Suporterii Petrolului, amenințare către jucători: Dacă ne băgați în B vă rupem picioarele!

Petrolul Ploiești trăiește un final furtunos de play-out, care începe să devină și din ce în ce mai periculos pentru viitorul în prima divizie al lupilor galbeni. Prahovenii au pierdut în ultimele minute meciul de pe teren propriu jucat luni seară în compania celor de la FC Botoșani. Oaspeții s-au impus cu 2-1, după două goluri înscrise de fundașii centrali Miron și Sadiku, pentru gazde izbutind egalarea vârful nigerian Irobiso, dar remiza s-a risipit la al doilea gol al oaspeților, din minutul 89. Sigur, Petrolul poate invoca momentul psihologic al jocului, consumat cu zece minute înainte de final când a avut șansa celor trei puncte și a certificării matematice a locului de SuperLiga pentru viitorul sezon. Atunci Sergiu Hanca s-a lăsat copleșit de emoții și de importanța momentului și a executat foarte slab un penalty, parat de portarul oaspeților. A fost lovitura ca o măciucă în moalele capului pentru jucătorii lui Laszlo Balint iar legea nescrisă a fotbalului care spune că marile ocazii ratate se răzbună întotdeauna și-a găsit confirmarea la lovitura mortală a lui Sadiku. Pentru prima dată moldovenii sunt în afara celor două locuri retrogrdabile direct dar și a celor două de baraj.

Suporterii Petrolului sunt recunoscuți a se număra printre cei mai agresivi din SuperLiga și nu odată au creat probleme. Numai că acum nu au avut treabă nici cu jandarmii nici cu galeria oaspeților, inexistentă, ci cu proprii jucători. Un număr destul de mare i-au așteptat pe jucători la ieșirea de pe stadion și i-au avertizat: Dacă ne băgați în B vă rupem picioarele!

Petrolul are 26 de puncte și mai joacă acasă un meci greu cu Oțelul Galați iar în ultima etapă un posibil care pe care la Iași cu Politehnica. Un succes sau măcar un egal cu Oțelul ar aduce liniștea, altminteri chiar că jucătorii vor fi în pericol să se trezească având mari probleme cu suporterii.

Antrenorul Laszlo Balint a admis faptul că situația s-a îngreunat enorm, declarând la conferința de presă că Petrolul este de acum sub presiune și că trebuie soluționate urgent problemele existente, pentru a asigura liniștea finalului de sezon.

 „A fost un meci sub semnul echilibrului. Am început repriza a doua foarte prost, dar după ne-am revenit. Acel moment psihologic a fost decisiv asupra jocului. Acel penalty.

Noi la nivelul taliei suntem mai bine decât adversarul și am primit gol la acea fază. Situația noastră s-a complicat foarte mult în ultimele etape. Săptămâna viitoare vom întâlni un adversar mult mai dificil (n.r. – Oțelul). Suntem la mâna noastră. Eu asta le-am spus băieților. Trebuie să ridice capul din pământ”.

 

Ne pare foarte rău că i-am supărat pe suporteri. Nu este plăcut în primul rând pentru noi să avem aceste emoții. Vom face tot ce depinde de noi să ne salvăm. Hanca a fost primul executant de pe listă. Hanca a fost un executant și la Dinamo, și în Polonia. Este un executant foarte bun.

La antrenamentul de ieri am avut șase executanți și a bătut foarte bine. Nu a fost o execuție fericită. A fost un moment psihologic și a înclinat balanța. Mai sunt două meciuri.

Pe mine mă preocupă foarte mult că am primit trei goluri din fază fixă în ultimele două meciuri. Din punctul meu de vedere, responsabilitatea și concentrarea trebuie să fie foarte mari la fazele fixe”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. vă rupem picioarele
  si vă batem cu ele!

  -acest enunt a fost formulat in baza liberei exprimari,
  e o doza serioasa de umor.
  pa maxtor nu-l intereseaza soarta jucatorilor de la petrolu.

 2. In fata acestui indemn insufletitor, jucatorii au simtit brusc o dorinta de victorie neobisnuita. Ce mult conteaza suporterii, adica cei care sprijina echipa!

 3. ” Suporterii ” Petrolului sint de fapt golanii si cutitarii din Mimiu, Bereasca si Mitica Apostol, candidati la puscarie. Asa suporteri, asa echipa. Se cheltuiesc o groaza de parale cu echipa asta de stransura.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.