Supărare în Biserica Ortodoxă din Grecia

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Greceşti a declarat marţi că se „opune total” planului Atenei de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, care urmează să fie înaintat parlamentului luna viitoare, informează AFP.

„Statul legiferează, dar acest parametru nu privează biserica de libertatea de exprimare şi nici nu o scuteşte de datoria de a informa poporul (…) Dacă tace, poartă o grea responsabilitate”, a indicat Sfântul Sinod la sfârşitul unei reuniuni extraordinare care a durat peste 5 ore.

„Sfânta noastră Biserică se opune total proiectului de lege propus”, a adăugat acesta într-un comunicat.

Mitropoliţii Bisericii Ortodoxe Greceşti au decis, de asemenea, să trimită scrisori în care să îşi exprime poziţia celor 300 de parlamentari, să se adreseze credincioşilor din toate bisericile din Grecia pe 4 februarie şi să îi informeze prin pliante despre opoziţia lor faţă de proiectul de lege care urmează să fie adoptat în următoarele zile în Consiliul de Miniştri.

Potrivit acestora, proiectul de lege va promova „abolirea paternităţii şi a maternităţii” şi „dispariţia rolurilor de gen în cadrul familiei”.

„Această iniţiativă legislativă condamnă viitorii copii să crească fără tată sau fără mamă într-un mediu de confuzie a rolurilor parentale”, au adăugat aceştia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat recent că proiectul de lege ar trebui să fie examinat în parlament până la jumătatea lunii februarie, în pofida opoziţiei Bisericii, care exercită o mare influenţă asupra societăţii şi a unei părţi a taberei conservatoare din care provine.

„Vom asculta părerile bisericii, dar statul legiferează, nu co-legiferează cu biserica”, a insistat Mitsotakis la prezentarea proiectului său.

Grecii par în continuare divizaţi pe această temă, două sondaje publicate recent dând 49% opuşi căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi 52% favorabili.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

10 Comentarii

 1. A intrat „progresismul” si-n Greci.
  Turcii așteaptă răbdători…măRog…😜

 2. Nu-i problema ca si acum vreo doua mii de ani grecii strangeau hora-n cerc sa ajunga la toata lumea.

 3. „Initiativa” a survenit după vizita lui Blinken la Atena. Coincidență ? Nu bineînțeles. Poate niște avioane noi in schimbul aderării la „valorile” hegemonului devenit universale și obligatorii cel puțin în sfera de influență.

 4. Ne e suparare „in biserica” ci e suparare pe nebunia sorosist-progresista de a schimba legile firii cu anormalitati si utopii.
  Pana si in Grecia ortodoxa s-au gasit niste nebuni gen USR care sa vina cu asemenea legi aberante.
  Cel putin la noi Iohanis a facut si el ceva bun: i-a dat afara pe Usristi de la guvernare. Singurul lucru bun as adauga.

 5. Bieții greci! Acum 2000 de ani li s a distrus religia „păgână ” libertina si inlocuita cu crestinismul ascetic (de origine iudaică).
  Acum li se înlocuiește creștinismul moralist cu libertinajul globalist.
  Asta e plaga Europei venita de la martieni..China are milenii de continuitate confucianista de exemplu .

 6. Ce mizerie! Sa borasti 3 saptamâni încontinuu🤮! Mari jeguri anericanii astia!

 7. Marea Natura Sfântă a demonstrat de la începutul ei că viața/creativitatea presupune în mod obligatoriu plus și minus, ceea ce la om = bărbat și femeie=familie. Prosteala cu căsătorie între bărbați și/sau între femei (precum și prosteala de a inventa tot mai multe minorități care, considerându-se „discriminate„ cer tot mai multe egalități și drepturi) e o născocire și manipulare ieftină ptr ca țugulanul să aibă ce „roade„ mediatic și să nu se mai gândească cumva de ce mâine probabil nu va mai avea job, de ce exită sărăcie, foamete, războaie etc. Asta fac deontologii capitalului zi de zi, noapte de noapte. Âh, viață cum te treci și tu capitalismule cum o freci! E totuși destui cretini care pun botul.Nu-i nimic, curând se vor linge pe bot.Succesuri.

 8. Cand te opui total unei mizerii nu mai poate fi vorba doar de suparare. Se vede ca au si grecii USERISTII lor. Astia sunt ca raia capreasca. Contamineaza totul. Sa speram in intelepciunea milenara a grecilor.

 9. CA in „Veccimea ANTICA” SE horeau TOTI in Cerc era UNA.
  D’a FAMILIA era o Insitutie resectabila si NU existau Imbecili ManiPULAti de Dreacuu’ SI Preotii Inune(ri)cimii Sale.
  Ca DACA ar fi existat, O Vreme, la SCURTA Vreme NU mai existau …
  Acuma, DE !
  Si Dreacuu’ avea, in plin PAGANISM PluriTEIST, DESTULE Directii de Actiune DISTRUCTIVA, Principala fiind CRUZIMEA, Salbaticia Moravurior, chiar SI la Destptii acelor Vremi.
  ARISTOTEL sustinea ca DACA ajungi SCLAV, esti o Ordura UMANA!
  CAT era de DESTEPT si Nativ, si Educat, NU ii incapea in URIASUL lui „CiribomFlexer al Creierului”, Ideea SIMPLA totusi, deci accesibila OriCUI, ca puteai ajunge SCLAV si numai DACA Al TAU Comandant de Oaste era un Dobbitock sau avea Ghinion in Decizii!
  Exemplu CLAR de CUM poate fi tembelizata o MINTE Stralucita si ANTRENATA de PreJUDECATI neAERisite DIN Minte, de o Disciplina RIGUROASA a GANDului …:)
  Pe SCURT, Grecii ANTICI si apoi SI Romanii, se FXXXAU in CUR sau/si … :), da’
  NU ajungeau la Aberatii NOI, inventate de DREACu’ de CAND a fost TRIMIS Iisus pe Terra si a mai inDULCIT Cruzimea InNascuta a Anticilor,
  care le-a BLOCAT Evolutia prin RISIPA Enoooorma de Minti si Talentediverse NATIVE pe Calea BDOBBITOCK Mode a Sclaviei!
  DREACuu’, obligat de Credinta CRESTINA autentica, orginara a lui Iisus sa renuntze la DIVERSELE Moduri in care InDARCUIA pe Oameni,
  a trcut ACUM, la Promovarea A_Normala a GAOZ People, obraznicindu-i cu PLAN si chinuindu-i SUPLIMENTAR Fatza de Blestemul Genetic, TOT de EL, Dreacuu’ … INFIIIPT adaaaanc in CURuu’ ADNului lor ….:)
  NEAM NU are Astampar DREACuu’!
  Neam!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.