Suplimente alimentare de la A la Z pentru o stare de sănătate optimă

Vitamins, supplements, healthy life concept. Flat lay, copy space.

Oamenii se arată din ce în ce mai preocupați de starea de sănătate și, mai ales, de bunăstarea lor, iar acest lucru nu este rău deloc.

Rolul pe care îl au suplimentele alimentare în acest sens este recunoscut la scară tot mai largă, iar despre acest aspect vom discuta și în acest articol. Vei regăsi informații utile legate de rolul suplimentelor în detoxifierea organismului, în îmbunătățirea sănătății articulațiilor sau pielii, de gama vastă de suplimente care poate fi adaptată nevoilor individuale.

Suplimente alimentare pentru detoxifierea organismului

Proces important pentru eliminarea toxinelor și impurităților acumulate în timp în organismul nostru, detoxifierea este crucială. În acest sens, pot fi folosite suplimente alimentare special formulate, care au rol în susținerea funcțiilor naturale de eliminare ale corpului și care promovează sănătatea ficatului, a rinichilor sau intestinelor. Printre suplimentele care au un rol benefic în procesul de detoxifiere organism se regăsesc cele care au la bază ingrediente precum extracte de plante, antioxidanți sau fibre solubile, acestea fiind cele care ajută la curățarea și la regenerarea celulară.

Suplimente alimentare pentru combaterea inflamațiilor

Tot din această categorie fac parte și cremele antiinflamatoare care au puterea de a combate cu succes inflamațiile. Inflamația cronică chiar poate fi o problemă serioasă de sănătate, prezentând riscuri pentru diverse afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, artrita sau diabetul.

Există, însă, creme antiinflamatorii care conțin ingrediente precum arnica, curcuma sau uleiuri esențiale diverse, acestea ajutând la reducerea inflamației și a durerii asociate acesteia. De regulă, aceste creme pot fi aplicate local pe zonele afectate, astfel încât să calmeze senzația de disconfort și să promoveze vindecarea rapidă și eficientă.

Stare generală îmbunătățită cu suc de noni

Un supliment alimentar care ajută la îmbunătățirea considerabilă a stării generale este sucul de noni. Acesta este obținut din fructul arborelui Noni, originar din regiunea Pacificului de Sud, și este recunoscut pentru bogăția în antioxidanți, vitamine și minerale care ajută la susținerea sănătății generale a organismului. Poți folosi suc de noni pentru proprietățile antiinflamatoare pe care le are, dar și pentru detoxifiere, fiind unul dintre suplimentele alimentare folosite pentru îmbunătățirea funcției sistemului imunitar, a digestiei, respectiv a stării generale de bine.

Suplimente alimentare pentru îmbunătățirea sănătății pielii, articulațiilor și oaselor

Dacă discutăm despre suplimentele alimentare care ajută la o îmbunătățire a sănătății pielii, a articulațiilor și oaselor, putem pune pe primul loc colagen lichid. Este un supliment extrem de popular datorită beneficiilor pe care le prezintă în acest sens, fiind esențial pentru menținerea elasticității pielii, pentru îmbunătățirea mobilității articulațiilor și pentru întărirea oaselor.

Un consum regulat de colagen lichid poate contribui la prevenirea ridurilor, la reducerea  durerilor articulare, dar și la îmbunătățirea densității osoase, fiind modalitatea eficientă și ideală de a completa o dietă și de a promova o stare de sănătate optimă.

De la detoxifierea organismului la combaterea inflamației sau îmbunătățirea sănătății pielii, articulațiilor sau oaselor, gama largă de suplimente alimentare care sunt disponibile pe piață face ca fiecare individ să găsească ceea ce își dorește sau îi este necesar. Nu uita, însă, că este important să ceri sfatul unui specialist înainte de a începe un astfel de regim, iar prin urmarea unor instrucțiuni corecte în ceea ce privește dozarea sau administrarea, acestea vor face posibilă obținerea celor mai bune rezultate posibile.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. unele sunt bune… mineralele de obicei, pe care nu avem cum sa le luam din alimentatia zilnica in doza necesara organismului. de preferat, in rest, consumul plantelor, ceaiurilor. un suc natural complex este sucul natural de aronia, de exemplu. sunt magazine care vand sucuri naturale din fructe si plante: acerola, catina etc.. cititi prospectele, atentie la efecte adverse. atentie la suplimentele care contin fier si zinc (zincul se in doze diferite la femei si barbati si de obicei dupa o masa destul de bogata). consumul de suplimente care au fier, sunt periculoase, daca stati bine cu fierul in organism deja. excesul de fier cauzeaza boli grave. daca aveti in organism suficienta vitamina d, nu ar trebui sa mai luati; apoi vitamina D nu se ia vara, cand este soare si cald, asa cum nici suplimentele care subtiaza sangele (piperina, ghimbir, cuisoare, usturoi etc), pentru ca pot provoca rozacee si vase de sange sparte la suprafata pielii. informati-va inainte de a lua suplimente, pentru ca s-ar putea sa nu aveti nevoie:) impotriva inflamatiilor sunt bune semintele de in (omega3 si 6), avocado (neindicat pentru persoanele care au aciditate gastrica), seminte de bostan, impotriva parazitilor si nu numai (semintele se consuma crude). sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.