„Suntem în stare”: Planul pentru alegeri al UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la Găneşti, că formaţiunea pe care o conduce este responsabilă pentru voturile comunităţii, că îşi doreşte revenirea la guvernare şi speră ca după alegerile parlamentare să se contureze o majoritate solidă pentru cel puţin patru ani.

„Orice formaţiune politică asta doreşte, nu este ceva rău, nu este ceva obscur. Când te prezinţi la alegeri, indiferent că dacă vorbim de alegeri locale, parlamentare, prezidenţiale, dorinţa este absolută, legitimă să ajungă în Executiv, să fii capabil ca primar, ca majoritate în Consiliul Local, Consiliul Judeţean, apoi în Parlament şi în Guvern să pui în valoare programul. Asta dorim şi noi, vom vedea spre sfârşitul anului care vor fi rezultatele alegerilor parlamentare. Dar, bineînţeles, avem de parcurs un drum lung şi sper că, după alegeri, vom reveni la guvernare, fiindcă am demonstrat când eram în Guvern, doi ani şi jumătate, că avem proiecte pentru ţară, avem proiecte pentru fiecare comunitate şi nu numai că avem proiecte. Suntem în stare, avem şi forţa şi cunoaşterea necesară de a pune în aplicare ceea ce doresc comunităţile locale (…). Noi suntem responsabili pentru voturile comunităţii noastre şi sper că după alegerile parlamentare se va contura o majoritate solidă pentru cel puţin 4 ani”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR spune că formaţiunile politice îşi vor pregăti „meniul” cu ceea ce au acumulat în „cămară”.

„Suntem ca orice om care vrea să pregătească un meniu foarte bun, dar când intră în cămară, pregăteşte meniul din ce are în cămară”, a spus Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Stim de ce sunteti in stare. De 30 de ani faceti jocuri politice. Voi n-aveti ce cauta in Parlament. Constitutia Romaniei nu permite infiintarea de partide pe criterii etnice. Trimiteti cativa boangheni la ” minoritati ” si gata!

 2. Iaca lantul slabiciunilor .UDMR (Kelemen)sprijit de Orban prietenul Moscovei se doreste la guvernare cu AUR si Sosoaca ce urmeaza narativul Rusiei impreuna cu Barna (USR) ,Orban fost de PNL ,Ciolos de pe la Reper si Tomac de pe la PMP. Nu va este clar mesajul ?Singura alegere este Ciuca PNL .

 3. ‘o majoritate solida’,fara ciurucurile lui Viktor Orban,pocitania lui Putin

 4. Mesék bátor gyerekeknek, sau povești Hunor-UDeMeR-iste de aburit maghiarii curajoși din România, plictisiți de huzurul domnului Kelemen pe votul lor.

 5. Apele se separa decisiv . De o parte se afla cei ce se pare ca se afla promoscova de felul Kelemen ,Barna ,Orban , Tomac Simion si Sosoaca ce conform zicerilor(suntem in stare ) se vor alia spre a prelua guvernarea de la PSD si PNL.

 6. asadar opozitia actuala se va uni spre a se opune PSD si PNL . este evident cine a dat ordinul .

 7. Putin a ordonat si intreaga opozitie din Romania cu Kelemen cap de afis au executat .Unirea fortelor opozitiei in alegeri .

 8. Da’ nu erau „uniune culturală”?acum sunt „formațiune politică”?

 9. UDMR este un produs sovietic! Dupa reforma administrativa, de tip sovietic din 1950,prin raioane si regiuni, URSS a uitat sa inventeze o structura sovietica si in 1952 a determuinat formarea Ragiununii autonome maghiare. Care era scopul? In pracrica colonialismulului sovietic, ca anexa sovietica, Romania trebuia sa fie vexata de o administratie minoritara, in cazul de fata cea maghiara. Dupa 1968, cand Regiunea autonoma maghiara a fost desfiintata cu pretextul reimpartitii administrative pe judete, maghiarimea din Romania a intrat in statutul de minoritate normala. Imediat dupa 1989 Occidentul, ca noua putere coloniala, a reactivat maghiarimea si UDMR a de devenit un jucator politic national. Mai apoi, dupa 1916, cand Securitatea a fost scoasa din locul politic, Romania a inceput procesul de recuperare, asa cum s-a intamplat in 1958, cand trupele sovietice qu fost obligate sa se retraga din Romania. Anul trecut UDMR a fost indepartata din Guvernul Romaniei. Iar in acest an, cand vor fi alegeri pe tot esicherul, UDMR nu va mai intra in parlamentr decat ca minoritate nationala, nu ca partid. De ce? Pentru ca n-are 5% din electaroat daca tiganii maghiar vor fi ajutati sa-si dobandesca identitatea. Iar acest proces a fost deja promovat.

 10. ONG lasat ilegal sa faca pe un partid balama pe criterii etnice. Convine la toti politicienii, pe alegatori nu-i intreaba cineva, Joha in principiu. Oribil climat politic in Romania, cu boci, falci si fluturi.

 11. Fraiere, securitatea nu a fost niciodata scoasa din jocul politic. A fost doar bagata in umbra pentru a nu mai fi la vedere pentru fraieri. Acum tot securitatea le-a promis ungurilor ca-i baga din nou la guvernare dupa ce au facut frumos.

 12. STIM foarte BINE despre TOT Ce VA poate PIELEA de ALIENs …

  O MIE de Ani de UCIDERI de Romani, pentru „ASPRA DISCIPLINA”

  40 000 DERomani UCISI!UCISI!UCISI! la 1848
  Câteva MII de Romani UCISI!UCISI!UCISI! Între 1940 și 1944 în Jumătatea de Ardeal DATA Voua de Hitler SI MUSSOLINI.
  ALTE câteva MII Torturați SI/SAU Ucisi în LAGARE,Partea SECURISTILOR Unguri DIN Securitatea ROMANA.

  SI CATI alții AtiMaiFiUcis DACA va REUSEA „Aurora ZORILOR” IN Martie 1990 la Târgu MURES.

 13. Nici o grija, Kelemen bacsi, prin neprezentarea ( ca deobicei) a electoratului roman la urne, succesul va este garantat. .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.