu si pentru cativa sa-i vindem de Craciun ! Agri-cultura „fermierilor”. Mai exista COM-TIM ? Si Germania a trecut demult prin aceleasi probleme, dar a trecut totul la sacrificare in mari abatoare regionale, inclusiv vanatul. Acolo sunt verificari in toate fazele de procesare. La noi este intepenire in proiect arhaica pe care vrem s-o punem la conducerea tarii ! Continuati, „pentru ca meritati (VICHY)” !

 2. nu!
  -Suntem fruntaşi la plata preţului crescut preţului la carne,
  autoarea I.R. fraudeaza la limbaj
  de parca NOI am crescut pretzul,
  o face cu intentie ca parte a pogromului axiologic aplicat etniei romane.

 3. INS trebuie sa calculeze inflatia ca medie ponderata, pe principalele produse de consum ale populatiei, dar asta ar duce bineinteles la desfiintarea institutului. Daca ei baga la gramada carnea +18% si minereu de fier -25% rezulta ca inflatia e pe minus. Doar ca populatia nu cumpara minereu de fier.

 4. INS-ul a mintit pe timpul lu’ceasca,tu vrei acum sa fie corect?ma faci sa rad!pretul urca 8nflatia in scadere preturi dublate,mariri de salarii si pensii pe spranceana,dupa care urla cel mai tare!

 5. PE VREMEA ,,INTOXICATILOR ,, CU PLUMB DE LA TARGOVISTEA , TOT RRUMUNILI VISA HALCI DE CARNE !!! PE CARTELA !!!ACUM IN HOTIA DE PIATA DOAR CEI CU ,,HAUCHERE,, DE LA BRUSEL MAI MANANCA ASA CEVA !!! ASEZONATE CU LOBODE , URZICI si alte TRUFANDALE DE SEZON !!! DE ACEEA VAU RAMAS CURATE SANTURILE !!!

 6. ceva despre asta? HUSH-HUSH MAH!
  Efectele PNNR: Pădurile publice nu mai aparțin românilor, ci devin bunuri ale UE
  Conservate pentru UE. 150.000 ha de păduri și parcuri, interzise românilor
  https://ortodoxinfo.ro/2024/04/05/efectele-pnnr-padurile-publice-nu-mai-apartin-romanilor-ci-devin-bunuri-ale-ue/
  Comanda Armatei Române, cedată trupelor străine. Pregătiri de război?
  https://ortodoxinfo.ro/2024/04/04/comanda-armatei-romane-cedata-trupelor-straine-pregatiri-de-razboi/
  Alegerile, în pericol? Proiect de lege pentru SITUAȚII DE CRIZĂ, propus în dezbatere publică de Ministerul Apărării
  https://ortodoxinfo.ro/2024/04/04/alegerile-in-pericol-proiect-de-lege-pentru-situatii-de-criza-propus-in-dezbatere-publica-de-ministerul-apararii/

 7. In timp ce cancerul PNL pentru care am ieșit în stradă ,că alternativă la celălalt cancer PSD ,azi și-au dat mâna pentru interese personale călcând în picioare voința cetățeanului ,iar werner un alt impostor tace și aprobă această ticăloșie ,să nu mori de rușine ,draku mai alege aceste cancere

 8. Ha, ha! Românii nghiei vor dicăt salar’le ca-n Occidient… Dac’ n-o pria fo’ pi la școli n-au di un’i știi că-ntâiaș dat’ s-aliniază prețur’le iar liafa mai spre s’ară…

 9. Ma mir ca nu avem inflatie mai mare ca in Argentina. La romani daca se scumpeste benzina cu 5% se scumpesc a doua zi toate cu 10% !!. Pe principiul ca „lasa ba , profit si eu de marirea asta ca sunt baiat smecher ce naiba”.

 10. Gresit:scumpesc imediat doar ce au auzit ca se vor scumpi,vine scumpirea auzita ,dupa care mai scumpesc inca o data!treba romaneasca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.